به گزارش خبرنگار مهر، مرداد ماه سال 84 هیات وزیران مصوبه ای مبنی بر الکترونیکی کردن خدمات کشوری تصویب کرد که براساس آن سازمان میراث فرهنگی برای دستیابی به اطلاعات دقیق و به هنگام در مجموعه های تحت پوشش خود و کاهش هزینه ها تصمیم گرفت گیت های ورودی در موزه ها و اماکن تاریخی نصب کرده و بلیت های الکترونیکی تهیه کند.
این کار مزایایی داشت مانند حذف هزینه چاپ بلیت و صرفه جویی در کاغذ، امکان دریافت آمار بازدیدکنندگان از موزه ها، سرعت دادن به فرایند جمع آوری درآمد حاصل از فروش بلیت، استفاده از تبلیغات پشت بلیت برای درآمد زایی بیشتر، جلوگیری از جعل بلیت، و ...
به همین علت اداره کل موزه های کشور کاخ گلستان را به عنوان پایلوت انتخاب کرد. منتها این کار در کاخ گلستان قابل اجرا نبود. مشکلاتی مانند اینترنت و جانمایی این دستگاه در تنها گیت ورودی کاخ باعث شد تا این عملیات اکنون قابل اجرا نباشد.
تا اینکه کاخ سعدآباد در روزهای آخر سال 92 اعلام کرد که بلاخره فاز اول استفاده از این بلیت در همین کاخ اجرا می شود و بازدیدکنندگان می توانند با مراجعه به وب سایت ICHTO.IR نسبت به خرید بلیت اقدام کنند منتها فازهای بعدی آن مانند رزرو اینترنتی و سیستم رهگیری موزه و راهنمای مجازی در ماههای آینده قابل بهره برداری است.
محمدرضا کارگر، مدیرکل امور موزه های ایران در گفتگو با خبرنگار مهر فروش بلیت الکترونیکی در موزه های ایران را بسیار دیر اعلام کرد و گفت: با این حال در ایام نوروز حدود یک هزار و 800 بلیت از طریق سیستم الکترونیکی سازمان میراث فرهنگی برای بازدید از کاخ سعدآباد فروخته شد. به این ترتیب بازدیدکنندگان با ورود به سایت و ثبت نام، شماره رهگیری دریافت کرده و آن را به گیت ورودی کاخ سعدآباد اعلام کردند.
کارگر گفت: قرار است تا در مدت سه ماه عیب های فروش بلیت الکترونیکی برطرف شود پس از آن در 30 مرکز مهم مانند حافظیه، کاخ موزه ها، تخت جمشید و ... سیستم فروش بلیت الکترونیکی اجرا خواهد شد چون این مراکز 50 درصد مخاطبان ما را تشکیل می دهند.
مشکل سرعت پایین اینترنت و نداشتن گیت های مختلف و مکان مناسب برای نصب دستگاه بلیت مجازی در هر موزه و مکان تاریخی یکی از عواملی است که اجرایی شدن فروش بلیت های الکترونیکی در ایران را طولانی می کند.
نظر شما