۲۳ فروردین ۱۳۹۳، ۱۲:۱۳

4 اردیبهشت ماه؛

نشست «بررسی و نقد آثار و اندیشه‌های سیدجواد طباطبائی» برگزار می شود

نشست «بررسی و نقد آثار و اندیشه‌های سیدجواد طباطبائی» برگزار می شود

به همت گروه تاریخ و همکاری‌های میان‌رشته‌ای پژوهشکده تاریخ اسلام نشست «بررسی و نقد آثار و اندیشه‌های دکتر سیدجواد طباطبائی» 4 اردیبهشت ماه در کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، این نشست با حضور اساتید و صاحبنظران سیدجواد طباطبائی، سیدهاشم آقاجری، یوسف اباذری، احمد بستانی، داریوش رحمانیان، داوود فیرحی، حاتم قادری و قباد منصوربخت،  پنج‌شنبه چهارم اردیبهشت ماه از ساعت 14 تا 20 در تالار همایش‌های کتابخانه ملی برگزار خواهد شد. 
 
سیدجواد طباطبائی در سال 1324 در تبریز به دنیا آمد. تحصیلات خود را در تبریز انجام داد و برای تحصیل حقوق به دانشگاه تهران رفت. پس از اخذ لیسانس حقوق از دانشکده حقوق و علوم سیاسی از دانشگاه تهران به فرانسه رفت و در دانشگاه سوربن به ادامه تحصیل پرداخت و با اخذ دیپلم مطالعات عالی D.E.S از رشته فلسفه سیاسی فارغ‌التحصیل شد.
 
در سال 1363 با نوشتن رساله‌ای درباره «تکوین اندیشه سیاسی هگل جوان»، با دریافت درجه ممتاز دکترای دولتی در رشته فلسفه سیاست به ایران بازگشت. پس از بازگشت به عضویت هیئت علمی درآمد و معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شد. در همان زمان، سردبیری نشریه همین دانشکده را به عهده گرفت. وی به اتهام «ملی‌گرایی» از کار برکنار و از دانشگاه اخراج شد. وی پس از اخراج از دانشگاه، کار پژوهشی را در مراکز دیگر ادامه داد و پژوهش درباره تاریخ اندیشه در ایران را دنبال کرد. وی هم‌اکنون عضو هیئت علمی دائرة المعارف بزرگ اسلامی است.
 
 
مهمترین سهم وی در منظومه نظری ایران معاصر، طرح «نظریه زوال اندیشه سیاسی در ایران» است که چندین مجلد از آثار وی را در برمی گیرد. همچنین، در حوزه اندیشه سیاسی غرب نیز مجموعه چند جلدی جدال قدیم و جدید را به بازکاوی انتقادی فکر سیاسی غربی از یونان تا دوران جدید اروپا اختصاص داده است. این مجموعه نوعی تاریخ‌نگاری ایرانی در باب اندیشه سیاسی غربی است که بر پایه آثار اصلی متفکران غربی تألیف شده است.
 
از جمله مهمترین آثار او می‌توان «زوال اندیشه سیاسی در ایران»، «دیباچه‌ای بر نظریه انحطاط ایران»، «مکتب تبریز و مبانی تجدد خواهی»، «حکومت قانون: مبانی نظریه مشروطه‌خواهی»، «ابن خلدون و علوم اجتماعی»، «خواجه نظام الملک»، «تاریخ اندیشه سیاسی جدید در اروپا از نوزایش تا انقلاب فرانسه» اشاره کرد.
 
حضور برای علاقمندان در این نشست آزاد است. 
کد خبر 2268915

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha