به گزارش خبرنگار مهر، محل دفن زباله های شهری بروجرد با نزدیک به 40 سال دردسرسازی برای مردم، منطقه وسیعی از سراب زارم این شهرستان را تحت تاثیر تبعات بهداشتی و آلودگیهای زیست محیطی قرار داده است.
انباشته شدن زباله های شهری و بوی بد ناشی از تلمبار شدن آنها گلایه روستاهای اطراف منطقه را در پی داشته است به طوریکه حدود 15 هزار روستایی از خطرات ناشی از آلودگی های محل دفن زباله بی بهره نبوده و از این موضوع رنج می برند.
این در حالیست که در پی انتقادهای روستاییان در سال گذشته رسانه ها وارد عمل شده و خبرگزاری مهر در گزارشهای متعددی به انعماس مشکلات مردم پرداخت تا مسئولان امر برای تعیین تکلیف وضعیت این محل دور یک میز بنشینند.
ماجرا از این قرار است که محل دفن زباله های شهری بروجرد از 40 سال پیش تاکنون تحت مدیریت شهرداری قرار داشته ولی شهرداری به دلیل در دست نداشتن سند این اراضی امکان ساماندهی این محل را نداشته و حال منابع طبیعی به عنوان مالک زمین وارد عمل شده است تا مسئولان این اداره کل طی جلسه ای در فرمانداری ویژه بروجرد قول دهند که مشکل سند زمین محل دفن زباله های شهری بروجرد را حل کند.
به دنبال آخرین پیگیریهای خبرنگار مهر در زمینه رفع مشکل سند مالکیت زمین محل دفن زباله های شهری بروجرد مشخص شد که در حال حاضر توپ رسیدگی به این مشکل بین منابع طبیعی استان، مسکن و شهرسازی و شهرداری بروجرد پاس کاری می شود تا پاسکاری این معضل میان دستگاههای مختلف موجب شود که تا پایان سال 92 ساماندهی معدن طلای کثیف بروجرد راه به جایی نبرد.
شهردار بروجرد در گفتگو با مهر در رابطه با فرجام طرح ساماندهی محل دفن زباله های بروجرد می گوید: شهرداری توانست در سال 92 طرح جامع پسماند این شهر را تدوین کند.
منوچهر یوسفی با بیان اینکه بروجرد جزء معدود شهرهای استان بوده که دارای طرح جامع پسماند شده است، می افزاید: تدوین طرح جامع پسماند اولین قدم برای اجرای طرح جامع شهری بروجرد است.
وی ادامه می دهد: با تدوین طرح جامع پسماند به سمت رفع مشکل محل دفن زباله های شهری بروجرد رفته و دراین زمینه اقداماتی صورت گرفته است.
یوسفی با بیان اینکه نگران زمین محل دفن زباله های شهری بروجرد هستیم که باید روی آن بهسازی انجام شود می گوید: در حال حاضر تملک زمین کار مشکلی بوده که تا کنون انجام نشده است.
شهردار بروجرد با ابراز نگرانی از اینکه تکلیف ماندگاری زمین برای شهرداری مشخص نیست می افزاید: اگر تکلیف زمین محل دفن زباله های شهری بروجرد مشخص شود می توانیم با در دست داشتن سند مالکیت آن به اجرای بیشتر و بهتر طرح جامع پسماند بپردازیم.
وی ادامه می دهد: با رایزنیهای انجام شده با منابع طبیعی و دیگر ارگانها برای رفع مشکل سند مالکیت زمین محل دفن زباله های شهری تا یکماه آینده تکلیف ساماندهی این محل مشخص خواهد شد.
بنابر این گزارش "سراب زارم" منطقه ای در 15 کیلومتری شهر بروجرد بوده که سالهاست محل دفن زباله های شهری بروجرد را در خود جای داده است، موضوعی که تحت تاثیر علل مختلف تاکنون برای مردم منطقه نارضایتی های فراوانی به دنبال داشته است.
محل یاد شده این روزها دیگر گنجایش دفع زباله ها را ندارد و همین امر وضعیت نامناسب منطقه را تشدید کرده و برای ساکنان روستاهای اطراف مشکلات زیادی به وجود آورده است.
متولیان امر سالهاست خبر از اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا و مقصد، بازیافت و احداث کارخانه کمپوست برای رفع بلاتکلیفی هزاران تن زباله تولیدی در شهر بروجرد می دهند، وعده هایی که تاکنون به دلایل آنچه عدم وجود سند مالکیت زمین عنوان می شود محقق نشده است.
این در حالیست که محل کنونی دفع زباله های شهری بروجرد در نزدیکی چند روستای این منطقه قرار دارد و استمرار وضعیت بی سامانی این محل می تواند چالشهای زیادی را در بحث سلامت مردم روستایی به دنبال داشته باشد.
نظر شما