به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان گناوه در تعطیلات عید امسال شاهد حضور بیش از 4 میلیون گردشگر از سراسر ایران بود که چند روزی را در شهرهای گناوه و ریگ اقامت کردند و در کنار خرید از بازارهای گوناگون این شهرها به انجام تفریحات دریایی پرداختند.
این شهرستان امروز نیاز به توسعه زیرساخت ها به معنای واقعی کلمه دارد و این که مسئولان کشوری و استانی در ایام تعطیلات نوروز با سفر به این شهرستان تنها به اظهار نظرهای دلگرم کننده بسنده کنند و در سال بعدی نیز دوباره همین سخنان را با سفر به گناوه بیان کنند، دردی از کمبود زیرساختهای گردشگری شهرستان گناوه دوا نمیکند.
مسئولان باید از این به بعد وارد مرحله عملی کردن وعدهها و قولهای خود شوند و گرنه باید بدانند که دیگر مردم در این شهرستان گوشی برای شنیدن این اظهار نظرهای زیبا، جذاب و عملی نشده عیدانه مسئولان کشوری و استانی ندارند.
در حال حاضر شهرستان گناوه به شدت از نبود زیرساخت های گردشگری در رنج و عذاب است؛ چرا که اگر این زیرساخت ها در شهرستان گناوه فراهم بود تعداد گردشگرانی که وارد این شهرستان و استان بوشهر می شدند، باید بسیار بیشتر از این می بود.
لزوم توسعه راههای منتهی به شهرستان گناوه
راه یکی از نخستین عوامل زیرساختی در حوزه گردشگری است که این شهرستان در حال حاضر با مشکل بسیاری در این حوزه رو به رو است.
مهمترین و تنها محور ارتباراههای منتهی به شهرستان گناوهطی شهرستان گناوه که به صورت بزرگراه احداث شده بزرگراه برزاجان - گناوه – دیلم است که این مسیر در قسمت گناوه – برازجان هنوز به اتمام نرسیده و تنها قطعاتی از این بزرگراه اجرایی شده است.
در قسمت گناوه – دیلم نیز در حوزه شهرستان گناوه هیچگونه پیشرفتی این پروژه نداشته و تنها در حوزه شهرستان دیلم بخشی از آن به صورت بزرگراه درآمده است.
راه ارتباطی گناوه – نورآباد نیز که فاصله گناوه را با شیراز یک ساعت کاهش می دهد، در استان بوشهر ما شاهد هیچگونه پیشرفتی نیستیم و این پروژه به صورت نیمه کاره رها شده است.
محور ارتباطی گناوه – گچساران نیز که در حال حاضر این محور در تملک وزرات نفت است و اداره راه و شهرسازی گناوه نمی تواند هیچگونه عملیات راه سازی را در آن انجام دهد و شرکت نفت نیز بسیار کم به بهسازی این جاده خطرناک، کم عرض و فاقد شانه، بحران ساز و مرگ آور می پردازد و تنها کافی است که به آمار قربانیان این جاده از آغاز تا به حال نگاهی گذرا بیاندازیم.
در این زمینه جاده ساحلی یا همان محور گناوه – ریگ – بوشهر نیز که نیاز است تا نقاط حادثه خیز این جاده هر چه سریع تر مرتفع شده و عملیات عمرانی باند دوم و تبدیل این جاده به بزرگراه هر چه زودتر آغاز شود.
فرودگاه گناوه تنها یکبار هواپیما به خود دید
فرودگاه گناوه نیز تنها یکبار در سال 57 رنگ هواپیما به خود دید و مسئولان از آن زمان تا به حال هیچگونه توجهی به آن نکرده، نمیکنند و گویا قصد دارد که هرگز به مسئله نپردازند؛ چرا که فرآیند احداث این فرودگاه از آغاز تاکنون این نکته را در ذهن مردم شهرستان گناوه متصور ساخته است.
بندر گناوه به عنوان پسکرانه جزیره خارگ محسوب می شود و نیازمند آن است تا با تقویت زیرساختهای بندری و خرید کشتیهای مسافری بیشتر و با ظرفیت بالاتر نقش بیشتری را در عرصه حمل و نقل دریایی و جابجایی مسافر و ملزومات جزایر خلیج فارس و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس ایفا کند.
گناوه در زمینه تاسیسات گمرکی و بندری با کمبودهای بسیار شدیدی مواجه است و لازم است تا هر چه سریع تر زمینه جابجایی گمرک و بندر گناوه از این نقطه فراهم شده و زمینه برای ورود کشتی های اقیانوس پیما در بندر گناوه فراهم شود.
میزان گردشگر موجود در ساحل گناوه در هیچ کجای کشور وجود ندارد
فرماندار شهرستان گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به توانمندی بالای شهرستان گناوه در زمینه گردشگری اظهار داشت: همه مردم، مسئولان و اصحاب رسانه باید کمک کنند که بحث گردشگری شهرستان همپای بحث تجاری بازار گناوه و شهره شدن آن در کشور توسعه یابد و چون بازارش زبانزد همگان در زمینه گردشگری در کل کشور شود.
عبدالنبی یوسفی در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتقاد مردم شهرستان گناوه در زمینه کم کاری اداره کل میراث فرهنگی استان در بحث میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در این زمینه در روزهای اول عید امسال، نخستین کاری که انجام دادیم این بود که معاون میراث فرهنگی کل کشور و رئیس ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور به همراه استاندار بوشهر در شهر گناوه حضور پیدا کردند و بازدیدی از اماکن اقامتی گردشگری در ساحل گناوه داشتند.
وی ادامه داد: در این سفر ما نیز با ذکر توانمندهای های شهرستان گناوه در بحث گردشگری به بیان یکسری پیشنهادات در زمینه توسعه گردشگری و به ویژه توسعه ساحل گناوه بیان کردیم.
یوسفی اضافه کرد: معاون میراث فرهنگی کل کشور و رئیس ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور به همراه استاندار بوشهر نیز ضمن مشاهده جمعیت انبوه گردشگران حاضر در ساحل گناوه و ذهنیت مثبت از توانمندی های گردشگری گناوه پیشنهادات بیان شده ما را پذیرفتند.
وی تصریح کرد: معاون میراث فرهنگی کل کشور و رئیس ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور نیز در این سفر بیان کردند که این میزان گردشگر موجود در ساحل گناوه در هیچ کجای کشور وجود ندارد و این برای ما بسیار اهمیت داشت.
ساحل سازی و احداث پل بر روی خور مرده شور گناوه
وی تاکید کرد: استاندار بوشهر نیز در این سفر در برخی زمینه ها چون بحث ادامه ساحل سازی و احداث پل بر روی خور مرده شور گناوه دستوراتی دادند.
یوسفی متذکر شد: امیدواریم که این پروژه ها که نیاز اساسی بحث گردشگری و توسعه ساحل گناوه است، هر چه زودتر عملیات اجرایی آن آغاز شود.
یوسفی عنوان کرد: فکر می کنم که گردشگری در گناوه جای کار بسیار دارد و به جای اینکه این جمعیت انبوه را در طول تعطیلات عید نوروز داشته باشیم، باید حداقل 10درصد این جمعیت را در طول فصول مختلف سال به گناوه جذب کنیم.
وی با بیان اینکه ما باید در گام نخست زیربناهای گردشگری را در شهرستان گناوه آماده کنیم، افزود: نیاز است تا بخش خصوصی به صورت واقعی و جدی در زمینه سرمایه گذاری در عرصه گردشگری وارد شود.
یوسفی ابراز داشت: برای آنکه شهرداری بندر گناوه نیز فضای بهتری در زمینه گردشگری فراهم کند، طبیعی است که باید در این زمینه یکسری تبلیغاتی انجام شده و بحث ایجاد هتل ها در گناوه گسترش پیدا کند.
گردشگران با کمترین هزینه میتوانند در سواحل بنادر گناوه و ریگ اقامت کنند
وی ادامه داد: شهرستان گناوه ظرفیت بسیار بالایی در صنعت گردشگری دارد.
یوسفی بیان کرد: این شهرستان در جایی واقع شده که گردشگران می توانند با کمترین هزینه به مدت چندین روز در آن سواحل بنادر آن یعنی گناوه و ریگ اقامت کرده و سفر به شهرستان گناوه برای آنها سراسر خاطره شود.
وی اظهار داشت: در صورت شناسایی همه جاذبه های گردشگری، توسعه زیرساخت های گردشگری و یکدلی همه مسئولان شهرستان گناوه می تواند تبدیل به یکی از اماکن پر جاذبه و زیبای کشور شود و این دور از دسترس نیست.
فرماندار شهرستان گناوه در پایان گفت: اصحاب رسانه بسیار می توانند در بحث توسعه شهرستان گناوه اثرگذار باشند و نیاز است تا رسانه های شهرستان به کمک مسئولان آمده و در یک تعامل سازنده کاستی ها و نقاط ضعف را برطرف کرده و در اینصورت در استان و کشور تاثیرگذار باشند.
توسعه ساحل گناوه تا قلعه حیدر و چاهک
امام جمعه گناوه نیز در گفتگو با مهر اظهار داشت: با برنامهریزی لازم باید محدوده ساحل گناوه را با احداث پل ارتباطی روی خور منتهی به روستای مال خلیفه ادامه و تا قلعه حیدر و چاهک گسترش دهیم.
حجت الاسلام رکنی حسینی گفت: این مهم باعث می شود تا جمعیت زیادی که وارد این شهرستان می شوند بتوانند تعطیلات خود را با کمترین مشکل بویژه در زمینه فضای اسکان سپری کنند.
رکنی حسینی بیان داشت: ظرفیت و جایگاه ممتازی را در زمینه ساحل و تجارت خداوند متعال نصیب مردم این دیار کرده است.
وی ادامه داد: چنانچه این ظرفیت ها را بهخوبی شکوفا کنیم تبعات و برکات آن شامل حال همگان خواهد شد.
رکنی حسینی اضافه کرد: در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی باید همه مسئولان شهرستان با کمک مقام های استانی همت کنند تا با اجرای پروژه های مهم، زیرساخت های گردشگری گناوه را افزایش دهند.
امام جمعه گناوه گفت: انتظار ما از دولت تدبیر و امید این است که همان طوری که در استان خوزستان چند منطقه آزاد تجاری مورد تصویب هیات وزیران قرار گرفت، در استان بوشهر هم یک یا چند منطقه را به عنوان مناطق آزاد مصوب کنند.
امام جمعه گناوه در پایان گفت: با محقق شدن این مهم تحول خوشایندی در زندگی مردم استان بوشهر ایجاد خواهد شد.
.................................
گزارش: حسین غلامی
نظر شما