به گزارش خبرنگار مهر، از پروژه های های دیسپاچینگ انتقال منطقه شمال شرق کشور و فوق توزیع مشهد و همچنین فاز سوم نیروگاه 110 کیلوواتی خورشیدی الهیه و تکمیل طرح اتوماسیون پست های فوق توزیع مشهد با حضور وزیر نیرو بهره برداری شد.
حمید چیتچیان ظهر پنج شنبه در محل شرکت برق منطقه ای خراسان؛ صنعت برق خراسان را صنعتی پیشرو دانست و شرکتهای برق منطقهای و توزیع خراسان از جمله استانهای پیشرو در صنعت برق بویژه درانرژی های تجدید پذیر است.
وزیر نیرو با بیان اینکه افتتاح پروژه ها در خراسان گواه موفقیت های صنعت برق در این منطقه است افزود: اهمیت واحد دیسپاچینگ برای اهالی صنعت برق روشن است و در کمتر صنعتی مرکز فرماندهی متمرکز مانند صنعت برق وجود دارد.
وزیر نیرو تولید نرم افزارهای جدید در دیسپاچینگ خراسان را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: دیسپاچینگ در ایران به خوبی انجام شده و اهمیت این دیسپاچینگ ها از آن جهت است که اختلال در آنها باعث خاموشی خواهد شد.
وی تصریح کرد:دیسپاچینگ در ایران با آرایش خوب در مرکز و دیگر دیسپاچینگها قبل از هرگونه اختلال و فروپاشی شبکه اقدامات لازم را انجام میدهد.
وزیر نیرو بیان کرد: توسعه بهرهگیری از انرژی خورشیدی در تولید برق اقدامی اساسی و از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی تاکید کرد: انرژی های پاک مانند انرژی باد و خورشید نیاز به مصرف سوختهای فسیلی را کاهش میدهد.
چیتچیان در ادامه یادآور شد: در هر یک کیلووات برق که توسط انرژی خورشیدی تولید میشود یک چهارم لیتر گازوئیل کمتر مصرف می شود و در سال گذشته 44 درصد مصارف سوختها در نیروگاههای برق کشور از سوختهای مایع تامین شد.
چیتچیان تصریح کرد: یک چهارم لیتر، 20 سنت هزینه معادل 600 تومان برای کشور در بر دارد و این در حالی است که در سال گذشته ایران گازوئیل را با 80 سنت وارد میکرد.
وی گفت: تولید انرژی خورشیدی میتواند از هزینه 600 تومان برای هر یک کیلووات برق کشور را بینیاز کند.
وزیر نیرو عنوان کرد: از مزیتهای نیروگاههای خورشیدی در تولید برق احداث این نیروگاهها در کنار مناطق مصرف است و حداقل حدود 25 درصد تلفات شبکه و مصارف داخلی را نیز کاهش داده و کاهش آلودگی محیط زیست را نیز در بردارد.
وی ابراز امیدورای کرد در سال اقتصاد و فرهنگ بتوانیم فرهنگ استفاده درست از منابع پاک انرژی را اجرایی و در راه توسعه انرژی خورشیدی گام برداریم.
چیت چیان همچنین از انعقاد قرارداد برای 920 مگاوات انرژیهای تجدیدپذیر با شرکتهای خصوصی خبر داد و گفت: تاکنون تولید بخش خصوصی 160 مگاوات بوده است و برای 920 مگاوات دیگر که قرار داد بسته شده نیز که بخش عمده آن در خراسان رضوی اقدام میشود.
وی از تلاش کارکنان شرکت برق خراسان در راستای توسعه و ساخت نیروگاهها انرژیهای تجدیدپذیر تقدیر کرد و افزود: منطقه نشتیفان خواف در رابطه با تولید انرژی بادی از استعداد خوبی برخوردار است.
افزایش صادرات برق به افغانستان
همچنین در ادامه این مراسم مدير عامل شرکت برق منطقه اي خراسان اظهار كرد: پتانسيلهاي بسيار بالايي در زمینه تولید انرژی پاک در خراسان وجود دارد كه از جمله آنها ميتوان به نیروگاه بادی نشتيفان خواف اشاره كرد.
محمد حسن متوليزاده ادامه داد: تاكنون حدود 6.6 ميليون كيلو وات ساعت برق در این نیروگاه بادی تولید شده و ظرفیت بالاي تولید اين منطقه باعث تمايل بخش خصوصي به سرمايهگذاري در خواف شده است.
و ی ابراز امیدورای کرد تا پايان سال 93 واحد 100 مگاواتي توسط بخش خصوصي در این نیروگاه افتتاح شود.
متولیزاده خصوصيات شبكه برق استان را همجواري با كشورهاي افغانستان و تركمنستان دانست و گفت: ترانزيت برق تركمنستان و صادرات برق به افغانستان توسط برق منطقه ای خراسان انجام می شود و با توجه به نياز شديد افغانستان براي تامين برق امكان افزايش صادرات به این کشور هست.
مدير عامل شرکت برق منطقه اي خراسان گفت: در صنعت برق تلفات و خاموشي در خراسان رضوی نسبت به ميانگين كشور وضعيت بسيار خوبی دارد.
وی بیان کرد: تلفات برق خراسان در مقایسه با میانگین کشوری 5 درصد كمتر است و تلفات در حين انتقال برق نیز از میانگین کشوری پایینتر است.
متولی زاده در ارتباط با افتتاح پروژههای شرکت برق خراسان پروژههاي در راستاي ارتقاء شبكه و توزيع كارآمد است؛ بهرهبرداري از پروژه ديسپاچينگ شرق كشور از جمله اين موارد بود.
وی دیسپاچینگهای طراحی شده در برق منطقه ای خراسان را از مدرنترین ها دانست و گفت: اين طرح با همكاري شركتهاي داخلي انجام شد و امكان خوبي براي مديريت و حفظ پايداري شبكه برق شرق كشور فراهم می کند..
متولی زاده گفت: نرمافزار ديسپاچينگ با تكيه بر فعاليتهاي بومي و با همكاري صنعت برق خراسان و اساتيد دانشگاه حكيم سبزواري به نتيجه رسيده است.
وی افتتاح پروژه های برق منطقه ای خراسان بویژه در انرژی های نو را مطابق باسیاست های اقتصاد مقاومتی دانست.
نظر شما