به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه راکعی عصر دوشنبه در جشن تاسیس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان افزود: انجمنهای اسلامی به خاطر بار اسلامی که همراه دارند، نهاد اسلامی محسوب می شوند و باید به اصول و چارچوب اسلامی پایبند باشند.
وی تاکید کرد: اخلاق عین دین و دین عین اخلاق است که دور زدن اخلاق برای دفاع از دین ناگوارترین اتفاقی است که ممکن است روی دهد.
عضو کمیسیون فرهنگی ششمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: دور زدن اخلاق برای دفاع از دین بدترین و ناهنجارترین اتفاق است و امری متناقض با دستورات دینی است که هیچ توجیهی در این زمینه وجود ندارد
وی اظهار کرد: ملت شجاع ایران در سال 1357 آگاهانه و با شناخت و عشق به قرائت حضرت امام خمینی (ره) از اسلام، رای مثبت دادند ولی در حال حاضر شاهد قرائت های مختلفی از اسلام هستیم که علما و فقها بویژه در زمینه فقه ارائه می دهند.
وی با بیان اینکه قرائت های مختلف از اسلام وجود دارد، افزود: ضمن احترام به همه نگاهها فراموش نمی کنیم که بیشتر ملت ایران به قرائت امام خمینی (ره) پایبند هستند و با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید، امیدواریم که بتوانیم باورهایی که شهدای بزرگی در راه آن داده ایم احیا کنیم.
راکعی ادامه داد: آنچه بر آن تاکید داریم عطوفت و رافت و دوری از هر گونه خشونت و پایبندی به اخلاق که اساس کار پیامبران بوده است می باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی ششمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: منظور از اخلاق آن چیزی است که در شعر سعدی به خوبی به آن پرداخته شده و این شاعر بزرگ گفته " هر قدر که به خود نمی پسندی با کس مکن ای برادر" و این امر مهم فراتر از فرهنگ ها و قواعد است که بر اساس آن شعرها و فرازهای ادبی بسیاری سروده شده است.
راکعی افزود: انجمن اسلامی دانشجویان با اشاره به بار اسلامی که در عنوان خود دارد قطعا یک نهاد اسلامی است که باید به این امر مهم پای بند باشد و اصول و ضوابط آن که بر اساس قرائت امام خمینی (ره) تنظیم شده و بر مبنای اخلاق است در آن رعایت می شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با انتقاد از برخی افراطی گریها در کشور طی سالهای اخیر افزود: دور زدن اخلاق برای دفاع از دین بدترین و ناهنجارترین اتفاق است و امری متناقض با دستورات دینی است که هیچ توجیهی در این زمینه وجود ندارد و به همین دلیل است که هر تشکلی که غیر اخلاقی برخورد کند باید پسوند اسلامیش را حذف کند.
وی با اشاره به مشترکات و نقاط اختلاف دو جریان سیاسی کشور گفت: نقاط اشتراک این دو تفکر که معمولا هم نادیده گرفته می شود شامل اعتقادات و بینش اسلامی هر دو جریان است که به قرآن و اهل بیت قائل هستند و هر دو جریان در پیروزی انقلاب اسلامی و مدیریت های پس از انقلاب نقش داشتند و همچنین هر دو جریان مدعی هستند که در چهارچوب قانون می خواهند به ملت خدمت کنند.
وی افزود: نقاط افتراق بیشتر بر آنها توجه می شود و نقاط مثبت را تحت الشعاع قرار می دهد این در حالی است که باید توجه شود هر کس به این اختلافات دامن بزند دشمن اصلی انقلاب اسلامی است.
جناح اصولگرا جایگاهی برای تغییرات و تحولات در زمان و مکان نمیشناسد
این فعال سیاسی تصریح کرد: جناح اصلاح طلبان در سالهای اول انقلاب که به جناح چپ معروف بودند بر تاکیدات مکرر امام خمینی مبنی بر اهمیت مقتضیات زمان و مکان و لزوم تطبیق قوانین و مقررات اجتماعی تاکید دارند اما جناح اصولگرا به طور مشخص جایگاهی برای تغییرات و تحولات زمان و مکان ندارند و به طور سنتی و در قالب احکامی که قابل تغییر نیست به مسائل نگاه می کنند.
راکعی گفت: دومین تفاوت این است که جناح اصلاح طلب بر چند صدایی در ایران و احترام به صداهای مختلف تاکید دارند و ایران را به طور ذاتی کشور چند صدایی به دلیل تنوع اقوام و ادیان می دانند و می گویند اگر بر طبل یک صدایی بکوبیم حاصلی جز مسائل چند سال اخیر کشور را نخواهد داشت که در دولت نهم و دهم بیشتر شاهد آن بودیم و اصولگرایان با تاکید بر اسلام می گویند که چند صدایی معنایی ندارد که در این صورت اصطکاک افکار سیاسی و عقاید مختلف را شاهد هستیم.
وی افزود: این در حالی است که اصلاح طلبان ضمن احترام به نظرات فقها درخواست دارند تا فقها همانند امام خمینی در برخورد با مسائل روز ، با حفظ اصول دین و با حفظ منافع کشور عمل کنند.
راکعی تصریح کرد: اصلاح طلبان به اعمال مقررات دینی در سطح جامعه از طریق برخورد مستقیم قائل هستند و اگر این امر از طریق نیروهای امنیتی صورت بگیرد معترض هستند و همگانی شدن فرهنگ اسلامی را جز از طریق تلاش فرهنگی بی وقفه، امکان پذیر نمی دانند.
هر کس با هر لباس و اسمی به این اختلافات دامن بزند، دشمن اصلی انقلاب اسلامی محسوب میشود
وی با بیان اینکه باورهای مشترکی بین اصلاحطلبان و اصولگراها وجود دارد و باید سعی کرد همدلیها افزایش یابد، در عین حال به وجود برخی اختلاف سلایق بین این دو جناح بزرگ کشور اشاره کرد و گفت : هر کس با هر لباس و اسمی به این اختلافات دامن بزند، دشمن اصلی انقلاب اسلامی محسوب میشود.
این فعال سیاسی افزود: این اختلاف نظرها در مقابل فداکاری ها و جان فشانی هایی که برای پیروزی انقلاب صورت گرفت خیلی مهم نیست و می توان از طریق گفتگو آن ها را حل کرد.
راکعی با بیان اینکه رادیکالها در سال 88 مانع حضور حجت الاسلام خاتمی در انتخابات شدند، طرح حضور میرحسین موسوی را در انتخابات یادآور شد و افزود: در سال 88 یک فتنه بزرگ اتفاق افتاد و من هنوز به پاسخ در مورد چرایی این فتنه نرسیدم مقام معظم رهبری می فرمایند که باید فتنه گران معرفی شوند ولی چنین اتفاقی نیفتاده است.
وی یادآور شد: هنوز فتنه ای در کشور صورت نگرفته بود یک نفر از مسئولان در صداو سیما آبروی ستون های نظام اسلامی را زیر سوال برد. حق داشتم فکر کنم یک نفر با چه مجوز و پشت گرمی به بزرگان یک کشور همانند ایران که دارای ملتی بزرگ و فهیم است، توهین کند و اتفاقی نیفتد و این تفکر در انتخابات دست هم ببرد.
راکعی با تاکید بر اینکه رادیکالها نمیگذارند مشکلات جامعه حل شود افزود: باید برای تحقق اتحاد ملی و همهگیر شدن محوریت قانون در جامعه تلاش کرد تا رادیکالها نتوانند مانع ایجاد وحدت در جامعه شوند.
اگر جواب های روشنی مبنی بر خیانت افرادی که برایم عزیز هستند، بیابم دیگر کار سیاسی نمی کنم
راکعی با بیان اینکه در سال 88 فتنه بزرگ اتفاق افتاد ولی من هنوز جواب نگرفته ام افزود: امید به رسیدگی دارم و اگر جواب های روشنی مبنی بر خیانت افرادی که برایم عزیز هستند، بیابم، دیگر کار سیاسی نمی کنم.
نماینده اصلاح طلب مجلس ششم، اصولگرایان معتدل را جدا از رادیکالها و افراطیون اصولگرا عنوان کرد و گفت: اصولگرایان معتدل و اصلاح طلبان به رغم داشتن تفاوت های مختلف دارای وجوه اشتراک فراوان هستند.
راکعی افزود: دلیل اینکه رفع مشکلات از طریق گفتگو اتفاق نمی افتد، این است که تشکل های سیاسی و گروههای سیاسی و مخصوصا برخی گروههای رادیکال، اخلاق اسلامی را نقض کرده و به آن احترام قائل نیستند. این در حالی است که جز از طریق وفاق ملی و همه گیر شدن قانون و رسیدگی روشن به مسائلی که وجود دارد نمی توان به پاسخ روشنی رسید.
راکعی تاکید کرد: دانشگاهها طبق فرمایش رهبری باید محل فعالیت های سیاسی باشد اما نباید تشکل های دانشجویی تریبون تبلیغ حزب خاصی باشد و آگاهانه یا نا آگاهانه اخلاق برای رسیدن به مقاصد سیاسی در این تشکل ها دور زده شود.
وی تلاش برای تک صدایی شدن فضای سیاسی کشور را مورد نکوهش قرار داد و با یادآوری آنچه طی هشت سال دولت های نهم و دهم در کشور برای به حاشیه کشاندن یک جریانم فکری خاص یعنی اصلاح طلبان صورت گرفت، افزود: آیا منظور از سیاسی بودن دانشگاهها که مد نظر مقام معظم رهبری است فقط یک جریان فکری است؟ و باید تلاش شود خرابکاری های که یک عده انجام میدهند به حساب رهبری گذاشته نشود و به مظلومیت رهبری در محیط دانشگاهی دامن زده نشود.
عضو حزب مشارکت ایران اسلامی گفت: اگر عضو یا حتی شخص اول یک حزب مشکل خاصی داشت باید در چهارچوب قانون عمل شده و محاکمه شود ولی این امر باعث نمی شود که یک حزب منحل اعلام شود در حالی که کلمه منحل به عنوان یک بار مخوف و یک فحش غیراخلاقی تلقی شود.
وی که از انحلال حزب مشارکت ایران اسلامی ناراضی بود، گفت: امیدوارم ثابت شود که اعضای این حزب مقصر نبوده اند و بر اساس اساسنامه ای که بر چهارچوب ضوابط قانونی بود فعالیت داشتیم ولی به خاطر صحبت های رهبری که به اختلاف ها دامن نزنیم سکوت کرده ایم.
در بین صحبت های خانم راکعی عده ای از دانشجویان"مرگ بر ضد ولایت فقیه" و " آزادی اندیشه با سوت و کف نمیشه " و همچنین"زندانی سیاسی آزاد باید گردد" برای دقایقی جو سالن را تحت تاثیر قرار داد و مانع سیر مناسب سخنرانی خانم راکعی شد.
نظر شما