به گزارش خبرگزاری مهر، متخصصان دانشگاه کالج و دانشگاه کینگ لندن با استفاده از فناوری سلول های بنیادی به پیشرفت مهمی در بازگشت توانایی حرکت در عضلات فلج موش های معلول دست یافتند.
اگر چه این تحقیقات در مراحل اولیه است اما می تواند روزی به بازگشت توانایی راه رفتن در افراد معلول منجر شود.
در کوتاه مدت این پیشرفت می تواند به مبتلایان بیماری موتور حرکتی کمک کند؛ بیماری که به معلولیت تدریجی عضلات از جمله عضلاتی که در تنفس و بلع غذا نقش دارند منجر می شود.
معلولیت زمانی روی می دهد که نورون های حرکتی یا همان سلول های عصبی ویژه تقویت پیام های رسیده از مغز، آسیب می بینند. از این رو محققان در صدد تعویض این سلول ها برآمده اند تا بتوانند مانع از فلج شدن فرد شوند.
آنها کار خود را با سلول های بنیادی جنینی که توانایی تبدیل شدن به هر بافتی را در بدن دارند آغاز کردند. این دانش پژوهان نخست ژنی را به این سلول ها وارد کردند که آنها را به نور حساس می کرد، سپس این سلول ها را به نورون های حرکتی تبدیل کردند.
در مرحله بعد، این سلول های طراح به بخش از بدن موش پیوند زده شدند تا رشد کرده و عضلات فلج شده را پیوند بزنند. وقتی نور به این سلول ها تابانده شد عضلات فلج حرکت کردند.
این پژوهشگران اکنون می خواهند ایمپلنتی بسازند که در صورت لزوم نور ساطع کند.
پروفسور لیندا گرین اسمیت استاد دانشگاه کالج لندن گفت: بسیاری از بیماران از مرگ خاموش خود به دلیل از دست دادن توانایی تنفس و یا بلع بیم دارند.
وی امیدوار است نخستین جراحی آزمایشی این شیوه بر روی بیماران مبتلا به بیماری های نورون حرکتی، طی پنج سال آینده آغاز شود.
این پیشرفت امیدواری هایی را برای آنهایی که به دلیل تصادف خودرو یا دیگر سوانح به صندلی چرخدار وابسته شده اند فراهم آورد.
با این حال نیاز به حرکت دادن عضلات فلج می تواند هنوز رویایی باشد که راه زیادی تا تحقق آن باقی است.
نتایج این تحقیقات درنشریه ساینس منتشر شده است.
نظر شما