به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت مرحوم آیتالله العظمی ملکوتی شامگاه یکشنبه، از سوی مراکز و نهادهای حوزوی در مسجد اعظم قم برگزار شد.
در این مراسم تعدادی از مراجع تقلید از جمله آیات عظام نوری همدانی و علوی گرگانی و دیگر شخصیتهای حوزوی از جمله آیت الله مقتدایی، آیت الله حسینی بوشهری، آیت الله مومن، آیت الله امینی و نیز علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و همچنین مسئولان استانی و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.
استاد حوزه علمیه قم، در این مراسم در سخنانی با اشاره به ابعاد شخصیتی مرحوم آیتالله ملکوتی گفت: ایشان شخصیتی علمی بودند که در ابعاد مختلف فقهی و فلسفی تسلط داشتند.
حجتالاسلام سید مرتضی صالحی خوانساری، از آیتالله ملکوتی به عنوان عالمی وارسته، فقیه و مجتهد یاد کرد و بیان داشت: ایشان در سن پنج سالگی در مسیر علم آموزی قدم گذاشت و بعد از ورود به حوزه علمیه در حوزههای علمیه تبریز، قم، مشهد و نجف ادامه تحصیل داد و از محضر اساتید برجستهای همانند آیت الله بروجردی و امام خمینی(ره) تلمذ کرد و از سوی آیت الله حکیم و خویی نیز اجازه اجتهاد داشت.
وی عنوان کرد: آیتالله ملکوتی ۸۵ سال از عمر با برکت خود را در مسیر دین اسلام و خدمت به قرآن و اهل بیت(ع) سپری کرد که تالیفاتی علمی در مسائل فقهی و اصولی بر جای مانده است.
مرحوم آیتالله ملکوتی از سال ۴۲ تا آخر عمرشان در متن انقلاب قرار داشتند
حجتالاسلام صالحی خوانساری، با بیان اینکه مرحوم آیتالله ملکوتی از سال ۴۲ تا آخر عمرشان در متن انقلاب قرار داشتند تاکید کرد: ایشان در طول سالهای قبل و بعد انقلاب اسلام در فراز و نشیبهای مختلفی که انقلاب با آن مواجه بود حضور تاثیرگذار و فعالی داشتند.
استاد حوزه علمیه قم، گفت: ایشان در نجف با امام راحل ارتباط نزدیکی داشت و در تمامی اطلاعیههایی که از سوی جامعه مدرسین صادر میشد جزو اولین نفراتی بودند که آن را امضا میکرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روایتی در خصوص اهمیت و فضیلت علم اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) فرمودند در روز قیامت انبیاء، اولیا و شهدا به حال علمای دین غبطه میخورند.
حجتالاسلام صالحی خوانساری، همچنین با اشاره به روایت دیگری در خصوص عالمان دین افزود: پیامبر اسلام در خصوص عالمان دین فرمودند، این افراد بندگان خدا را به چیزی امر میکنند که مورد علاقه پروردگار است و از چیزی نهی میکنند که مورد غضب خدا است.
وی بیان داشت: عالمان دین در زندگی با رفتار و کردار خود ناصحانه و خیرخواهانه با دیگران برخورد میکنند که در صورت اطاعت مردم از عالمان دین در پیشگاه خداوند محبوب خواهند بود.
نظر شما