به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدحسن هاشمی روز شنبه در کنگره سالانه جامه جراحان ایران که در مرکز همایشهای رازی برگزار می شود، گفت: تا اینجای کار، طرح بسیار خوب پیش رفته است و همراهیها در سراسر کشور غیرقابل انتظار بوده است. تا 80 درصد توانستهایم طرح را بدون دردسر پیش بریم.
وی افزود: اما واقعیت آن است که وضعیت بیمارستانها در سالهای قبل بسیار نابسامان شده است. رفع این مشکلات یک هفته و یک شبه شدنی نیست.
وزیر بهداشت گفت: تصورم آن است که طرح تحول نظام سلامت، طی دو سه ماه آینده به بلوغ خود می رسد. البته آنچه که اکنون اجرایی شده یک قسمت از کارهایی است که باید انجام شود بستههای دیگری نیز پیش بینی شده است که به تدریج اجرایی خواهد شد. این بستهها هر کدام باید به فاصله 10 تا 15 روز از یکدیگر اجرایی شوند چرا که اولا اجرای همزمان آنها ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند و از طرف دیگر اجرای کلیت طرح با یکدیگر، میتواند موثر واقع شود. بر همین اساس است که هر کدام از بستهها باید به فاصله 10 تا 15 روز از یکدیگر اجرایی شوند.
وزیر بهداشت از اجرای دو بسته حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و همچنین بسته مربوط به مراکز بهداشتی در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت از اول خرداد ماه خبر داد.
وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره تعرفههای تشخیصی درمانی گفت: تعرفهها تا یکی دو هفته آینده اعلام میشود، علت تاخیر آن نیز همزمان شدن مباحث تعرفهای با مباحث مربوط به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانههاست.
وزیر بهداشت درباره افزایش تعرفهها در برخی از مراکز درمانی قبل از اعلام رسمی دولت، اظهارداشت: مابهالتفاوت تعرفه بیمارستانها در بخش دولتی را از محل قانون هدفمندی پرداخت میکنیم و بیمارستانها به هیچ وجه نباید افزایش تعرفه داشته باشند. بخش خصوصی نیز نمیتواند قبل از اعلام رسمی، تعرفهها را افزایش دهد. البته بی تردید نظارتها جامع و دقیق نیست چرا که تعرفهها واقعی نیستند. تا واقعی شدن تعرفهها نیز زمان نیاز است. انتظار داریم بخش خصوصی در این زمینه همراهیهای لازم را داشته باشد.
هاشمی در پاسخ به سئوالی درباره نظارتها بر بخش خصوصی نیز گفت: واقعی شدن تعرفهها با شرایط موجود طی یک سال شدنی نیست، مذاکرات لازم را در دستور کار داریم که طی چند سال آینده در این زمینه به نقطه مشترک برسیم، در عین حال طرفین باید رعایت حال یکدیگر را داشته باشند. به مشکلات و هزینهها در بخش خصوصی اعتراف داریم. البته بخش خصوصی نیز علاقمند است که برنامههای دولتی پیش رود تا به نقاط مشترک برسیم که نهایتا حاصل این اقدامات شناسایی افراد متخلف خواهد بود تا بتوانیم زمینه برخورد با متخلفان را نیز فراهم کنیم.
وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که سالهاست هزینهها در بخش خصوصی واقعی دیده نشده و افزایش تعرفهای نیز وجود نداشته است، گفت: معتقدم میتوانیم در این مسیر با واقع بینی، عقلانیت و تدبیر، با قوت پیش رویم.
وی با اشاره به قدمت 30 ساله جامعه جراحان گفت: با وجود تمام غوغاسالاریهای موجود، دولت کارهایش را پیش میبرد و شخص رئیس دولت به وعدههایش پایبند است. به این منظور در جهت آرامش و آسایش کشور تلاش خود را انجام میدهد. امیدوارم امور آنچنان که شایسته مردم است پیش رود.
هاشمی، مشکلات وزارت بهداشت را یادآور شد و گفت: برخی از این مشکلات مزمن بوده و به چند دهه قبل مربوط میشود اما به طور کلی میتوان گفت که در زمینه آموزش از هم گسیختگی داریم. این از هم گسیختگی نیز حاصل گسترش بی رویه و بدون برنامه است به طوریکه اکنون 91 دانشکده طب در کشور فعالند.
وی ادامه داد: در بخش پژوهش نیز اقدامات فاخر کم است این در حالی است که رتبه ما در دنیا قابل افتخار است اما زیر ساختهای پژوهشی نیازمند بازنگری و تقویت است.
هاشمی افزود: در زمینه درمان نیز چه در بخش دولتی و چه غیر دولتی متاسفانه مشکلات بسیار زیادی وجود دارد. در زمینه بهداشت نیز تمام افتخارمان به شبکهای است که 30 سال گذشته ایجاد شده و اکنون در حال فرسودگی است. رفع تمام این مشکلات به صورت یک مرتبه شدنی نیست. بی تردید جراحی باید از بخشهایی شروع شود که مشکلات بیشتری دارند.
وی افزود: در بخش نخست که همان اهمیت دادن به حوزه سلامت است، امروز در جایی ایستادهایم که رئیس دولت یکی از بهترین برنامههایش را توجه به حوزه سلامت میداند و در حالی که دستگاههای مختلف دولت گرفتاریهای خاص خود را دارند اما بخش قابل توجهی به حوزه سلامت اختصاص داده شده است. رئیس مجلس نیز در این زمینه کمکهای ارزشمندی داشته است. در موضوع خودساختهای که اخیرا برای جامعه پزشکی پیش آمد رئیس قوه قضاییه نهایت لطف و سرعت را به خرج دادند.
وی ابلاغ سیاستهای کلی سلامت در 18 فروردین ماه امسال از سوی مقام معظم رهبری را یادآور شد و گفت: در حال حاضر وزارت بهداشت اسمی متولی سلامت است. این در حالی است که دستگاههای متعددی در آن دخالت دارند. از صنعت و وضعیت هوای کشور گرفته و دیگر دستگاهها. در موضوع بیمه نیز اختلال جدی وجود داشت که تمام این موارد در سیاستهای کلی سلامت تعیین تکلیف شده است. البته باید دید که این مباحث چه زمانی به سرانجام میرسد.
وی افزود: در عین حال دولت مظلوم است، دولت با کمال احترام و علاقمندی وظیفه خود میداند که طرحها را دنبال کند.
وزیر بهداشت به اجرای فاز نخست طرح تحول سلامت و پرداخت تنها 10 درصد هزینههای درمان بستری از سوی ساکنین شهرها و 5 درصد این هزینهها از سوی بیماران دارای دفترچه روستایی اشاره کرد و گفت: جزایر متعدد اجاره، خصوصی و... در بیمارستانهای دولتی اتفاق افتاده است چرا که بیمارستانها اعتبار مالی نداشتند، بیمهها نیز در پوششها ناتوان بودهاند. تمام این موارد باید اصلاح شود.
وی از رایگان شدن زایمان طبیعی و همچنین طرحهایی برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم در قالب طرح تحول نظام سلامت خبر داد و افزود: طرح اجباری پزشکان که طرحی نانوشته است زیبنده جامعه پزشکی نیست شاید چاره اصلی این کار در مناطق محروم، بومی گزینی باشد یک راه دیگر نیز افزایش پرداختها در مناطق محروم است. در این زمینه دو بسته حمایتی مهم در نظر گرفتهایم که به زودی اجرایی خواهد شد.
هاشمی ادامه داد: در بخش دولتی نیز ما به التفاوت ویزیت با قیمت واقعی ویزیت باید پرداخت شود. به این صورت میتوانیم از ظرفیت بیمارستانهای دولتی بیشتر استفاده کنیم.
وی درباره نوسانات نرخ ارز در سال گذشته و همچنین افزایش چند برابری قیمت دارو اشاره کرد و گفت: دولت برای بازگرداندن قیمت دارو به سال 91، در سال گذشته رقمی حدود 1860 میلیارد تومان اختصاص داد اما همین قیمتهای فعلی نیز برای مردم گران است. این موضوع واقعیت است که بخشی از بیماران به دلیل هزینههای زیاد درمان، زیر خط فقر میروند. بر این اساس است که دولت بسته مهمی را جهت حمایت از بیمارانی که به دلیل هزینههای درمان به زیر خطر فقر میافتند، پیش بینی کرده است.
وی تاکید کرد: هر دو هفته یا سه هفته یکبار متناسب با توان دانشگاهها، بستههای مختلف طرح تحول نظام سلامت اجرایی میشوند. طبیعی است که در چنین شرایطی انتظار کمک و همراهی داریم.
هاشمی تعرفههای تشخیصی درمانی 93 را مورد اشاره قرار داد و گفت: تعرفههای دولتی قبل از تعطیلات نوروز مشخص شدند اما در مورد تعرفههای بخش خصوصی اختلاف نظری میان جمع تصمیم گیرندگان وجود داشت. وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی اصرارشان بر آن است که عدالت را درون رشتهها ایجاد کنند. نباید انتظار داشت که تمام این عقب ماندگیها طی یک سال جبران شود این موضوع واقع بینانه نیست.
وی افزود: ما میتوانیم طی سه تا چهار سال در زمینه تعرفهها به نقطه مشترک برسیم. اجرای کتاب ارزش نسبی خدمات، نسخهای که تعادل را ایجاد میکند، حدود 6000 میلیارد تومان هزینه در بر دارد. اجرایی کردن این کتاب زمان می برد. مقرر شده تا پایان خرداد ماه در این زمینه به جمع بندی برسیم تا این کتاب پایهای شود برای سالهای آینده. در عین حال افرادی که پایشان را فراتر از تعرفههای قانونی میگذارند بالاخره جایی پاسخگو خواهند بود. به این منظور ابتدا لازم است حقوق اصناف و مردم تامین شود و سپس طبق قانون با تخلفات برخورد شود.
هاشمی گفت: در مجموع تعرفهها طی یک هفته آینده اعلام خواهند شد. افزایش تعرفهها به منزله گران شدن نیست بلکه افزایش به معنی حمایت بیشتر دولت است. در این زمینه باید عمده توجهمان را بر روی بخش دولتی بگذاریم چرا که اگر بخش دولتی منظمی داشته باشیم قطعا بخش خصوصیمان نیز رشد خواهد کرد. در اجرای قانون به ما کمک کنید و فرصت به وجود آمده در دولت یازدهم را غنیمت بشمارید.
نظر شما