به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد واعظی ظهر پنج شنبه در جشنواره تبلیغ نوین که به منظور تقدیر از طلاب فعال در فضای مجازی و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مرکز همایش های دفتر تبلیغات برگزار شد طی سخنانی ضمن تبریک حلول ماه رجب عنوان کرد: ماه رجب فرصتی برای کسب کمالات و نورانیتی است که در سایه رحمت پروردگار می توانیم به دست آوریم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه حوزه نهادی فرهنگ ساز است و فرهنگ سازی مرتب با ارتباط معنایی است گفت: این ارتباط دارای دو رکن است یکی تولید معنا و مفهوم و رکن دیگر نیز انتقال و بسط معنا است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: بر این اساس واقعیتی وجود دارد که جوامع مختلف که فرهنگ های متفاوتی دارند نظام معنایی و ارتباطی متفاوتی دارند.
وی بیان کرد: مساله مهمی که در زمینه ارتباط معنایی باید مورد توجه قرار گیرد این است که در این نظام در رکن اول و هم رکن دوم در غالب های سنتی بود اما امروزه با تنوع و تکثر مراجع معنا و مفهوم سازی مواجه ایم.
واعظی ادامه داد: امروزه رسانه ها، کانونهای فکری، محافل مختلف اکادمیک و تشکل و گروه ها دائما پیرامون سبک زندگی و نگاه به زندگی و بسیاری دیگر از مفهوم ها در حال تولید معنا و مفهوم هستند.
امروزه انتقال معنا بوسیله دیداری و شنیداری است
وی ادامه داد: اگر در گذشته تبادل اطلاعات و معنا به شکل نوشتن و یا چهره به چهره بود امروزه انتقال معنا و مفاهیم از طریق رسانه های دیداری و شنیداری است و فضای مجازی ابزارهای متعددی برای ارتباط فراهم کرده است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی تاکید کرد: اگر ما به عنوان حوزوی به فرهنگی متعالی می اندیشیم باید ارتباطات معنایی خود را متحول و در این تحول باید به تولید معنا و مفهوم و مضامین و بهره گیری از قالب و ابزارهای نوین انتقال توجه کرده و این دو را با یکدیگر پیش ببریم.
وی ادامه داد: استقبال از جشنواره تبلیغ نوین نشان می دهد که حوزه در کنار تبلیغ سنتی و انتقال معنایی سنتی و مرسوم به شیوه نوین ارتباط معنایی روی آورده و سعی می کند ارزش ها و معانی اسلامی را به طریق نوین انتقال دهد.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی این حرکت در حوزه را ناقص و لزوم تحول در ارکان ارتباط معنایی را به عنوان کامل کننده حرکت حوزه در بهره گیری از فضای مجازی و تبلیغ نوین عنوان و بیان داشت: حوزه باید نسبت به ایده پردازی و تولید مضمون های جدید تلاش کند.
بخش پژوهشی و تولید محتوای حوزه باید متنوع شود
وی ادامه داد: بخش پژوهشی و تولید محتوای حوزه باید با تنوع شیوه های ارتباطی متنوع شود که این امر میطلبد که بخش های مختلف حوزه در این جهاد فرهنگ سازی همنوا شوند.
حجت الاسلام واعظی تاکید کرد: عزم داریم که در میدان فضای مجازی حرکات نوینی را آغاز کنیم و تلاش خوبی نیز شده که در این زمینه تولید محتوا صورت گیرد و مضامین تولید شده علمی تبدیل به دیجیتال و در فضای الکترونیک عرضه شود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی در عین حال بیان کرد: اما این تنها یک گام است و نباید تبلیغ نوین و فعالیت را در زمینه تولید دیتاکاهش دهیم بلکه باید تعامل ها را افزایش داد و ما می توانیم بین تبلیغ سنتی و تبلیغ در فضای مجازی پیوند ایجاد کنیم.
وی بیان کرد: باید به گونه ای باشد که وقتی طلاب به تبلیغ می روند پس از تبلیغ و در فضای مجازی بتوانند با مخاطبان خود ارتباط را حفظ کنند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی تاکید کرد: تبلیغ دین غایت تلاش های علمی و عالمانه حوزویان است.
نظر شما