۲۱ فروردین ۱۳۹۳، ۱۶:۲۱

رحیقی:

قزوین به قطب بزرگ دانش و تکنولوژی تبدیل می شود

قزوین به قطب بزرگ دانش و تکنولوژی تبدیل می شود

قزوین- خبرگزاری مهر: مدیر طرح چشمه نور ایران گفت: با راه اندازی شتابگر ملی به عنوان بزرگترین آزمایشگاه علمی کشور در قزوین در مدت 10 سال آینده این استان به قطب بزرگ دانش و تکنولوژی خاورمیانه تبدیل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد رحیقی روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان قزوین با بیان اهمیت راه اندازی شتابگر ملی اظهارداشت: برای اجرای طرح شتابگر ملی سه استان تهران، اصفهان و قزوین پیشنهاد شد که با بررسی همه جهات با همکاری خوب استاندار و پیگیری نائب رئیس مجلس قزوین برای این آزمایشگاه بزرگ انتخاب شد.

رحیقی بیان کرد: 50 هکتار زمین در شمال اتوبان قزوین برای اجرای طرح پیش بینی ده که طرح معماری و جانمایی آزمایشگاهها نیز انجام شده و درآستانه ساخت این مرکز هستیم.

مدیر طرح چشمه نور ایران بیان کرد: در فاز اول 30 هزار مترمربع زمین اجرا می شود که مشاوران خارجی را نیز بکار گرفته ایم تا این کار ملی بخوبی عملیاتی شود.

رحیقی یادآورشد: شتابگر ملی ایران به عنوان یک پروژه بین المللی با نام چشمه نور با اعتباری بالغ بر 700 میلیارد تومان در مدت 10 سال راه اندازی خواهد شد و استان قزوین را به قطب دانش و تکنولوژی خاورمیانه تبدیل خواهد کرد.

وی افزود: این پروژه در سایت جهانی چشمه های نور ثبت شده و تحول اساسی در دانش و تکنولوژی ایران و خاور میانه ایجاد خواهد کرد که در این راستا تاکنون کشورهای کره جنوبی، تایوان، اردن، آمریکا، اردن و برزیل در مسیر راه اندازی آن هستند.

رحیقی تصریح کرد: تمام صنایع داخلی مجبورند برای دستیابی به تکنولوژی بالا در مسیر تولید صنایع پیشرفته گام بردارند که شتابگر ملی در این راستا مسیر را هموار می کند.

این کارشناس یادآورشد: در راه اندازی شتابگر ملی استراتژی ساخت داخل را پیگیری می کنیم که مغناطیس های بزرگ، رینگی که الکترون در آن حرکت می کند، سیستم های آر اف، منابع تغذیه ای، پری انژکتور، سیستم کنترل، آزمایشگاههای مغناطیس، کوئل های مختلف و الکترومغناطیس شش قطبی را در مسیر اجرا در داخل کشور خواهیم ساخت.

ایجاد اشتغال برای 2000 دانشمند در شتابگر ملی

رحیقی تصریح کرد: با اجرای این طرح بزرگ ملی زمینه اشتغال بیش از دو هزار دانشمند و نخبه در قزوین فراهم خواهد شد و خدمات علمی کشور بشدت افزایش خواهد یافت و تولید الکترون سنکروتون در علوم فیزیک، مخابرات، الکترونیک، حمل و نقل، محیط زیست، زیست شناسی، شیمی، صنعت، معدن و دارو سازی کاربرد خواهد داشت.

وی افزود: بیش از 50 کشور جهان دارای شتابگر هستند و حضور ایران در این مسیر دستاورد بزرگ علمی است که می تواند به ارتقاء دانش و تکنولوژی کشور کمک موثری کند.

کد خبر 2268084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha