به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت جایزه، جایزه کتاب ولکام 2014 در حالی به کتاب تحسین شده «دور از درخت: والدین، کودکان، و جستجو برای هویت» رسید که این کتاب مطالعهای در رابطه والدین و فرزندان استثنایی شان مانند کودکان اوتیستی، ناشنوا و ... است.
جایزه کتاب ولکام که با هدف گرامیداشت بهترین آثار داستانی یا غیرداستانی با تمرکز بر مساله بهداشت و سلامت اهدا می شود، امسال به ریاست اندرو موشن شاعر مشهور بریتانیایی تشکیل شد. او این کتاب را از نظر گروه داوری فوقالعاده خواند.
لیزا اپیگننسی و جیمز رانچی هر دو نویسنده و مایکل موزلی روزنامهنگار مسایل بهداشتی و هاردلی فریمن ستون نویس گاردین دیگر اعضای گروه داوری را تشکیل داده بودند.
اندرو سالمون گفت از دریافت این جایزه احساس خوشوقتی میکند و مایه افتخارش است که این جایزه او را به عنوان برنده انتخاب کرده است. او گفت این جایزه را به همه خانوادههایی تقدیم میکند که برای نوشته شدن این کتاب با او گفتگو کردند و داستانهایشان را با او در میان گذاشتند.
«امضای همه چیز» نوشته الیزابت گیلبرت، «زخمی: از میدان نبرد تا پشت جبهه» نوشته امیلی میهو، «آفرینش: سرمنشاء زندگی» نوشته آدام راترفورد، «اوهام» نوشته اولیور اسکس و «مردم ناراحت» نوشته سارا وایز دیگر فینالیستهای این رقابت بودند.
این کتاب هزار صفحهای که سال 2012 منتشر شد و دربرگیرنده تحقیقی عمیق درباره والدین و فرزندانشان است که دارای مشکلات جدی پزشکی هستند یا در موقعیت های غیرعادی قرار دارند، پیش از این جایزه لوکاس را نیز برد و به عنوان برنده جایزه ملی کتاب غیرداستانی حلقه منتقدان آمریکا نیز انتخاب شد. جایزه کتاب غیرداستانی از جوایز آنیسفیلد –وولف که برای تجلیل از موضوع ضد نژادپرستی و گفتگوی فرهنگی اهدا میشود، به مبلغ 10 هزار دلار نیز در سال 2013 به این کتاب تعلق گرفته بود.
در جایزه ولکام تراست آثار داستانی و غیرداستانی که به موضوع سلامت و پزشکی پرداخته باشند مورد بررسی قرار میگیرند و به اثر برنده 30 هزار پوند به عنوان جایزه اهدا میشود.
این جایزه از سال 2009 اهدا می شود و تا سال 2012 به برندگانش 25 هزار پوند جایزه میداد. اما سال 2013 این جایزه اهدا نشد و پس از آن تعیین شد هر سال به برندگان این رقابت 30 هزار پوند به عنوان جایزه اهدا شود.
در سال 2012 توماس رایت به عنوان برنده جایزه 25 هزار پوندی ولکام تراست انتخاب شده بود. او در کتابش «چرخه مواد» به بررسی بیوگرافی ویلیام هاروی پزشک انگلیسی قرن هفدهم پرداخته بود.
نظر شما