به گزارش خبرنگار مهر، آیین رونمایی از سه اثر جدید آیتالله مکارم شیرازی ظهر چهارشنبه در تالار قدس مدرسه علمیه امام خمینی(ره) با حضور بزرگان حوزه علمیه قم، مسئولان جامعه المصطفی العالمیه و طلاب حوزههای علمیه برگزار شد.
این سه کتاب شامل «پیام امام امیر المومنین»، «منتخب آثار بحارالانوار» و «دایرةالمعارف فقه مقارن» است که هر کدام در حوزه خود آثار ارزشمندی محسوب میشوند.
«پیام امام امیر المومنین» شرحی جامعی از نهجالبلاغه است که در 15 جلد و با کار گروهی جمعی از محققان برجسته در مدت 20 سال به سرانجام رسیده است.
«منتخب آثار بحارالانوار» ویرایشی است بر کتاب بحارالانوار علامه مجلسی که برخی از روایات ضعیف و تکراری از آن حذف شده و شروحی درباره مسایل روز و روایات پیچیده به آن اضافه شده است.
«دایرةالمعارف فقه مقارن» هم یک دوره فقه تطبیقی است که به روش دانشنامه نگاری و موسوعه نگاری تنظیم شده است. جلد نخست این کتاب در سال 1385 و جلد دوم آن نیز در سال 1389 و جلد سوم نیز در سال 1392 به زیور طبع آراسته شدهاند.
مطالعات تطبیقی جدی گرفته شود
آیتالله علیرضا اعرافی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه یکی از سخنرانان این مراسم بود که با اشاره به اهمیت مطالعات تطبیقی در تقریب مذاهب گفت: امروز تمام جهان اسلام به چنین مطالعاتی نیاز دارد.
وی افزود: برای گسترش مکتب اهل بیت(ع) نیاز به بیان شفاف معارف و حقایق دینی دارد که این از طریق تألیف کتب ارزشمند قابل دسترسی است.
وی خاطرنشان کرد: امروز نیاز داریم مؤلفانی معارف اهل بیت(ع) را به زبان روز بیان کرده و این مکتب را به صورت جذابی به مردم دنیا معرفی کنند.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه این نهاد افتخار دارد که پایگاهی برای شناساندن دین اسلام و مکتب اهل بیت(ع) به تمام جهان باشد، گفت: طلاب این مجموعه مسئولیت سنگینی در این عرصه دارند.
وی با اشاره به اهمیت شهر قم در جهان اسلام خاطرنشان کرد: این شهر مهمترین شهر علمی در حوزه معارف اسلامی و قطب بزرگ انتشار معارف الهی است.
اعرافی با اشاره به نقش این پایگاه فعال در تحولات فکری، اعتقادی، سیاسی و فرهنگی دنیا ابراز داشت: جایگاه این شهر امروز در سراسر جهان ستودنی است.
وی افزود: در طول 90 سالی که از عمر حوزه علمیه قم میگذرد، این پایگاه بزرگ توانسته خیل عظیمی از متکلمان، فیلسوفان، فقیهان و دانشمندان بزرگ را به دنیای اسلام تحویل دهد.
نظر شما