۲۶ فروردین ۱۳۹۳، ۱۶:۲۳

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر:

بوشهر گنجی نامکشوف است/ تاریخچه دریانوردی به سیراف برمی‌گردد

بوشهر گنجی نامکشوف است/ تاریخچه دریانوردی به سیراف برمی‌گردد

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر در مراسم رونمایی از دانشنامه این استان گفت: بوشهر گنجی نامکشوف است و انتشار دانشنامه هایی این چنین به کشف و شناخت این گنج کمک می کند.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به بوشهر، آیت‌الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر بوشهر در مراسم رونمایی از بیست جلد از مجموعه 110 جلدی دانشنامه این استان که امروز 26 فروردین همزمان با آخرین روز از هفته هنر انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: دانشنامه مجموعه ای است از آثار موضوعی که تاریخ، هویت، شخصیت و مسائل مربوط به یک موضوع را بیان می کند حال می تواند این موضوع جغرافیا باشد مثل بوشهر می تواند به یک رویداد تاریخی چون مشروطه بپردازد. هر چه این موضوع تاثیرگذارتر باشد ارزش آن دانش‌نامه بیشتر می شود.

وی در ادامه بیان کرد: تاکنون دانشنامه های بزرگی با محوریت زبان، فلسفه، هنر و... تعریف شده اینها شناسنامه‌هایی هستند برای شناخت آن موضوع. برای مثال اگر دانشنامه ای به شعر یا سینما بپردازد شناسنامه‌ای به تاریخ تطورات هنر سینما یا شعر را بیان می کند. اگر دانشنامه ای به جغرافیا بپردازد شناسنامه حیات پرفراز و نشیب آن سرزمین را به ما نشان می‌دهد. یکی از سرزمین های بسیار ویژه که شاهد حوادث منحصربه فردی بوده استان بوشهر است.

آیت الله صفایی بوشهری، استان بوشهر را گنجی نامکشوف دانست و افزود: این گنج باید از طریق پژوهشگران کشف و به جامعه عرضه شود چرا که دانشمندان استان بوشهر تاثیری بسیار شگرف بر دو مکتب بسیار مهم در جهان اسلام یعنی مکتب اخباری و اصولی داشتند. برای مثال مکتب اخباری از مدینه شروع شد به بحرین و پس از آن به بوشهر رسید.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر به نقش این استان در عرصه دریانوردی اشاره کرد و گفت: به گواه پژوهشگران، تاریخ دریانوردی از سیراف آغاز شده است. استان بوشهر محو شعر و هنر هم هست مردم در این استان هم شاعرند هم شعر را به خوبی می شناسند همه مردم شروه را دوست دارند. اصلا سبک معماری در بوشهر به گونه ای است که کوچه ها باریک و دیوارها پر از پنجره اند.

امام جمعه بوشهر دانشنامه استان بوشهر را کتابی برای کشف گنج تاریخی استان دانست و گفت: در این استان دو نوع دانشنامه وجود دارد یک دانشنامه مکتوب و دوم دانشنامه موجود. دانشنامه موجود اهالی بوشهر هستند که آداب و رسوم، لالایی ها و فرهنگ این سرزمین را حفظ کردند و دانشنامه مکتوب همین مجموعه ای است که در 110 جلد منتشر می شود تا به معرفی استان و قابلیت های آن بپردازد.

مراسم رونمایی از 20 جلد از تازه ترین عناوین مجموعه 110 جلدی دانشنامه استان بوشهر امروز و در آخرین روز از هفته هنر انقلاب اسلامی با حضور حبیب احمدزاده معاون فرهنگی استاندار، رئیس حوزه هنری استان بوشهر، محسن شریفیان (سرپرست گروه لیان) و بسیاری از علاقه مندان به فرهنگ و هنر در کانون تربیتی امام خمینی(ره) شهر بوشهر برگزار شد.

کد خبر 2271551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha