۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۰:۰۲

مسکن مهر در دهک‌های میانی جواب می‌دهد؛

معاون آخوندی خواستار افزایش وام 35 میلیونی خرید مسکن شد/ اجاره‌نشینان افزایش یافتند

معاون آخوندی خواستار افزایش وام 35 میلیونی خرید مسکن شد/ اجاره‌نشینان افزایش یافتند

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه اولویت اول این وزارتخانه تکمیل مسکن مهر و رفع مشکلات آن است، گفت: یک میلیون و 200 هزار کمبود انباشته مسکن از سال‌های گذشته داریم، ضمن اینکه وام مسکن کنونی هم با 35 میلیون تومان، براساس میانگین کشوری 25 درصد نیاز و در تهران 12 درصد نیاز را تامین می‌کند که قابل قبول نیست و باید افزایش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حامد مظاهریان در برنامه نگاه یک شنبه شب شبکه اول سیما بااشاره به اصل 31 قانون اساسی در مورد حق داشتن مسکن و تامین آن گفت: طرح جامع مسکن برای افق 1405 در وزارت راه و شهرسازی در حال ترسیم و بخش‌های اصلی آن آماده شده است.

وی افزود: در برنامه کوتاه مدت، دولت متعهد شده است تا مسکن مهر را انجام دهد و اولویت اول بخش مسکن در وزارت راه و شهرسازی و بزرگترین دغدغه تکمیل مسکن مهر، شناسایی مشکلات و حل آنها به شمار می رود.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه عوامل مختلفی در مسکن دخیل هستند که بیشتر تحت تاثیر متغیرهای اقتصادی از جمله تورم قرار دارند، گفت: مهمترین کار را دولت با مهار تورم انجام داده است و هم اکنون شاخص‌ها نشان می‌دهد که ثبات نسبی در بازار مسکن وجود دارد.

وی با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد تنوع در ابزارهای مالی هستیم، چرا که الان بانک ها وام می‌دهند ولی بازارهای دیگر مانند رهن ثانویه یا لیزینگ مسکن دیده نمی شود، اظهار داشت: وام مسکن کنونی هم با 35 میلیون تومان، براساس میانگین کشوری 25 درصد نیاز و در تهران 12 درصد نیاز را تامین می کند که قابل قبول نیست و باید افزایش پیدا کند.

مظاهریان، هدف بعدی پس از مهار تورم را افزایش تولید مسکن ذکر کرد و گفت: رهن ثانویه اگر چه در یک دوره نزدیک ما در امریکا شکست خورد ولی از حدود 1937 شکل گرفت و در طول همان سالها توانست خیلی‌ها را صاحب خانه کند، ما هم می‌توانیم از آن سیاست‌ها درس بگیریم.

وی افزود: در مجموع آمارهای ما، افزایش اجاره نشینی را نشان می‌دهد که ناشی از کاهش درآمد خانواده ها و یکی از سیاست‌ها، احیای نهادهای اجاره داری است که جای آن در کشور ما خالی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی، میزان پاسخ گویی بانک مسکن را 150 هزار وام در سال ذکر کرد و گفت: ما ناچاریم بازارهای دیگر را باز کنیم، چرا که پیش‌بینی ما تا افق 1405 متناسب با شرایط و براساس آمار دقیق اضافه شدن 450 هزار زوج جدید در سال است در حالی که یک میلیون و 200 هزار کمبود انباشته از قبل داریم و همچنین حدود 3 میلیون واحد هم نیاز به نوسازی پیدا می کنند.

وی افزود: با این آمار به 750 تا 780 هزار واحد مورد نیاز می رسیم که براساس آمار 5 تا 6 سال گذشته، بین 650 تا 670 هزار واحد را خود مردم می‌سازند و باید برای بقیه برنامه ریزی کنیم تا به افق مورد نظر برسیم.

مظاهریان در مورد علت آزادسازی خرید و فروش مسکن مهر گفت: 2 هدف عمده وجود داشت، یکی اینکه تحولات اجتماعی در این مناطق اتفاق بیافتد چرا که در سنت ایرانی اسلامی ما افرادی با درآمدهای مختلف بتوانند کنار هم باشند و هدف دوم هم برخی توان پرداخت به موقع سپرده‌های خود را نداشتند و این امر به کل طرح صدمه می‌زد از این رو آنها با گرفتن سهم خود جا را به دیگر متقاضیانی می‌دهند که بتوانند هزینه را تامین کنند.

وی با اشاره به اینکه شروع آزاد سازی هم به درخواست خود کسانی بود که مسکن مهر به آنها تعلق گرفته بود، افزود: مسکن اجتماعی از دیگر طرح های مورد نظر برای تامین مسکن است که این نوع مسکن برای کسانی است که حتی آورده مسکن هم ندارند، اینجا وظیفه دولت است تا برای کنترل تلاطم‌های اجتماعی صندوقی ایجاد کند و با ساخت مسکن اقدام به دادن اجاره آن به نیازمندان نماید.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه امیدواریم که بتوانیم کل بسته طرح جامع مسکن را که شامل مسکن اجتماعی هم می‌شود ظرف دو ماه آینده تقدیم کنیم، گفت: در دهک‌های میانی، مسکن مهر می‌تواند جواب دهد و هم اکنون حدود 1 میلیون و 500 هزار واحد در مرحله نازک کاری قرار دارد.

مظاهریان با اشاره به اینکه یک میلیون و 600 هزار واحد مسکونی خالی هم داریم که نشان می‌دهد خریداران توان خرید آنها را ندارد، گفت: باید با ابزارهای مالی کمک کرد از جمله اینها لیزینگ مسکن است که مانند لیزینگ خودرو، سرمایه گذاران با ایجاد اطمینان و تضمین بانک مرکزی نسبت به تهیه و عرضه مسکن اقدام کنند.

در این برنامه همچنین آقای علیرضا خسروی، نماینده مردم درمجلس و عضو کمیسیون عمران با تاکید بر انجام کارهای مثبت دولت در زمینه تکمیل مسکن مهر، گفت: ما قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب 25 اردیبهشت 87 را داریم و حرف ما این است که به این قانون عمل کنید، دولت قبل اسم این قانون را مسکن مهر گذاشت و این دولت هم هر اسمی که مایل است می تواند بگذارد.

وی افزود: مشکل ما در قانون نیست بلکه در چگونگی اجرا است، ضمن آن که بازار رهن ثانویه یک طرح شکست خورده است از طرف دیگر سود بانکی در کشور ما بالاست و این امر مقدور نمی‌شود مگر آن که سود و تورم پایین بیاید.

خسروی میزان نیاز به عرضه مسکن را سالیانه 2 میلیون واحد برشمرد و گفت: خیز دولت برای عرضه 150 هزار واحد مسکونی در سال است که خیلی کم است. اگر وام بانکی از 25 میلیون به 30 میلیون تومان افزایش پیدا کند می‌تواند بخش عمده ای از مشکل مسکن مهر را حل کند از این رو باید کمک کرد.

عضو کمیسیون عمران تصریح کرد: اگر 3 هزار میلیارد تومان برای وام و یک هزار میلیارد تومان برای آماده سازی کمک شود، به نظر می‌رسد این بخش از قضیه مسکن مهر حل می‌شود ولی آزاد سازی خرید و فروش آن، ما را به سمت دلالی می‌برد و از طرف دیگر آزاد سازی به معنی این است که دولت خود را کنار می‌کشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی، مسکن اجتماعی را هم طرحی شکست خورده نامید و گفت: از جمله اشکالات این مسکن ها کوچک بودن آنها و نا سازگاری با فرهنگ مردم ما است. وی راه حل را خیرین مسکن ساز دانست و افزود: اگر در جواز و زمین و انشعابات تسهیل شود، این راه جواب ما را خواهد داد.

خسروی گفت: در مالزی مسکن مشارکتی دارند به این شکل که زمین را دولت می دهد، سرمایه گذار  مسکن سازی می کند و 25 درصد آن به دولت برای اسکان کسانی که مد نظر قرار دارد، اختصاص می یابد.

کد خبر 2284271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha