دبير همايش علمي پژوهشي طبالرضا(ع) در حاشيه همايش در گفتگو با مهر اظهار كرد: آنچه مورد تضارب آراي تعدادي از محققان قرار دارد، موضوع طب اسلامي است که به عنوان يک مکتب مستقل پذيرفته نميشود و در اين همايش انديشمنداني از حوزه و دانشگاه دعوت شدند که در طب سنتي و اسلامي صاحبنظر هستند و اين تضارب آراء را مورد بحث و بررسي قرار ميدهند.
هادي منوري درباره دومين قسمت از همايش گفت: تغذيه در طب سنتي و اسلامي، اعمال يداوي همچون حجامت، ماساژ و کاربرد نجوم در طب مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.
وي تصريح کرد: يکي از موضوعات رايج سالهاي اخير، تبليغ انواع ماساژهاي غربي و آسيايي است، در حالي که کشور ما تاريخچه ماساژي را دارد که هيچ يک از کشورهايي که امروزه نامشان در ماساژها مطرح است، نداشتهاند، از اين رو کارگاه اعمال يداوي نيز در همايش برگزار ميشود.
دبیرهمایش علمی پژوهشی طبالرضا(ع) گفت: موضوع "بهداشت در سيره نبوي" از مباحث ويژه اي است كه در همايش مطرح مي شود.
وي ادامه داد: بهداشت به پيشگيري از بيماريها توجه دارد و پايه و اساس طب اسلامي و سنتي نيز پيشگيري و اصلاح سبک زندگي است.
دبیرهمایش علمی پژوهشی طبالرضا(ع) بيان كرد: اگر بتوانيم اين مهم را در طب الرضا(ع) جا بيندازيم و مردم بدانند بزرگان دين چقدر به اصلاح سبک زندگي اهميت ميدادند، ديگر شاهد آمارهاي بالا از بيماريهاي غيرقابل درمان نخواهيم بود.
اين همايش در محورهاي مباني نظري شامل تاريخچه طب اسلامي و سنتي، طب اسلامي از منظر قرآن و احاديث، کليات طب اسلامي و سنتي، کاربردها: تغذيه در طب اسلامي و سنتي، اعمال يداوي در طب اسلامي و سنتي کاربرد نجوم در طب، موضوع ويژه" بهداشت در سيره رضوي" برگزار مي شود.
همچنين در اين همايش دو کارگاه شامل روشهاي تشخيص احاديث مستند پزشکي و ماساژ کف پا برگزار خواهد شد.
اين خبر جاكي است، این همایش با حضور مقامات استانی و کشوری اعم از معاون طب سنتی وزارت بهداشت، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح چهارشنبه در مشهد آغاز به كار كرد.
همچنین در حاشيه اين همايش از اسناد تاریخی دارالشفا آستان قدس رضوی با محورهای روشهای تحلیل گزارههای دینی در متون پزشکی، ضرورت بررسی اصول و مبانی پیشفرضشناسی در طبالرضا (ع)، تاریخچه سنتی در آستان قدس رضوی رونمایی شد.
همايش طب الرضا امروز و فردا در تالار ابن سينا ادامه دارد.
نظر شما