به گزارش خبرنگار مهر، در سال 90 پيش نويس تفاهمنامه معاونت صنايع دستي کشور و بانک توسعه تعاون به امضا طرفين رسید. در آن زمان مدير کل امور بازرگاني معاونت صنايع دستي با اشاره به اينکه در صورت انعقاد تفاهمنامه مذکور معاونت صنايع دستي متعهد به تشويق و ترغيب تشکلهاي تعاوني و غير تعاوني به منظور افتتاح حساب در بانک توسعه تعاون مي شود، اظهار داشت: ارائه معرفي نامه به متقاضيان حقوقي و حقيقي فعال براي استفاده از خدمات بانکي و حمايتهاي مالي و اعمال تخفيفات حداکثري به ميزان 10 درصد به برندگان بن هاي جوايز صنايع دستي بانک توسعه تعاون نيز برعهده اين معاونت خواهد بود.
بالان تصريح کرد: بانک توسعه تعاون نيز نسبت به صدور و ارائه انواع کارتهاي بانکي با لگوي مشترک اقدام خواهد کرد ضمن اينکه افتتاح حساب جاري متمرکز براي تمامي مراکز واحدهاي استاني و حسابهاي قرض الحسنه جاري و پس انداز با معرفي نامه از سوي معاونت صنايع دستي توسط بانک توسعه تعاون صورت مي گيرد.
بانک توسعه تعاون یک بار دیگر از وعده پرداخت وام 27 ميليوني توسعه تعاون به فعالان صنايع دستي خبر داده بود. در این باره، معاون طرح و برنامه وزارت تعاون گفت: با توجه به نقش تعاوني هاي صنايع دستي در ايجاد مشاغل خانگي، ارايه تسهيلات به اين تعاوني ها اولويت اصلي بانك توسعه تعاون در سال جاري خواهد بود.
پیش از این ماشاالله عظیمی مدیر عامل وقت بانک توسعه تعاون در تفاهمنامه دیگری که سال 89 با حضور تهمینه دانیالی معاونت وقت صنایع دستی کشور امضا شده بود گفت: اتحادیه ها و شرکتهای تعاونی تولید کننده و صادر کننده صنایع دستی، شرکت سرمایه گذاری توسعه صنایع دستی و سایر تشکل های تعاونی فعال در این بخش بعنوان جامعه هدف این همکاری قلمداد می شود.
پنجم شهریور 91 نیز معاونت صنایع دستی اعلام کرد که تفاهمنامه ميان معاونت صنايع دستي و بانک توسعه تعاون به منظور حمايت از سرمايهگذاري براي راهاندازي بازارچههاي صنايع دستي پيگيري ميشود همچنین تامين جوايز بانکي از صنايع دستي با عقد این تفاهمنامه محقق ميشود.
اما امروز شنبه 24 اسفند ماه 92، دوباره مدیران بانک توسعه تعاون به معاونت صنایع دستی کشور آمدند تا تفاهمنامه دیگری را با بهمن نامور مطلق امضا کنند. در این مراسم که برخلاف برنامه های معاونت صنایع دستی در دوره رئیس قبلی سازمان میراث فرهنگی که سر وقت برگزار می شد، با تاخیر به امضا رسید. آن هم در سه بند که در آن آمده "اعطای تسهیلات تلفیقی بابت خرید تجهیزات و دستگاههای صنعتگران سرمایه در گردش در حوزه صنایع دستی به متقاضیان حقیق و حقوقی بخشهای تعاونی و صنوفی که از سوی سازمان به بانک معرفی می شوند. پرداخت کمکهای بلاعوض به متقاضیان معرفی شده از سوی سازمان و پرداخت یارانه و پرداخت سود و کارمزد بابت تسهیلات پرداختی از محل منابع داخلی بانک و سایر بانکها حسب معرفی نام های صادره از سوی سازمان."
در این مراسم نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور عملکرد معاونان پیشین این بخش از سازمان میراث فرهنگی را بار دیگر زیر سئوال برد و گفت: در طول 8 سال گذشته تسهیلاتی به این شکل به هنرمندان داده نشده بلکه در حق آنها جفا نیز کرده اند. چرا که وعده های داده شده به نتیجه نرسیده است درحالی که هر دو نهاد معاونت صنایع دستی و بانکها می دانستند که تسهیلاتی برای ارائه وجود نداشته که بخواهد داده شود!
نامور مطلق ادعا کرد که این تفاهمنامه وارد مرحله عملیاتی شده است تا بتوان واحدهای زخمی صنایع دستی را دوباره تقویت کرد.
تفاهمنامه هایی که معاونت صنایع دستی و بانک توسعه تعاون در سالهای گذشته به طرق مختلف امضا کردند شاید در ماهیت و شکل ظاهری شان تفاوتی وجود داشته باشد، ولی مهم این است که این تفاهمنامه ها تنها یک امضا بین طرفین است و حتی اگر وعده داده شود که از همین فردا وارد مرحله عملیاتی می شود، بازهم نمی توان تازمانی که هنرمندان صنایع دستی این تسهیلات را دریافت نکرده اند امیدی به مدیران در سازمان میراث فرهنگی داشت چرا که عمر هر تفاهمنامه در معاونت صنایع دستی مساوی با عمر صندلی مدیریت آن است.
نظر شما