۲۹ فروردین ۱۳۹۳، ۱۵:۲۵

کمالی اعلام کرد:

جزئیات برگزاری نشست علمی یادروزسعدی/ "سعدي؛ سنت و نوآوري" عنوان یادروزامسال

جزئیات برگزاری نشست علمی یادروزسعدی/ "سعدي؛ سنت و نوآوري" عنوان یادروزامسال

شیراز – خبرگزاری مهر: مدير مركز سعدي شناسي جزئیات نشستهای علمی یادروز امسال سعدی شیرازی را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کوروش کمالی سروستانی در این خصوص توضیح داد: منت خداي را عز و جل كه با عنايتش در اول ارديبهشت ماه جلالي همگام با رستاخيز سبز نوبهار به ميمنت نام بلند سعدي به طريق مالوف يادروزش را پاس خواهيم داشت. شاعر بلندآوازه‌اي كه در شعر و ادب فارسي طرحي نو درانداخت.

وی افزود: سعدی را پيامبر زبان و ادب فارسي مي‌دانند. او صاحب سبك و هنر و انديشه و حكمتي است كه بيش از هفت قرن بر ذهن و زبان ايرانيان جاري و ساري است.

مدیر مرکز سعدی شناسی افزود: سعدي با بهره مندي از سنت ديرپاي اسلامي ـ ايراني و نوانديشي فكري طرزي تازه در اركان ادب فارسي پي ريخت.

كمالي سروستاني  افزود: در پي برگزاري يادروزهاي سعدي در سالهاي پيشين با موضوع‌هاي دوران شناسي سعدي، زندگي و انديشه و زبان سعدي، گلستان، بوستان، غزليات، قصايد، معارف اسلامي و فرهنگ ايراني و فرهنگ مردم، امسال در هفدهمين سال برگزاري يادروز سعدي، سعدي شناسان و انديشمندان به منظور شناخت و معرفي لايه‌هاي نهفته انديشه سعدي در بطن آثار او، با موضوع "سعدي؛ سنت و نوآوري" به ارايه يافته‌هاي خود خواهند پرداخت.

مدير مركز سعدي شناسي افزود: در نشست علمي يادروز سعدي كه در ساعت 9 صبح روز دوشنبه اول ارديبهشت ماه 1393 در تالار همايش‌هاي مركز اسناد و كتابخانه ملي استان فارس در شهر شيراز برگزار خواهد شد، دكتر اصغر دادبه پيرامون « سعدي و سنت‌هاي پايدار انساني – ايراني»، دكتر مير جلال الدين كزازي پيرامون « سعدي كهن‌گراي نوآور»، دكتر سيروس شميسا پيرامون « سعدي متجدد معتدل»، دكتر غلامرضا خاكي پيرامون « آموزه‌هاي سعدي در تدبير اجتماعي» و دكتر خواگين روديگز بارگاس مترجم اسپانيايي گلستان سعدي پيرامون « گلستان در ديار سروانتس و چالش‌هاي ترجمه» سخنراني خواهند كرد.

کمالی ادمه داد: همچنين هم‌انديشي و پرسش و پاسخ با حضور سعدي پژوهان و سعدي دوستان برگزار خواهد شد.

وي در پاسخ به پرسشي پيرامون جايگاه سعدي در دهه گذشته گفت: اگرچه دهه گذشته با همه فرازها و نشيب‏هاي «سعدي شناسي» كامياب‏ تر از دهه پيشينش بود، اما هنوز تا امكان ارائه گزارش كارنامه‏اي پربار در عرصه سعدي‏پژوهي راهي طولاني مانده و سعدي‏ شناسان و دوستداران سعدي كه وامداران سخن، حكمت، عشق، شعر و نثر سعدي‏اند، هنوز چنان كه بايد حق عظيمي را كه شيخ بر گُرده تكامل فرهنگ ايران‏ زمين و فارس دارد، ادا نكرده و كارنامة پرباري در سعدي‏ پژوهي به يادگار نگذاشته‏ اند.

مدیر مرکز سعدی شناسی تصریح کرد: برگزاري پياپي يادروز سعدي فرصت مغتنمي است كه بتوان از يك سو داشته‏ ها و كاستي‏هاي اين عرصه را در هر سال به قضاوت نشست و از سوي ديگر شعله سعدي‏ پژوهي را پرفروغ‏تر كرد تا در آينده‏اي نه چندان دور شاهد آفرينش آثار گرانسنگي در اين عرصه باشيم.

مراسم يادروز سعدي با همكاري استانداري فارس‏، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان فارس، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس، بنياد فارس شناسي، صدا و سيماي مركز فارس، مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس و مركز سعدي شناسي در شامگاه 31 فروردين ماه 1393 در آرامگاه سعدي و در اول ارديبهشت ماه در تالار مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس و آرامگاه سعدي برگزار خواهد شد.

کد خبر 2273197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha