به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین مشکلات استان بوشهر طی سالهای گذشته، عدم دسترسی به شبکه ریلی بوده است و این موضوع باعث شده است تا استان بوشهر در زمینه حمل و نقل با مشکلات زیادی مواجه باشد.
ساخت راه آهن شیراز - بوشهر - عسلویه در سال 86 آغاز شد و هر چند کارگاههای اجرای این طرح نیز تجهیز شد و در برخی از مناطق اقدامات بسیار کمی صورت گرفت ولی از سال 89 تاکنون اعتبارات تخصیصی به این پروژه فقط در حد نگهداشت برخی کارگاهها بوده است.
این پروژه در قالب 20 قطعه به طول 642 کیلومتر طراحی شده است که طول مسیر شیراز به بوشهر در 13 قطعه 437 کیلومتر است و طول راه آهن اهرم به عسلویه نیز 205کیلومتر در قالب هفت قطعه است.
راه آهن شیراز- بوشهر از انشعاب ایستگاه راه آهن مرودشت در شمال شیراز پس از عبور از رحمت آباد و ایزدخواست از مسیر فیروزآباد - فراشبند - اهرم - چغادک به بوشهر منتهی میشود.
یکی از آرزوهای دیرینه مردم استان بوشهر اجرای طرح راهآهن در استان است که امیدواریم با تلاش همه مسئولان شاهد تحقق این مهم باشیم و استان بوشهر به زودی به شبکه ریلی کشور متصل شود.
اتصال استان بوشهر به راهآهن تحول آفرین است
استاندار بوشهر در نشست شورای اداری استان بوشهر که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، گفت:استان بوشهر دارای ظرفیتهای متعددی است که یکی از این ظرفیتها دسترسی به خلیج فارس و آبهای ازاد است که اتصال استان بوشهر به شبکه ریلی کشور میتواند تحولات زیادی را در استان بوشهر و کشور ایجاد کند.
مصطفی سالاری اضافه کرد: با حمایتهای معاون اول رئیس جمهور و فراهم شدن تسهیلات صندوق توسعه ملی طرح راه آهن بوشهر- شیراز اجرایی میشود و این استان به شبکه ریلی متصل میشود.
وی در ادامه اجرای راه آهن بوشهر - شیراز و آزاد راه این مسیر را از دیگر مطالبات مردم استان بوشهر دانست و خواستار اجرایی شدن این مطالبات شد.
سید صفدر حسینی مدیرعامل صندوق توسعه ملی نیز از حمایت صندوق برای اجرای طرح راه آهن بوشهر – شیراز خبرداد و گفت: به وزیر راه و شهرسازی اعلام شده در ارتباط با راه آهن و بنادر اگر بخش خصوصی وارد کار شود صندوق توسعه ملی میتواند حمایت کند.
ترک تشریفات مناقصه راه آهن بوشهر تا سه هفته آینده
وزیر راه و شهرسازی نیز با اشاره به اهمیت بسیار بالای اجرای طرح راهآهن در استان بوشهر اظهار داشت: ایجاد راهآهن و اتصال به شبکه ریلی یکی از خواسته های مهم و مشترک در استان بوشهر است.
عباس آخوندی اضافه کرد: یکی از پروژه های بسیار مهم نیز راه آهن شیراز به بوشهر است که این پروژه آغاز شده و پیشرفت های مختلفی در بحث زیرسازی در قطعات مختلف داشته است.
آخوندی خاطرنشان کرد: اصلی ترین مسئله در این پروژه تامین اعتبار بوده و در چند ماه گذشته تمرکز جدی روی این مسئله داشتهایم و به تدریج داریم به نتیجه میرسیم.
راه آهن بوشهر در اولویت طرح های وزارتخانه است
وی از تشکیل کمیته سه نفره ترک تشریفات متشکل از دارایی، معاونت برنامه ریزی و راهبردی و وزارت راه و شهرسازی خبرداد و گفت: با هماهنگیهای صورت گرفته ظرف سه هفته آینده مجوز ترک تشریفات مناقصه راه آهن بوشهر صادر میشود و این در حالی است که برای بحث تامین فاینانس خارجی مذاکرات خوبی انجام شده است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: این پروژه در اولویت طرح های وزارتخانه است و بطور مرتب این مسئله را پیگیری میکنیم. بحث اتصال راه آهن بوشهر و اتصال به بندر که حتما انجام میشود و ایجاد ریل برای توسعه بخش بندر تحول خوبی ایجاد میشود.
وی افزود: ایستگاه راهآهن برای بوشهر در خارج از شهر پیش بینی شده که تلاش ما این است ایستگاه به شهر متصل شود تا مردم مشکل دسترسی نداشته باشند و با مشاور طرح جامع باید هماهنگ کنیم.
نظر شما