۶ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۸:۴۰

گزارش مهر/

بازدید نوبخت از پروژه های شهری مشهد/ توسعه مشهد از برنامه های ویژه دولت است

بازدید نوبخت از پروژه های شهری مشهد/ توسعه مشهد از برنامه های ویژه دولت است

مشهد - خبرگزاری مهر: معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور از پروژه‌های شهری مشهد شامل پروژه خط یک و دو قطار شهری مشهد، مناطق حاشیه شهر، بافت فرسوده، بافت پیرامون حرم رضوی و پروژه‌های اقامتی اطراف حرم بازدید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور عصر جمعه در بازدید از عملیات احداث خط یک و دو قطار شهری مشهد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مترو حمل و نقل سریع و ارزان است که بویژه از منظر صرفه جویی در انرژی و سوخت کاملا قابل توجه است.

محمدباقر نوبخت گفت: توسعه از برنامه‌های دولت است که در این راستا مشهد یک امتیاز ویژه دارد؛ شهر امام رضا(ع) فضایی معنوی دارد و زائران و مسافران زیادی چه داخلی و خارجی به این شهر سفر می کنند.

وی عنوان کرد: مشهد شهری استثنایی است و نمی‌شود با دیگر شهرها مقایسه کرد و مترو نیز برای این شهر ضروری است و با توجه به رویکردهای دولت بودجه اختصاص داده شده به قطار شهری در سال 93 نسبت به سال 92 بیشتر خواهد بود.

نوبخت در ادامه گفت: با توجه به گزارش شهردار مشهد، شهرداری نیز این آمادگی را دارد که منابعی را که قرار بود اختصاص بدهد را تامین کند و افزایش نیز بدهد تا این کار بادقت و سرعت بیشتری انجام شود.

اختصاص 100 میلیارد تومان اعتبار دولتی به قطارشهری مشهد

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور افزود: استاندار هم به‌عنوان نماینده عالی دولت در خراسان رضوی نسبت به انجام این طرح حساس است و برای این طرح در سال جاری 100 میلیارد تومان اختصاص دادیم.

نوبخت گفت: پرداختی‌های دولت متناسب با دریافتی های دولت و خزانه است و در سال گذشته طبق قانون باید منابع دولت بالغ بر 210 هزار میلیارد تومان بود که 57 هزار میلیارد تومان آن برای پروژه های عمرانی در نظر گرفته شده بود.

وی افزود: اما از این 210 هزار میلیارد تومان فقط 147 و نیم هزار میلیارد تومان رسید که باعث شد از این 57 هزار میلیارد تومان 21 هزار میلیارد تومان دریافت شود.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تاکید کرد: وقتی دریافتی‌ها این میزان باشد پرداختی‌ها نیز متناسب با تخصیص کم می‌شود.

وی همچنین ادامه داد: آنچه برای مترو مشهد در نظر گرفته شد با سایر تخصیص ها و اعتبارات دولتی متفاوت بود.

نوبخت تاکید کرد: برای امسال حدود 100 میلیارد تومان به خط دو قطار شهری مشهد اختصاص می دهیم.

تخصیص اعتبارات دولتی به خط دو مترو مشهد کمک به تحقق 80 درصدی این پروژه است

همچنین در این بازدید مدیرعامل قطار شهری مشهد اظهار کرد: در صورت تخصیص اعتبارات دولتی به پروژه خط دو قطار شهری مشهد این پروژه تا پایان سال 80 درصد تحقق خواهد یافت.

ابوالفضل میرزایی توضیح داد: مشهد با سالانه پذیرایی از میلیونها زائر، حمل و نقل در این شهر با توجه به ساختار معابر شهری و تولید روز افزون خودروهای شخصی که بر ترافیک می افزایند به مشکلی روزمره تبدیل شده است.

وی ادامه داد: از راهکارهای رفع مشکل ترافیک و کاهش آلودگی هوای این کلان شهر توسعه حمل و نقل عمومی  و قطار شهری است که از آن جمله خط دو قطار شهری است.

وی توضیح داد: این خط با طول  14 کیلومتر امتداد از شمال شرقی به جنوب غربی منطقه سیس آباد و طبرسی شمالی را به انتهای بلوار فضل بن شاذان متصل می سازد و در مسیر خود از خیابان طبرسی، ایستگاه راه آهن سراسری و میدان شهدا عبور کرده و با گذر از خیابان دانشگاه و کوهسنگی در تقاطع  بلوار فضل بن شاذان و بلوار شهید فکوری خاتمه می یابد.

میرزایی در ادامه یادآور شد: این خط شامل 13 ایستگاه بوده که ایستگاه‌های فوق توان مسافرگیری 1100 نفر در هر ساعت را دارا هستند و کل پروژه برای جابه‌جایی 16 هزار نفر در هر ساعت طراحی شده است.

در ادامه این بازدید معاون برنامه‌ریزی زئیس جمهور به همراه استاندار خراسان رضوی و شهردار مشهد از مراحل احداث و تکمیل تونل خط دو قطار شهری و همچنین خط یک قطار شهری مشهد بازدید کردند.

همچنین معاون رئیس جمهور با همراهی مدیریت شهری مشهد و استاندار از مناطق حاشیه شهر مشهد عباس‌آباد، همت آباد و گلشهر بازدید دو ساعته داشتند و از مشکلات و معضلات حاشیه شهر مشهد از نزدیک آشنا شد.

به گزارش مهر معاون رئیس جمهور در ادامه و در بازدید از بافت فرسوده اطراف حرم مطهر و پروژه‌های پیرامون حرم رضوی در جمع شهردار منطقه ثامن، استاندار و شهردار مشهد به بررسی مشکلات این محدوده پرداخت و گزارش وضعیت احداث پروژه‌های اقامتی ارزان قیمت و توسعه پیرامون حرم رضوی را دریافت کرد.

بزرگترین طرح بازسازی بافت فرسوده سطح کشور

شهردار منطقه ثامن مشهد و مدیرعامل سازمان مجری طرح نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی در گزارش عملکرد با بیان اینکه طرح بازسازی بافت فرسوده اطراف حرم، بزرگترین طرح بازسازی بافت فرسوده سطح کشور است، گفت: این طرح به عنوان با اهمیت‌ترین طرح نوسازی در سطح کشور به لحاظ موقعیت و میزان مداخله شناخته می‌شود.

محسن برزویی با اشاره به اینکه طرح نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم در سال 74 به تصویب رسید، خاطرنشان کرد: رفاه آسایش زائران رضوی با سه راهبرد ایجاد 30 هزار تخت برای زائران کم درآمد، 100 هزار تخت برای زائران قشر متوسط و 90 هزار تخت شامل هتل‌های سه ستاره به بالا مخصوص زائران متوسط به بالا در نظر گرفته شد.

شهردار منطقه ثامن مشهد همچنین در بخشی از سخنانش  گفت: 90 درصد بناهای هویت‌ساز مشهد در منطقه ثامن مخروبه شدند و میراث فرهنگی تنها اقدام به ثبت این آثار کرده و اقدام اجرایی برای بازسازی آن‌ها انجام نداده است.

مدیرعامل سازمان مجری طرح نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی با اشاره به اینکه اجرای طرح بافت پیرامون حرم رضوی 17 هزار میلیارد تومان هزینه در بردارد عنوان کرد: هزینه این طرح در ابتدا 10 هزار میلیارد برآورد شده بود.

وی گفت: تراز مالی پروژه‌ها در بافت پیرامون حرم صفر است و حداقل کمک های دولتی محقق شده است.

وی به جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی برای  تکمیل پروژه های بافت پیرامونی حرم رضوی خبر داد و گفت: یکی از علل افزایش هزینه ها این است که پلاک های واقع در بافت پیرامون حرم رضوی اغلب ریز دانه هسند و برای جلب رضایت مالکان شهرداری هزینه بیشتری متقبل شده است.

دستگاه‌های خدماتی به پیشرفت پروژه‌های بافت پیرامون حرم کمک نمی‌کنند

وی همچنین به مشکل پروژه های اقامتی با دستگاههای خدماتی اشاره کرد و گفت: 485 میلیارد تومان دستگاه خدماتی و هزینه انرژی است که این دستگاهها به هیچ عنوان همکاری نمی کنند.

برزویی توضیح داد: 167 پروژه اقامتی در دست اقدام است که تا کنون 40 درصد به بهره برداری رسیده است اما مشکل انرژی دارند.

 مدیرعامل سازمان مجری طرح نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی از نوبخت در خواست کرد تا با کمک‌های دولتی زیر ساخت‌های این منطقه تامین شود.

وی گفت: 167 هتل در این بخش هستند که نتوانسته اند تسهیلات بانکی بگیرند.

معاون رئیس جمهور نیز در پاسخ به برزویی گفت: بخش خصوصی می تواند از صندوق توسعه کمک بگیرد.

وی گفت: حل مشکلات این منطقه با سازو کار سنتی قابل اجرا نیست و با توجه به اینکه استاندار از مدیران قوی کشور هستند این مسئله با همکاری مسئولان استان قابل پیگیری است و دولت آمادگی دارد به این موضوع که اهمیت نیز دارد رسیدگی کند.

همچنین در این بازدید از معاون رئیس جمهور خواسته شد تا اختیارات به استاندار خراسان رضوی سپرده شود.

شهردار مشهد نیز در ادامه این بازدید در گفتگو با معاون رئیس جمهور به ایجاد صندوق حرم‌ها اشاره کرد و گفت: این صندوق برای جمع آوری سرمایه‌ برای حرم‌های مشهد وقم بود که بعد شیرازو شهر ری نیز به ان اضافه شد.

صولت مرتضوی ادامه داد: صندوق حرم‌ها هم اکنون کار خاصی انجام نمی‌دهد و در صورتی که این صندوق فعال شود می‌تواند کارهای بانکی را برای این حرم‌های مطهر تسهیل کند.

تخصیص اعتبار دولتی برای اسکان ارزان قیمت زائر

وی همچنین از نوبخت درخواست کرد تا با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی برای حفظ و نگهداری بناهای تاریخی محدوده حرم چاره ای اندیشیده شود.

سپس شهردار مشهد به توجه به ایجاد اماکن اسکان ارزان قیمت در مشهد اشاره کرد و یادآور شد: شهردار مشهد با برگزاری گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور  تمام قد وارد این کار شد.

وی ادامه داد: قرار شده که پول تملک زمین را دولت بدهد و شهرداری مشهد مجوزها و پروانه ها را بدهد و و زمین را در اختیار استانهای کشور قرارمی دهد و با کمک خیران از سراسر کشور اماکن اقامتی ارزان قیمت برای زائران بارگاه رضوی  تا دوسال آینده ایجاد خواهد شد.

مرتضوی تاکید کرد: پول تملک چون اعتبارت زیارت پرداخت نشده است محقق نشده است.

وی در این خصوص به مشکل پروژه شرکت نفت اشاره کرد و تاکید کرد: علی رغم پیگیری و کسب مجوز از سازمان خصوصی سازی کشور و تایید وزیر اقتصاد؛ شرکت نفت هنوز بخشی از این بنا را که برای ایجاد اسکان ارزان قیمت در نظر گرفته شده بود به شهرداری تحویل نداده است.

سهمی از صندوق توسعه  ملی به بافت فرسوده اطراف حرم رضوی تعلق بگیرد

وی با بیان اینکه اختیارات به استاندار تفویض شود همچنین در خصوص پروژه های بافت پیرامون حرم از نوبخت خواست تا از صندوق توسعه  ملی سهمی به این بافت تعلق بگیرد.

وی ادامه داد: همچنین سازمان میراث فرهنگی اگر توان و اعتبار دارد در بافت حرم به میراث فرهنگی رسیدگی کند ودر غیر این صورت زمین‌هایی که مالکیت خصوصی دارد به آنها برگردانند.

در این بخش از بازدید معاون وزیر در پاسخ به شهردار مشهد گفت: در آینده نزدیک در معاونت برنامه ریزی جلسه‌ای با حضور دستگاه‌های مرتبط تشکیل خواهد شد و نسبت به موضوعاتی که گفته شد تصمیمات واحد و عملیاتی گرفته خواهد شد.

نوبخت همچنین تاکید کرد: درست است که شهرداری نهادی مردمی است که این موضوع را به عهده گرفته است اما دولت از این مسئولیت شانه خالی نمی‌کند.

وی ابراز امیدورای کرد: تکمیل پروژهای بافت پیرامون حرم رضوی و سایر پروژه ها در سایه جلسلت و رایزنی‌های استاندار و شهردار حل شود.

سپس محد باقر نوبخت در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سئوالاتی دیگر پاسخ داد.

کنار خیابان نمی شود تصمیم گرفت

وی در پاسخ به اینکه "حاشیه شهر را بازدید کردید این حاشیه با همه مشکلاتی دارد و  یک سوم جمعیت مشهد حاشیه‌نشین هستند؛ آیا پیشنهاد خواهید داد ردیف بودجه مستقل به حاشیه شهر مشهد تعلق بگیرد" گفت: قرار شد با حضور شهردار محترم و استاندار و مسئولان اجرایی در معاونت برنامه‌ریزی جلسه‌ای تشکیل دهیم و مدیریت واحدی را دنبال کنیم.

وی افزود: اگر قرار است با برنامه‌ریزی کاری انجام شود، باید حساب و کتاب باشد و در کنار خیابان که نمی‌توان تصمیم گرفت و باید کارشناسی شود و تصمیم گرفته شود.

نوبخت ادامه داد: قولی که می دهم در صورت برنامه‌ریزی ارزش خواهد داشت و چون آیندگان در مورد ما قضاوت می کنند باید با دقت بررسی شود همانطور که ما درمورد گذشتگان قضاوت می کنیم.

نوبخت عنوان کرد: با حضور شهردار و مسئولان اجرایی مرتبط در مورد معضلات و برنامه‌های این شهر در معاونت برنامه ریزی جلسه‌ای تشکیل می‌دهیم تا هماهنگی و مدیرت واحدی در عمل را داشته باشیم.

شهادت می دهم نمایندگان مجلس بودجه زیارت را پیگیری می کنند

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درخصوص بودجه زیارت گفت این مصوبه قانونی هست و  شهادت می دهم که این موضوع را نمایندگان مردم در مجلس پیگیری می‌کنند و برخی نمایندگان مشهد جلساتی با من در این خصوص داشتند.

وی  در ادامه پاسخ به این سئوال افزود: البته چون در این توزیع همه نمایندگان شهرهای دیگر سهیم هستند ؛ باز گرفتن اعتبارات از آنها مشکل است؛ آن چنان که این افراد اکثریت را در مجلس دارند.

وی تاکید کرد: تلاش می شود که در برنامه ششم تصمیم واقع بینانه ای دراین خصوص  گرفته شود.

دولت از پرداخت یارانه حمل و نقل به مردم استقبال نمی کند

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص اینکه آیا این امکان برای دولت هست که یارانه حمل و نقل را همانند یارانه نان به مردم بدهد، گفت: پرداخت این مبلغ ناچیز به همه مردم مشکلی را حل نمی کند و دولت از این موضوع استقبال نمی کند.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم به جای اینکه پول را نقدی بدهیم که مانند قطراتی از دریاچه است و  مشکلی را حل نمی کند این مبلغ جمع شود و در اختیار برنامه های عمومی قرار بگیرد در این صورت می تواند به اجرای پروژهای از این دست کمک کند.

نوبخت تاکید کرد: برای کمک به این برنامه های عمومی بود که از مردم درخواست شد تا با انصراف از یارانه به فعالیت‌های زیربنایی کمک کنند.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور بیان کرد: از تجزیه بودجه حمل و نقل به اجزای کوچک و ناقابل استقبال نمی‌کنیم تا بتوانیم کارهای عمرانی از این دست را انجام دهیم.

چهار هزار و 800 میلیارد تومان توزیع منابع به بهداشت و درمان

وی در پاسخ به مهر در خصوص سئوالی در مورد تخصیص بودجه ای خاص به بخش بهداشت و درمان با توجه به اینکه از هر سه نفر دریافت کننده خدمات درمانی در مشهد یک نفر زائر است گفت: چهار هزار و 800 میلیارد تومان برای بخش بهداشت و درمان توزیع منابع شد که این مبلغ فقط ناشی از مبلغی است که از هدفمندی یارانه ها به دست خواهد آمد.

وی در ادامه پاسخ به این سئوال گفت: همین تغییر قیمت در سوخت و برخی حامل‌های انرژی باعث شد پنج هزار و 400 میلیارد تومان برای تولید و حمل و نقل و چهار هزار و 800 میلیارد تومان برای حوزه دیگر بهداشت و درمان و هزینه های بیمارستانی تعلق بگیرد و به علاوه 11 هزار و 300 میلیارد تومان از محل بودجه عمومی به عنوان منبع برای فاز دوم هدفمندی‌ها اختصاص داده شود.

اختصاص دو هزار و 400 میلیارد تومان برای امنیت غذایی دهک‌های کم درآمدتر جامعه

وی همچنین افزود: دو هزار و 400 میلیارد تومان نیز برای امنیت غذایی دهک های پایین جامعه در نظر گرفته شده است.

نوبخت تاکید کرد: علاوه بر 45 هزار تومان این مبلغ بودجه نیز برای تامین کالاهای اساسی و تامین امنیت غذایی اقشار کم درآمدتر تعلق خواهد گرفت.

وی توضیح داد: یعنی دولت آنچه از تغییر قیمت ها به دست می آورد را به مسائل عمومی کشور اختصاص می دهد و در واقع 11 هزار و 300 میلیارد از خرانه دولت کمک می کند.

نوبخت تاکید کرد: دولت به تصمیم مردم برای انصراف از یارانه احترام می گذارد

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت علاقمند بود پرداخت یارانه ها به سمت کارهای اجتماعی برود افزود: در هر حال دولت به تصمیم مردم احترام می‌گذارد.

نوبخت با تاکید بر اینکه  دولت تصمیم مردم را ارزش می گذارد و خادم مردم است ابراز امیدورای کرد تا در حوزه حمل و نقل بهداشت ودرمان و تولید کشور با انصراف از یارانه‌ها کمک شود.

وی همچنین در پایان تاکید کرد: در بحث افزایش قیمت بنزین نیز قرار نیست فشاری بر مردم تحمیل کنیم و به یک باره بنزین گران شود  و افزایش قیمت کنونی رشد چندانی نسبت به کشورهای همسایه ما نیست.

وی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال با کمک مردم افزایش نرخ تورم را به زیر 25 درصد برسانیم.

در پایان بازدید چهار ساعته معاون رئیس جمهور از شهر مشهد قرار شد تا با تشکیل جلسه ای در آینده نزدیک در تهران مشکلات پایتخت معنوی با حضور دستگاه‌های مرتبط پیگیری شود.

کد خبر 2278052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha