۲۵ فروردین ۱۳۹۳، ۱۱:۱۷

مهر گزارش می‌دهد/

انصراف از ثبت نام رايانه‌اي يارانه/ چه كساني باید يارانه بگيرند

انصراف از ثبت نام رايانه‌اي يارانه/ چه كساني باید يارانه بگيرند

قم - خبرگزاری مهر: اما و اگرهاي ثبت نام براي دريافت يارانه نقدي همچنان در محافل حرف اول را مي‌زند و بايد ديد با پايان يافتن نهايي ثبت نام چه تعداد انصراف داده اند و چه تعداد براي دريافت آن ثبت نام كرده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، ثبت نام براي دريافت يارانه به نيمه رسيده است. ثبت نامي كه با وارد كردن كد ملي سرپرست و اعضاي تحت تكفل، ميزان درآمد خانوار، شماره حساب و تائيد صحت اطلاعات وارد شده به معناي گفتن آري براي دريافت آن است.

با گذشت تقريبا 6 روز از آغاز ثبت نام هنوز اما و اگرهاي فراواني براي دريافت يارانه بر سر زبان‌ها است انصراف دهيم يا نه؟

اين موضوع به يكي از مباحث مهم در جمع مردم تبديل شده است. زهرا يكي از افرادي است كه معتقد است حتي در اوج ثروتمندي هم حاضر به انصراف از دريافت يارانه نيست.

وي در گفتگو با خبرنگار مهر، علت اين اصرار را اينگونه بيان مي‌كند: يارانه پول مملكت و حق من است و هنگامي كه من در اين كشور زندگي مي‌كنم حق دارم از درآمدهاي آن نيز استفاده كنم.

زهرا ادامه داد: من پول آب و برق و گاز را پرداخت مي‌كنم وقتي ماليات مي‌دهم پس حق دارم از يارانه‌اي كه پرداخت مي‌شود استفاده كنم.

يارانه را باید به همه افراد جامعه داد

وي درباره پاسخ به اين سئوال كه آيا نبايد اين پول به نيازمندان جامعه تعلق بگيرد، گفت: برخي از افراد در جامعه هستند كه صورت خود را با سيلي سرخ نگه مي‌دارند و به گونه‌اي وانمود مي‌كنند كه برخي از نيازهاي آنان در جمع ديده نمي‌شود در حالي كه همين افراد هم در برخي از مواقع در مخارج زندگي خود با مشكل مواجه هستند پس بايد يارانه را به همه افراد جامعه داد تا آنها خود در زمينه مصرف آن تصميم بگيرند.

این شهروند قمی در عين حال تاكيد كرد: چنانچه هزينه زندگي كاهش يابد قطعا خود وي نيز جزو كساني است كه انصراف خواهد داد اما اگر قرار باشد هزينه‌اي افزايش يابد وي حق دارد كه از درآمد كشور يارانه دريافت كند.

علي رسولی يكي ديگر از افرادي است كه در گفتگو با خبرنگار مهر از ثبت نام براي دريافت يارانه مي‌گويد.

وي ادامه داد: براي دريافت يارانه بايد به درآمد خانوارها نگاه شود و به خانواده‌هايي كه درآمد آنها زير دو ميليون تومان است يارانه پرداخت كرد و وقتي درآمد خانواده من به اين مبلغ نرسيده است من از دريافت يارانه انصراف نمي‌دهم.

در ادامه محمد رفیعی كه يكي از كارمندان دولت است در گفتگو با خبرنگار مهر، از انصراف براي دريافت يارانه خبر مي‌دهد.

ضعیفان در اولویت هستند

وي با بيان اينكه درآمد وي آنچنان بالا نيست، مي‌گويد:‌ اگر عدالت اجتماعي به معناي واقعي را بخواهيم رعايت كنيم و بگوئيم حق بايد به حق دار برسد بايد آنچه را كه داريم ابتدا در اختيار افرادي قرار دهيم كه نيازمندي بيشتري دارند.

این شهروند قمی ادامه داد: اگر اينگونه بگویيم كه كشور درآمدي را در اختيار دارد بايد اين تصور را داشته باشيم كه افرادي هستند كه هم به لحاظ ضعف جسمي و هم مالي نيازمند كمك بيشتري هستند پس اين افراد بايد در اولويت براي استفاده از درآمد باشند.

وي تأكيد كرد: وقتي كه مي‌بينيم ما يک قدم از برخي از افراد در زمينه معيشت جلوتر هستيم بايد صبر كرده و با قرار دادن امكانات در اختيار آنان شرايطي را فراهم كنيم كه آنها نيز بتوانند گام هاي سريعتري برداشته و به ما برسند.

فاطمه نيز از جمله افرادي است كه نظر وي حاكي از عدم تمايل براي دريافت يارانه دارد.

بیمه، آموزش و امکانات رفاهی رایگان شود

وي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حق من دريافت يارانه نيست بلكه من معتقدم كه حق من بيمه رايگان، آموزش رايگان، استفاده از امكانات رفاهي رايگان و فراهم شدن زيرساخت‌هاي ايمني همچون جاده است نه اينكه دريافت مبلغي به شكل ماهانه.

این شهروند قمی تأكيد كرد: درآمد كشور بايد به گونه‌ای باشد و به شیوه‌اي خرج شود كه مردم شاهد تغييرات محسوس در زندگي خود باشند.

نظرات مراجع تقلید درباره دریافت یارانه

تعدادی از مراجع عظام تقلید نیز طی هفته گذشته در پاسخ به استفتاء های جداگانه‌ای نظرات خود را در مورد شرایط دریافت یارانه اعلام کردند.

آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به این استفتاء تعدادی از مقلدین در زمینه دریافت یارانه بیان داشته است: با توجه به اینکه بیت المال در شرایط کنونی در اختیار دولت اسلامی است و باید مطابق آنچه صلاح و مصلحت کشور می‌بیند صرف کند، بنابراین هرگاه وجوهی را پس از مشورت با مشاوران آگاه و صاحب نظر تخصیص به قشر خاص بدهند، دیگر اقشار نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

آیت الله سبحانی نیز در پاسخ به سئوالی در این زمینه گفت: اصولاً وجوه یارانه بیت المال است و بیت المال متعلق به کسانی است که استحقاق آن را داشته باشند.

آیت الله نوری همدانی نیز در پاسخ به سئوال تعدادی از مقلدان مبنی بر اینکه آیا دریافت یارانه نقدی برای کسانی که دارای تمکن مالی بوده و نیازمند به استفاده از مبلغ آن نیستند، جایز است یا خیر، اظهار کرد: این قبیل اموال که در اختیار دولت محترم قرار دارد بیت المال است و لازم است که مسئولان محترم حکومت اسلامی، بیت المال را در راه تامین احتیاجات ملت مصروف نمایند.

همچنین آیت الله علوی گرگانی در پاسخ به پرسشی در رابطه با دریافت یارانه توسط افراد بی نیاز، گفت: کسانی که تمکن مالی دارند، یارانه نگیرند.

آیت الله سید محمد غروی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فاز دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها با بیان اینکه پرداخت یارانه به کالا اصولا در هیچ کشوری از نظر اقتصادی قابل قبول و دفاع نیست عنوان کرد: کشور ما زمانی به علت جنگ و مسائل جانبی مجبور بود که یارانه را به کالا‌ها اختصاص دهد.

وی با بیان اینکه در این مرحله نیز دریافت اطلاعات خانوار و درآمد آن‌ها برعهده خود مردم قرار داده شده است، گفت: در این خود اظهاری‌ها این مردم هستند که خودشان باید تشخیص دهند که واجد شرایط دریافت یارانه هستند یا خیر.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه در ادامه درباره انصراف از یارانه عنوان کرد: باید به افراد این توصیه را داشت که با نگاه به نوع زندگی خود اگر ضرورتی برای دریافت یارانه ندارند انصراف دهند.

در نهايت و با وجود تمام ديدگاه‌ها آنچه مهم است این است که افراد توانمند از نظر مالی با در نظر گرفتن شرایط موجود کشور با انصراف خود از دریافت یارانه اجازه دهند این مبالغ به مستحقان برسد یا در امور زیربنایی کشور هزینه شود.

کد خبر 2270347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha