۲۸ اسفند ۱۳۹۲، ۱۱:۱۶

مهر گزارش می دهد؛

رودبار ؛ دیار جاذبه های گردشگری/ نمدمالی صنایع دستی سرزمین زیتون

رودبار ؛ دیار جاذبه های گردشگری/ نمدمالی صنایع دستی سرزمین زیتون

رودبار- خبرگزاری مهر: شهرستان رودبار در استان گیلان از دیرباز به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی و داشتن آثارتاریخی و طبیعی متعدد از جایگاه ویژه‌ای در بخش صنعت گردشگری و جذب گردشگر برخوردار بوده ‌است.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان شکوفه های زیتون کانون تجمع زیبایی، شکوه و عظمت طبیعت، قدمت تاریخی  و غیره به تنهایی می تواند مظهر گردشگری بی بدیل در استان و حتی کشور باشد.

این منطقه به دلیل برخورداری از چشم اندازهای بکر و منحصربفرد طبیعی و وجود زیستگاه یکی از نادرترین گل های جهان به نام سوسن چلچراغ و همچنین غنای سرشار گیاهی و جانوری هرساله مسافران و گردشگران  را بسوی خود فرا می خواند.

شهرستان رودبار با زیتون‌ های معروفش در سطح ایران شناخته شده و یکی از مهمترین و زیباترین شهرستان های استان گیلان به شمار می‌آید که به اندازه‌ کافی از چشم اندازهای طبیعی زیبا چون رودخانه ‌ها، آبشارها، صخره ها و دره های پرشکوه برخوردار است.

رودبار منطقه ای کوهستانی است و مرتفع ترین شهرستان استان  به شمار می آید. رودبار را می توان دروازه ورودی گیلان از طریق مرکز کشور دانست. کوه های بسیار زیبای این ناحیه، به صورت رشته های موازی با دره های جالب توجه، فضای دل‌نشینی را پدید آورده اند.

 باغداری و کشاورزی اساس اقتصاد این شهرستان را تشکیل می‌ دهد و شال‌ بافی، جوراب ‌بافی و تهیه لباس از پشم گوسفند از جمله صنایع دستی این منطقه به شمار می‌ آیند.

 صادرات رودبار را زیتون، روغن، ‌عسل، صابون، ‌کفش و چرم تشکیل می‌ دهد. نمدمالی یکی از صنایع دستی مهم شهرستان رودبار است که در اصل گونه‌ ای فرش است که از رخنه رطوبت و سرما جلوگیری می کند و از پشم تهیه می‌ شود.

چشمه آب معدنی سنگرود، چشمه آب گرم ماستخور، دره گوهر رود، آرامگاه آقا سید محمود مرندی، آرامگاه پیر مومنی، بقعه امام‌زاده طیب و طاهر، بقعه امام زاده محمد حنیفه، پل تاریخی، تپه باستانی مارلیک و روستای تاریخی هرزویل از جمله مناطق دیدنی و تاریخی شهرستان رودبار به شمار می‌ رود.

جاذبه های گردشگری شهرستان شکوفه های زیتون  می توان به آتشفشان درفک، سوسن چلچراغ یا سوسن سفید (روستای داماش عمارلو)، سد منجیل با چشم انداز طبیعی و زیبا، چشم انداز و جاذبه های اطراف رودخانه سفیدرود، تالاب سیاهرود، دریاچه سد تاریک، چشمه آب معدنی داماش، درخت سرو هرزویل، دهکده ییلاقی – ورزشی سالانسر، چشمه لویه، چشمه آب معدنی سنگرود، چشمه کلشتر ، چشمه آبگرم ماست خور، پارک جنگلی کندلات، دهکده ییلاقی بره سر و سایر مناطق را نام برد.

دهکده  افسونگر ییلاقی ورزشی سلانسر رودبار

از شهر رستم آباد شهرستان رودبار گیلان با طی مسیر 15 کیلومتر به طبیعتی می رسید که زیبایی، عظمت و چشم انداز منحصر بفرد و بکرش هر بیننده ای را افسون و مجذوب زیبایی خود می کند.

 این طبیعت منحصر بفرد به ییلاق سلانسر مشهور است که در ارتفاع هزار و 250 متری از سطح زمین قرار دارد، در دامنه این ییلاق درختان تنومند و بزرگ و در بلندای آن علفزارهای زیبایی وجود دارد.

این ییلاق به سمت ضلع غربی مشرف به دره سفید رود تداوم یافته و وجود هوای بسیار آزاد و باد ملایم برخاسته از دل جلگه گیلان گرد و غبار افسردگی و خستگی را از رخسار هر مسافری می رباید، تابستان های بسیار خنک و ارتفاع بلند و طبیعت همیشه مه گرفته از زیبایی های دیگر این ییلاق است.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این شهرستان دارای جاذبه های گردشگری فراوانی است بر ضرورت معرفی این ظرفیت ها با برنامه ریزی به گردشگران تاکید کرد.

عطا الله حکیمی با بیان اینکه برنامه ریزی برای جذب گردشگران در رودبار یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، افزود: این منطقه علاوه بر داشتن آثار تاریخی و باستانی فراوان دارای طبیعت بکر و بی بدیلی است.

وی همچنین با اشاره به اینکه این شهرستان به دلیل زیبایی های طبیعی دارای توانمندی های ویژه ای در بخش گردشگری طبیعی (اکوتوریسم) است، اظهار داشت: ظرفیت های طبیعی امروزه یکی از جاذبه های گردشگری در جهان است.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اقلیم به منزله یک منبع طبیعی گردشگری نقش بی بدیلی در صنعت توریسم طبیعی دارد و بدون شک آب و هوا و شرایط آن بر رضایت از سفر تفریحی تاثیرگذار است.

وی افزود:  آب و هوا به عنوان یکی از مهمترین عوامل تشکیل دهنده گردشگر قلمداد می شود، مراکز تفریحی موجود چه در گذشته و چه در حال حاضر موجودیت و ارزش های خود را مدیون عوامل متعدد به ویژه آب و هوای مناسب می دانند.

جاذبه های گردشگری رودبار اصولی معرفی شود

حکیمی اظهارداشت: جاذبه های تفریحی و گردشگری این شهرستان در آستانه سال نو باید به خوبی معرفی شود. معرفی جاذبه ها به گردشگران داخلی وخارجی نقش موثری در توسعه صنعت توریسم دارد.

وی با اعلام اینکه جاذبه های تفریحی طبیعی و گردشگری که در این منطقه وجود دارد منحصر به فرد است، بیان داشت: رودبار با توجه به ظرفیت ها و توانمندی هایی که در حوزه گردشگری دارد می تواند از نظر صنعت گردشگری در ردیف شهرستان های برخوردار کشور قرار گیرد.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جذب گردشگر در رشد اقتصادی منطقه موثر است، افزود: بسترسازی مناسب به منظور تسهیل در امور خدماتی گردشگران یکی از مهمترین راه های جذب توریست به این منطقه است.

وی در ادامه از مسئولان شهرستان خواست تا با برنامه‌ریزی صحیح و اصولی برای فراهم ساختن امکانات مناسب به منظور رفاه حال گردشگران در نوروز اقدام کنند.

به هر حال توریسم در دنیای ارتباطی امروز یک حرکت جدید و یکی از عناصر مهم و اثر گذار ارتباطی بین تمدن ها تلقی می شود، صنعت توریسم نقش بسیار قدرتمندی در روند توسعه کشورها به عهده دارد و دارای ابعاد گسترده ایست که مهمترین زمینه های مورد توجه ملل مختلف ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که ارتباط بین ملل و جوامع مختلف در تحقق این زمینه ها و شرایط، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

گردشگری یک صنعت خدماتی شامل تعدای از ترکیبات مادی و غیرمادیست، عناصر مادی شامل سیستم های حمل و نقل، پذیرایی و خدمات مربوط به آن از قبیل خدمات بانکی، بیمه، بهداشتی، ایمنی و همینطور عناصر غیر مادی شامل استراحت، آرامش، فرهنگ، تجربیات جدید و متفاوت است.

علاوه بر این موارد تبلیغات مناسب و با این اعتقاد که تبلیغات هزینه بر نبوده بلکه نوعی سرمایه گذاری بنیادی و اصولی برای پیشبرد اهداف سازمانی و ملی است که در صورت اجرای صحیح و اصولی می تواند دستاوردهای ارزشمندی را به همراه داشته باشد.

بنابراین توسعه صنعت جهانگردی و تبلیغات در فرآیندی مشخص، پیوند تنگاتنگی با یکدیگر دارند زیرا صنعت جهانگردی در فرآیند توسعه، بخشی از ساختار تولید اقتصادیست که می تواند در گسترش تولید، درآمد و ایجاد اشتغال کشورها نقش مهم و اساسی داشته باشد.

به این ترتیب داشتن امکانات گردشگری مناسب همچون شبکه ارتباطی، مراکز اقامتی، فروشگاهها و غذاسراها، خدمات گردشگری، موسسات و آژانسهای گردشگری و در کنار این امکانات، تلاشهای تبلیغاتی، به طور یقین در رشد و توسعه صنعت گردشگری و جذب گردشگران این شهرستان موثر خواهد بود.

وجود طبیعت زیبا و کوهستانی با انبوهی از درختان، چشمه ها، رودخانه های پرآب و با مردمی شجاع، خونگرم، مهمان نواز با آداب و رسوم فراموش ناشدنی هر ساله پذیرای هزاران گردشگر و علاقمند به این طبیعت کم نظیر کشور است، برای بسیاری از مشتاقان طبیعت باعث شگفتی است که هنوز برخی نقاط شهرستان رودبار بکر و دست نخورده مانده است.

جاذبه های بکر گردشگری رودبار مسافران را بسوی خود فرا می خواند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این ارتباط ضمن بی نظیر دانستن جلوه های طبیعی رودبار گفت: طبیعت گردی به عنوان شاخه ای از صنعت گرشگری نقش مهمی در جذب گردشگران دارد.

رضا علیزاده افزود: وجود مراکز تفریحی به عنوان یک نیاز حیاتی بخصوص آنکه زندگی شهر و مشکلات روانی ناشی از آن، این ضرورت را دو چندان کرده است.

وی اظهارداشت: بنابراین این شاخه از گردشگری قبل از سرمایه گذاری های میلیاردی نیاز به آموزش و ترویج مسائل فرهنگی در جامعه دارد تا گردشگران آن را به عنوان یک میراث نگاه کنند بنابراین گیلان با داشتن توان های بسیار بالا در زمینه طبیعت گردی می تواند پذیرای گردشگران بسیاری باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: سلانسر یکی از این مناظر زیبای استان است که هرساله خیل عظیمی از مسافران و گردشگران از اقصی نقاط کشور به این منطقه زیبا مسافرت می کنند.

وی در ادامه گردشگری را از ظرفیت های مهم اقتصادی و فرهنگی این شهرستان اعلام کرد و افزود: مسئولان دستگاه های اجرایی و فرهنگی باید برای توسعه صنعت گردشگری و آماده کردن زیر ساخت های این صنعت تلاش مضاعفی داشته باشند.

گل ناب و منحصربفرد سوسن چلچلراغ از نمادهای طبیعی گردشگری گیلان است که فقط در دو منطقه ازجهان از قبیل منطقه لنکران کشور آذربایجان و روستای داماش شهرستان رودبار امکان رویش دارد.

این گل گنجینه ای گرانبها از زیبایی، لطافت و تواضع است که در طبیعت خاص داماش افتخار همزیستی با این منطقه را دارد که از مناظر و چشم اندازهای طبیعی، مراتع سرسبز همراه با هوای خنک در فصول تابستان و بهاربرخورداراست روستایی که در تابستان با چشمه آب معدنی داماش بسیارپرجاذبه و گردشگرپذیراست.

همه ساله درموسم گلدهی ( اواسط بهار) جشنواره ملی گلدهی سوسن چلچراغ دراین روستا از سوی محیط زیست، فرمانداری، سازمان گردشگری و سایر مبادی شهرستانی و محلی برگزار می شود.

ارتفاع این منطقه از سطح دریا دو هزار متر است این گل توسط مستشرق فرانسوی بنام لد بوری در سال 1354کشف و سپس بعنوان اثر ملی اعلام شد.

روستای توریستی داماش، چشم اندازهای خاطره انگیز برای گردشگران

این روستای زیبا و منحصر به فرد در دامنه رشته کوه های البرز میهمان ماندگار ارتفاعات و بلندی ها است، این روستا نزد اهالی بعنوان سرزمین چشمه های گوارا مراتع سرسبز و از روستاهای بسیار پرمرتفع گیلان محسوب می شود.

با طبیعت زیبا و منحصر به فرد و با گونه های گیاهی متنوع و کمیاب و همچنین مهد گل نادر سوسن چلچراغ اهمیت خاصی دارد، در سال 1387 بعنوان روستای نمونه گردشگری به ثبت رسید.

تابستان دراین منطقه بسیاردل انگیز، زیبا و مطبوع است و دارای آب وهوای خنک با بارش باران و دارای مه در حداکثر زمان ها است که جلوه ای چشم انداز و خاطره انگیز برای گردشگران را به همراه دارد.

در قسمت شمالی روستای خرمکوه و کلیشم و در بالای قله کوه چراکوه استخر طبیعی و چشمه قل قل وجود دارد که از منابع خدادادی و شگفت آور است، کسانی که بار اول به خلشکوه می ‌آیند از وجود این استخر در این مکان مرتفع ابراز شگفتی می ‌کنند.

آب چشمه‌ ها و رودها از این ناحیه به طرف خرمکوه سرازیر می‌ شود این استخر عظیم در مساحتی به بزرگی 15 کیلومتر حیات دارد و در بلندای کوه دور نما و منظره بی نظیری دارد.

چشمه مطرح قل قل همسایه دل انگیز، آرام و همیشگی این استخر بوده و هر دو ابهت و تداوم خود را بهم وابسته اند و البته ماهیگیری و شنا از پذیرایی های مهم این میهمان از میزبانانی است که به خاطر این دو سرگرمی بزرگ و بهره برداری درست از طبیعت آرام و زیبا به این منطقه سفر می کنند.

" قله درفک " به بام گیلان مشهور است، این قله زیبا در بخش انتهای غربی رشته کوه البرز غربی که مشرف به دره سفید رود است و بلندی و قامت سربه فلک کشیده آن به بازدید کنندگان این امکان را می دهد که تمامی نقاط و شهرهای گیلان را از فراز مه به تماشا بنشیند و جلوه های ویژه و خاص بخش اعظم استان را نظاره گر باشند.

در دهانه قله در فک یخچال طبیعی مربوط به دوران سوم زمین شناسی وجود دارد که درتمام طول سال پوشیده از یخ است در تمام لحظات صعود به قله این احساس همراه گردشگران است که مسیر پرجاذبه راه نیز جزئی از سفر است.

ارتفاع این قله از سطح دریا دو هزار و 500 متر است، بسیاری از دامداران بخش های رحمت آباد و خوگام در مناطق پیرامون قله با دامداری و معاش زندگی را می گذرانند و از جاذبه های دیگر منطقه زندگی ساده روستائیان و دامدارانی است که تابستان ها میهمان ارتفاعاتند.

بدون شک جاذبه های خاطره انگیز گردشگری گیلان به ویژه شهرستان رودبار در نوع خود بی نظیر است از اینرو می طلبد با برنامه ریزی روشمند ازاین ظرفیت ها در راستای توسعه و رونق اقتصادی و فرهنگی استان گام برداشت.

به گزارش خبرنگار مهر، همه اینها تنها گوشه ای از دیدنی های شهرستان رودبار است که می توان آنها را در کالبد فضا تجسم کرد اما بارزترین وجه رودبار فرهنگ و هنر مردمانش است که سابقه ای به درازای تمدن ایران زمین واصالتی اسلامی دارد.

 به پشتوانه این غنای فرهنگی است که رودباری ها با سلام و صلوات به استقبال میهمانانشان می روند و آنها را با آغوش باز میهمان قلبهایشان می کنند باشد که سفری به یاد ماندنی به دیار فرهنگی گیلان داشته باشید.

کد خبر 2259270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha