۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۰:۵۲

خامنوی در گفتگو با مهر:

راه اندازی صندوق سرمایه‌گذاری خیرین اتاق بازرگانی/500 دانش‌آموز و دانشجوی نیازمند استان قزوین بورسیه می‌شوند

راه اندازی صندوق سرمایه‌گذاری خیرین اتاق بازرگانی/500 دانش‌آموز و دانشجوی نیازمند استان قزوین بورسیه می‌شوند

قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار وابسته به اتاق بازرگانی ایران گفت: با کمک فعالان اقتصادی با دادن بورسیه تحصیلی به 500 دانش آموز و دانشجوی نیازمند در مناطق محروم استان قزوین، هزینه تحصیل سالانه افراد مستعد توسط خیرین تامین می شود.

علی اصغر خامنوی در حاشیه راه اندازی دفتر نمایندگی "جامعه نیکوکاری ابرار" وابسته به اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: به منظور کمک به ادامه تحصیل دانش آموزان و دانشجویانی که به دلیل مشکلات مالی از تحصیل بازمانده اند، گروهی از فعالان اقتصادی که در تولید و اشتغال و کارآفرینی کشور مشارکت دارند برای رضای خدا در کاری خیرخواهانه هم پیشقدم شده اند.

وی افزود: این طرح در حال حاضر در پنج استان و یک شهر اجرا می شود که قزوین هم به دلیل جایگاه صنعتی خود و داشتن افرادی نیکوکار  مستعد راه اندازی دفتر نمایندگی این موسسه خیریه شده که امیدواریم با استقبال خوب بازرگانان و فعالان اقتصادی بتوان نقش مهمی در علم آموزی افراد مستعد و نیازمند برداشت.

خامنوی تصریح کرد: این طرح با استفاده از تجربیات دیگر موسسات از جمله بنیاد کودک در 20 سال گذشته آغاز شده و 6200 دانش آموز را تحت پوشش قرار داده است.

این خیر نیکوکار و فعال اقتصادی بیان کرد: با طراحی سیستم نرم افزاری تمامی افراد نیازمند مناطق محروم در مقطع متوسطه و دانشگاه که با استعداد لازم تنها به دلیل فقر مالی قادر به تحصیل نیستند شناسایی شده و تحت پوشش قرار می گیرند.

پرداخت ماهانه 80 هزار تومان به دانش آموزان و 150 هزار تومان به دانشجویان

مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار اظهار داشت: پس از شناسایی افراد نیازمند هر فعال اقتصادی تامین هزینه فرد را بر عهده می گیرد و برای هر دانش آموز ماهانه 80 هزار تومان و هر دانشجو 150 هزار تومان به صورت ماهانه به فرد پرداخت خواهد شد.

خامنوی بیان کرد: یک گروه مددکاری در اتاق بازرگانی استانها تشکیل خواهد شد تا امور مربوط را انجام دهد که ارتباط مستقیم و مستمر با افراد تحت پوشش برای بورسیه شدن در دستور کار است.

این فعال اقتصادی یادآورشد: این طرح در روستاهای محروم نیز اجر خواهد شد تا هیچ دانش آموز مستعدی به دلیل تنگناهای مالی از تحصیل باز نماند و با این کار ضمن تعیین حامی برای هر دانش آموز زمینه علم آموزی برای همه افراد توانمند فراهم می شود.

خامنوی گفت: در هر شهر و روستا که اینترنت موجود باشد می توانیم این سیستم را فعال کنیم و در هر شهرستان که این نمایندگی فعال شود یک رابط برای انجام کارها تعیین خواهد شد.

وی افزود: اتاق بازرگانی پتانسیل زیادی دارد، طرح اکرام هم از ایده هایی بود که فعالان اقتصادی مطرح کردند و امروز از کارهای بسیار ارزشمندی است که در کشور توسعه یافته است.

این مسئول اظهارداشت: برای اجرای این طرح به همه امکانات و ایده های آموزش و پرورش، بهزیستی، کمیته امداد و اتاق های بازرگانی نیازداریم و آمادگی داریم این طرح را بدون محدودیت و تا مقطع دکتری اجرا کنیم.

خامنوی در پاسخ به این سوال که چرا طرح در دو مقطع متوسطه و دانشگاه اجرا می شود تصریح کرد: دوره ابتدایی هزینه زیادی ندارد و معمولا همه خانواده ها قادر به تامین آن هستند اما در مقاطع بالاتر هزینه ها سنگین می شود و معمولا ترک تحصیل در خانواده های ضعیف در این مقاطع صورت می گیرد لذا طرح در این مقاطع اجرا می شود اما اگر نیاز شد دایره پوشش را درمقطع ابتدایی نیز گسترش می دهیم.

وی در مورد شرایط برخورداری از بورسیه تحصیلی جامعه نیکوکاری ابرار گفت: توانایی و استعداد بالا، علاقه، معدل خوب و پیشرفت درسی و تحصیلی در زمان حمایت و بورسیه شدن و نیاز مالی از شرایط برخورداری از این تسهیلات است که یک گروه تخصصی شناسایی افراد را انجام خواهند داد.

در سال اول 50 دانش آموز و 10 دانشجو در استان قزوین بورسیه می شوند

خامنوی در خصوص تعداد افراد بورسیه در استان بیان کرد: برای شروع کار آماده ایم هزینه بورسیه 50 دانش آموز نیازمند و 10 دانشجو را پرداخت کنیم و این افراد بورسیه شوند اما آمادگی داریم در طول سال 500 نفر را در استان قزوین بورسیه کنیم.

وی اضافه کرد: همه کسانی که در طرح ثبت نام کنند گواهی بورس را دریافت خواهند کرد و از مبالغ ماهانه 80 تا 150 هزار تومانی برخوردار می شوند.

راه اندازی صندوق سرمایه گذاری خیرین اتاق

این مسئول تصریح کرد: همه فعالان اقتصادی که می خواهند بخشی و یا تمامی سود حاصل از فعالیت تجاری خود را در امور تحصیل افراد نیازمند هزینه کنند می توانند در این کار مشارکت داشته باشند که در این راستا صندوق سرمایه گذاری خیرین را راه اندازی خواهیم کرد تا حتی اگر کسی واحد تولیدی خود را در این امور هبه کرد امورات مربوطه انجام شود.

خامنوی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر در زمینه برنامه های مهم و اولویت های این جامعه در سال جاری هم گفت: کار دیگری هم با کمیته امداد برای اشتغال و کارآفرینی تحصیل کردگان نیازمند آغاز شده که در قبال همکاری تولیدکنندگان از معافیت حق بیمه برای افراد شاغل استفاده شود و هر تولیدکننده خیر که از این افراد در اشتغال واحد خود استفاده کرد تا سه سال حق بیمه توسط کمیته امداد پرداخت شود.

وی ایجاد صندوق اعتباری در روستاها را از دیگر برنامه های جامعه نیکوکاری ابرار ذکر کرد و افزود: برای توانمندشدن روستائیان هم صندوق اعتباری روستایی پیش بینی شده که برای فعالیتهای کشاورزی، تولیدی و آموزشی تسهیلاتی پرداخت خواهد شد که این کار امسال نهایی می شود.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: اگر در استان قزوین روستایی متولی این کار شود حاضریم حمایت کنیم و تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دهیم.

مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار وابسته به اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران بیان کرد: هم افزایی موسسات خیریه در اتاق ایران از کارهای دیگری است که برای پیگیری مشکلات و رفع موانع تولید انجام می شود و کمک به آسیب دیدگان حوادث غیر مترقبه هم در زمره کارهای خیرخواهانه این جامعه است که تاکنون دو مدرسه در زلزله بوشهر، سه مدرسه در زلزله آذربایجان نوسازی و بازسازی شد و در سیل پاکستان هم کالاهایی از طریق اتاق لاهور به آسیب دیدگان اهداء شد.

مشارکت در ساخت مسجد در کپنهاک

خامنوی در خصوص فعالیت های فرهنگی برون مرزی هم گفت: جامعه ابرار در ساخت یک مرکز بزرگ آموزشی و یک باب مسجد در دانمارک و کپنهاک مشارکت دارد که تکمیل آن 12 میلیون دلار هزینه دارد که مرکز تجمع بیش از 30 هزار نفر در مناسبتهای مذهبی خواهد بود.

دفتر نمایندگی جامعه نیکوکاری در حال حاضر در استانهای خراسان جنوبی، کرمان، اردبیل، سمنان، تهران و قزوین و شهر آبادان راه اندازی شده است.

 گفتگو: محمدرضا جباری
   

کد خبر 2282875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha