به گزارش خبرنگار مهر، تب و تاب تغییرات در میان روسای دانشگاههای کشور هنوز ادامه دارد و با گذشت هر روز، تغییرات گسترده و تصمیمات جدیدتری در روند انتصاب این مسئولان در سطح وزارت علوم، صورت می گیرد.
به عنوان مثال، یک روز هیأت بازدید با سر زدن به یک دانشگاه رئیسش را تغییر می دهد و وزیر علوم هم حکم صادر می کند، یک روز دیگر لازم است با نظر اعضای هیأت علمی برای تعیین رئیس یک دانشگاه، شورایی تشکیل شود.
روز دیگر خبر می رسد وزارت علوم برای تغییر یک رئیس، کمیته ای در آن دانشگاه تشکیل داده است. برای یک دانشگاه دیگر مسئولان وزارت علوم کاندید می شوند و خودشان هم به جنجالهای رسانه ای تغییر رئیس آن دانشگاه کمک می کنند اما در نهایت از نامزدی ریاست آن دانشگاه انصراف می دهند. برخی ها نیز در این میان یک شبه حکم برکناری را از طریق تلفن و فاکس دریافت کردند.
خبرها و برخی شنیده ها حاکی از آن است که برخی از مواردی که اعلام شد برای دانشگاههای تربیت مدرس، تهران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، کردستان و برخی دیگر از دانشگاههای کشور رخ داده یا در حال رخ دادن است.
این روزها هم که شاهد جنجالهای رسانه ای تعیین رئیس دانشگاه تهران هستیم و باید به اصطلاح منتظر بلند شدن دود سفید از وزارت علوم باشیم! چه اینکه اگر قرار بود پاپ هم اینگونه تعیین شود مردم باید دو ماه منتظر بلند شدن دود سفید از کلیسا باشند!
در این میان، ناگفته و محرمانه ها تنور جنجالهای رسانه ای را داغ تر کرده است. مسئولان وزارت علوم و آن عده از افرادی که مسئول برگزاری برخی جلسات به عنوان مثال جلسه انتخاب رئیس دانشگاه تهران می شوند بدشان نمی آید خبرنگاران را ساعتها پشت در نگه دارند و وقتی از مقابلشان رد می شوند با یک لبخند از آنان بپرسند: "شما اینجا چکار می کنید؟"
در نهایت وقتی که جلسه به اتمام می رسد این لبخند توام با نگفتن اخبار به اصطلاح محرمانه ادامه دارد و تصمیمات نهایی به عهده وزیر علومی گذاشته می شود که از رسانه ها فراری است و به آنها می گوید: "اعضای شورای تعیین رئیس دانشگاه می ترسند با شما صحبت کنند. خانمها چرا باید چهره وحشتناکی داشته باشند."
برخی دیگر از مسئولان وزارت علوم هم که ارتباطی با تعیین روسای دانشگاهها دارند، این روزها دیکته " نمی دانم و این خبر را اولین بار از شما می شنوم " را تکرار می کنند. به عنوان مثال وقتی عبدالحسین فریدون - مدیر کل وزارتی فرجی دانا با سوال خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت گزینه های ریاست دانشگاه تهران می پرسد، فریدون صرفاً به این پاسخ که " در جریان نیستم و فکر می کنم هنوز تصمیمی گرفته نشده" بسنده می کند.
از تمام این حاشیه ها که بگذریم، شورایی شدن انتخاب اکثر روسای دانشگاههای کشور که حتی اعتراض مجلس و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را هم به دنبال داشته است، تبدیل به محل بحث برخی از اعضای این شورا نسبت به این اقدام فرجی دانا شده است.
پیگیریهای خبرنگار مهر از شورای عالی انقلاب فرهنگی به این نتیجه رسید که این شورا قصد دارد به شورایی کردن انتخاب روسای دانشگاههای کشور ورود یابد و وزیر علوم هر چند سه شنبه هفته گذشته مورد انتقاد اعضای شورا قرار گرفت نتوانست پاسخ قانع کننده ای به این انتقادات بدهد.
این روزها از هر دانشگاهی در هر شهری خبری از جنجالهای تغییر می رسد و کمیته ای تشکیل می شود تا اصلح برگزیده شود اما از همه اینها گذشته باید پرسید آیا این فرد همان است که می تواند دانشگاه تحت مدیریتش را به بهترین دانشگاه در نوع خود تبدیل کند؟ باید منتظر ماند و دید.
نظر شما