به گزارش خبرگزاری مهر، انستیتو تمدنهای جهان مسکو میزبان کنفرانس بین المللی با موضوع روسیه و جهان: توسعه تمدنها» بود که به مناسبت پانزدهمین سال تأسیس این انسیتیتو و با حضور اساتید و دانشجویان این موسسه آموزشی و جمعی از محققان و پژوهشگران روس برگزار شد.
سیدحسین طباطبایی سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در مسکو در این کنفرانس، پس از سخنان افتتاحیه ولادیمیر ژیرینوفسکی رهبر حزب لیبرال دموکرات روسیه با موضوع نقش فرهنگ در همزیستی تمدن های جهانی به ایراد سخن پرداخت.
وي با اشاره به دیدگاه های موجود در خصوص تعامل تمدنها، به تشریح دو دیدگاه ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و پس از تبیین دیدگاه گفتگوی تمدنها در برابر نظریه برخورد تمدنهای هانتینگتون، نظریه جهان عاری از خشونت و افراط گرایی را که توسط رئیس جمهور اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل ارائه گردیده و در قالب قطعنامه ای با اجماع بی نظیر جهانی به تصویب رسیده است را به عنوان چارچوبی مناسب برای حل و فصل تعارضات، خشونتها، تبعیضها و افراط گرایی هایی که جامعه جهانی در زمانه حاضر با آنها مواجه است معرفی نمود.
سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در مسكو، دو کشور متمدن ایران و روسیه را با ظرفیتهای فرهنگی و تمدنی وسیع به عنوان نمونه هایی مناسب از تحقق ایده ها و گفتمانهای مبتنی بر گفتگو، مسالمت و همزیستی فرهنگها و تمدنها دانست و تجربیات مشترک دو کشور در سالیان اخیر را انگیزه ای دوچندان برای رویکرد به ایده و نظریه جهان عاری از خشونت و افراط گرایی دانست و اظهار امیدواری نمود با طرح و تبیین دقیق این گفتمان در محافل علمی، فرهنگی و دانشگاهی دو کشور ، زمینه های لازم برای عملی شدن این آرمان فراهم گردد.
اين کنفرانس در قالب نشست عمومی و جلسات تخصصی موضوعات مختلف مرتبط با تعاملات روسیه و جهان در قالب مقالات و کارگاه های آموزشی ارائه گردید.
نظر شما