۱۴ شهریور ۱۳۸۴، ۱۴:۵۲

دبير انجمن صنفي كارخانه هاي قند وشكر اعلام كرد:

قيمت هر كيلوگرم شكر وارداتي 470 تومان

دبير انجمن صنفي كارخانه‌هاي قند و شكر ايران گفت:با فعاليت مجدد كارخانه‌ها از مهرماه امسال و نيز كاهش تعرفه واردات، قيمت شكر در بازار داخل متعادل مي شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، بهمن دانايي در جمع خبرنگاران با اشاره به كاهش تعرفه واردات شكرسفيد از 150 به 50 درصد گفت:  اين امر به دنبال افزايش قيمت جهاني شكر و نياز كشور به واردات اين محصول صورت گرفته است.

وي، قيمت هر كيلوگرم شكر وارداتي با تعرفه 50 درصد را حدود 4 هزارو 700 ريال اعلام و تصريح كرد: قيمت كنوني هر كيلوگرم شكر داخلي نيز تقريبا با شكر وارداتي يكسان است.

به گفته وي، قيمت جهاني هر تن شكر از 250 تا 260 دلار در سال گذشته به 350 تا 360 دلاردر سالجاري افزايش يافته و پيش‌بيني مي‌شود اين قيمت تا پايان سال 2005 ميلادي و اوايل سال 2006  از مرز 400 دلاربيشتر شود.

دبير انجمن صنفي كارخانه هاي قند وشكر، تعيين قيمت عرضه شكر داخلي توسط توليدكنندگان اين محصول را بر عهده شوراي اقتصاد دانست و خاطر نشان كرد: اين قيمت در سال گذشته براي مصرف كنندگان 4 هزار و 342 ريال تعيين شده بود ، اما امسال قيمتي براي عرضه شكر به بازار اعلام نشده است.

وي گفت: اين قيمت معمولا مرداد و يا اوايل شهريور ماه هرسال تعيين و ابلاغ مي‌شود ، اما در سال جاري به دنبال مصوبه مجلس شوراي اسلامي درخصوص افزايش قيمت خريد تضميني محصولهاي كشاورزي متناسب با نرخ تورم، با تاخير مواجه شده است.

وي با اشاره به قيمت شكر در سالجاري افزود: پيش بيني مي شود كه قيمت سال جاري عرضه شكر در بازار داخلي تفاوت محسوسي با قيمت سال گذشته نداشته باشد.

دانايي در خصوص دلايل افزايش قيمت شكر در يكي دو ماه گذشته، گفت: دوره بهره‌برداري و توليد شكر كارخانه‌هاي قند و شكر كشور در زمان محدود و از مهر ماه تا دي يا بهمن ماه صورت مي‌گيرد ومطالبات كشاورزان وساير هزينه‌هاي توليد نيز بايد حداكثر تا پايان اسفندماه ، پرداخت شود.

وي  افزود: بر اين اساس، كارخانه‌ها به دليل مشكلات نقدينگي مجبور مي‌شوند عمده محصول توليدي خود را يا با قيمت كمتر از نرخ مصوب و يا به صورت پيش فروش در اختيار واسطه‌ها قرار دهند و بنا بر اين معمولا در اواخر هر سال انبارهاي آنها خالي از هرگونه محصول است.

دبير انجمن صنفي كارخانه‌هاي قند و شكر همچنين با اشاره به  مصرف سالانه 8/1 تا 9/1 ميليون تن شكر در ايران، گفت: كشور سالانه به واردات حدود 400 تا 500 هزار تن شكربراي تامين مصرف داخلي و جبران كسري توليد نياز دارد.

وي، توليد شكر كشور در سال گذشته را حدود يك ميليون و 200 هزار تن ذكرو خاطر نشان كرد: اين ميزان حدود 200 هزار تن كمتر از برآوردهاي صورت گرفته بود.

دانايي، دليل پايين بودن ميزان توليد پارسال در مقايسه با پيش‌بيني‌هاي اوليه را تاخير در پرداخت مطالبات چغندركاران و كاهش يك ميليون تني توليد اين محصول و نيز از بين رفتن بخشي از محصول نيزارهاي استان خوزستان بر اثر سرمازدگي دي ماه پارسال ، عنوان كرد.

وي  افزود: پيش بيني مي شود كه ميزان توليد شكر ايران در سال جاري به يك ميليون و 350 هزار تن برسد.

وي ابراز اميدواري كرد: با تحقق برنامه‌هاي در دست اجرا و راه‌اندازي دو كارخانه توليد شكر توسط شركت توسعه نيشكر در آينده، ايران درسه سال آينده در تامين نياز به اين محصول ، به خودكفايي دست يابد.

وي، يكي از مشكلات اساسي صنعت قند و شكر را فرسوده بودن كارخانه‌ها دانست و گفت: دولت  قبلي 250 ميليون دلاراز حساب ذخيره ارزي براي نوسازي كارخانه‌هاي قند و شكر اختصاص داده بود كه متاسفانه بانكها به بهانه كمبود اعتبار تاكنون با اين واحدها همكاري نكرده‌اند.

وي افزود: به تازگي هشت ميليارد دلار از سوي دولت براي بازسازي صنايع مختلف در اختيار بانكها قرار گرفته است كه اميدواريم سهم صنعت قند و شكر به زودي پرداخت شود.

دبير انجمن صنفي كارخانه‌هاي قند و شكر در پايان وضعيت كنوني اين صنعت را در مقايسه با سالهاي گذشته اميدواركننده خواند و افزود: با رفع مشكلات موجود و افزايش حمايتهاي دولت، اين صنعت در آينده نزديك به شكوفايي دست خواهد يافت.

کد خبر 226327

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha