به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین بازگیر صبح شنبه در جمع خبرنگاران با تاکید بر ضرورت حفاظت از گونه نادر سمندر لرستانی اظهار داشت: در این راستا حفاظت از این گونه اندمیک لرستان نیازمند تعریف یک پروژه ملی و بین المللی است.
وی با بیان اینکه این گونه نادر و اندمیک لرستان با مظلومیت مواجه و نیازمند توجه جدی است عنوان کرد: در این راستا باید برای حفاظت از سمند لرستانی زیرساختهای لازم را در محل زیستگاه این گونه ایجاد کرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان لرستان لرستان با تاکید بر ورود مراکز علمی و دانشگاهی استان و کشور برای حفاظت از این گونه نادر تصریح کرد: از سازمان محیط زیست کشور نیز می خواهیم که برای حفاظت از سمندر لرستانی یک پروژه ملی و حتی بین المللی تعریف کنند.
بنابر این گزارش در خانواده پهناور حیات وحش ایران راسته دوزیستان شامل هشت گونه سمندر بوده که اکثر آنها در شرایطی نامعلوم یا بحرانی به سر می برند. در بین این خانواده هشت نفره، سمندر کوهستانی لرستان در سال های اخیر تهدیدهای بسیاری را تجربه کرده و همچنان جمعیت این گونه با خطرات مختلفی روبروست.
این گونه ارزشمند در محیطی از بقایای جنگلهای بلوط که حاوی آب های خنک باشد زیست کرده و بر پشت خود خال ها یا نوارهای زرد و نارنجی چشمگیر روی زمینه قهوه ای داشته و زیر بدنشان زرد یا نارنجی قرمز است.
نخستین عاملی که موجب شد سمندر لرستانی روند انقراض را آغاز کند، قاچاق بیش از حد این گونه به دست سوداگران حیات وحش بوده به طوریکه خرید و فروش سمندر چنان رونق یافت که فروش سمندر در کنار خیابان و ماهی فروشیها به یک امر کاملا عادی تبدیل شده است.
نظر شما