"نور محمد جادمانی" سفیر پاکستان در تهران در پاسخ به مهر به تشریح سفر پیش روی "نواز شریف" نخست وزیر این کشور به ایران پرداخت. وی گفت: این سفر در راستای تعمیق روابط دو کشور و یافتن راه هایی برای گسترش مناسبات انجام می گیرد. مقامات ایران و پاکستان مایل هستند مسائل بسیاری را در این دیدار مورد بحث و تبادل نظر قرار دهند از جمله اصلی ترین این موضوعات همکاری های اقتصادی و بهبود مناسبات اقتصادی است که تا کنون وجود داشته و انتظار می رود که بیشتر شود. امیدواریم که این همکاری ها به ایران و پاکستان برای توسعه و پیشرفت بیشتر کمک کند.
جادمانی با اشاره به ربوده شدن مرزبانان ایرانی اظهار داشت: به گروگان گرفته شدن مرزبانان ایرانی واقعه تاسف باری بود، ما آن را محکوم کرده و حمایت خود را از برادران ایرانی اعلام می کنیم و در عین حال به همکاری با ایران برای جلوگیری از تکرار چنین اقداماتی ادامه خواهیم داد. چنین اتفاقاتی نباید دوباره رخ داده و بر روابط دوستانه و تاریخی ما اثر بگذارد.
وی در خصوص پنجمین مرزبان ایرانی که گفته می شود هنوز در اسارت است تاکید کرد: پاکستان به نوبه خود تحقیقات وسیعی برای آزادی مرزبانان ربوده شده ایرانی انجام داده و تلاش خود را برای یافتن عاملان انجام داده است. ما اطلاع داریم که 4 نفر از این افراد آزاد شده و به ایران تحویل داده شده اند. در مورد فرد پنجم نیز که رسانه های ایرانی از شهادت وی خبر می دهند، اطلاعاتی در دست نیست. همچنین ما در مورد حضور وی در مناطق پاکستان اطلاعاتی به دست نیاورده ایم. در هر صورت دولت پاکستان با قاطعیت با چنین اقداماتی مقابله کرده و به همکاری نزدیک خود با برادران ایرانی برای جلوگیری از وقوع آن ادامه می دهد. ما به دنبال بهبود و پیشرفت مناسبات خود به خوبی دوران گذشته هستیم.
سفیر پاکستان در بخش دیگری از سخنان خود در مورد خط لوله صادرات گاز ایران به هند و پاکستان موسوم به خط لوله صلح یادآور شد: در موضوع خط لوله صلح دولت های ایران و پاکستان به دنبال انجام این طرح هستند. اما مسائلی پیش آمده که این روند را کند کرده است، این در حالی است که طراحی و تحقیقات در مورد عملیاتی کردن این طرح نیز زمان بر است. با این حال دو کشور همچنان خود را متعهد به اجرای این طرح می دانند و برای این کار به همکاری با یکدیگر ادامه می دهند.
براساس تفاهمهای انجام شده در طرح خط لوله صلح، ایران متعهد میشود به مدت 25 سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاکستان بفروشد. این مسیر اقتصادیترین روش تامین انرژی شبه قاره هند به شمار می رود. گفتنی است مذاکراتی نیز برای پیوستن ترکمنستان و قطر به ایران برای تامین گاز طبیعی این پروژه بزرگ مطرح شده است.
---------------------------
گفتگو: فریدون ناعمی
نظر شما