فرامرز سفری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه بر اساس مشاهده عيني ماموران حفاظت محيط زيست شهرستان نقده بيش از 30 قطعه اردك سر سفيد در تالاب آق قلعه اين شهرستان مشاهده شد، افزود: این گونه از سوی اتحادیه بینالمللی حفاظت از محیط زیست در فهرست گونههای در خطر انقراض قرار گرفته که بر اساس توافقنامه حفاظت از پرندگان آبی مهاجر آفریقا و اوراسیا، جز گونههای محافظت شده به شمار میرود.
وی با بیان اینکه اردک سر سفید از پراکندگی بالایی در جهان برخوردار نیست و مناطقی در شمال غربی آفریقا، خاور میانه، آسیای مرکزی و برخی نقاط جنوبی و جنوب غربی اروپا زیستگاه آنرا تشکیل میدهد، اظهار داشت: بدین ترتیب میتوان این پرنده را در تالابها، دریاچهها و نیزارهای بخشهایی از روسیه، قزاقستان، ازبکستان، مغولستان، ارمنستان، ایران، افغانستان، ترکیه، مجارستان، جنوب اسپانیا، الجزایر و تونس مشاهده کرد.
وی یادآور شد: دریاچهها و استپهای شمال قزاقستان و دریاچه بوردور در ترکیه از مهمترین نواحی زمستانگذرانی اردک سر سفید به شمار میآیند که اين گونه در بين سالهاي 1389 تا كنون بصورت مستمر در تالابهاي شهرستان نقده مشاهده شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده همچنین اعلام کرد: 4 پروژه به منظور احيا و پويايي و ماندگاري بيشتر آب و همچنين جلوگيري از خسارات وارده به زمينهاي زراعي حاشيه تالابهاي شهرستان نقده در حال اجرا است.
فرامرز سفری لايروبي انهار منتهي به تالابها به طول 30 كيلومتر، آبگیری تالابهاي شهرستان به غير از تالاب يادگارلو، احداث ديواره در تالابهاي طالقان، آق قلعه هر كدام به طول يك كيلومتر و مرمت و بازسازي و تسطيح حاشيه تاللاب سولدوز به طول 4 كيلومتر و همچنين بتوني کردن كانال انتقال آب به تالاب آق قلعه به طول 50 متر بوده كه پروژه هاي مذكور هم اكنون نيز در حال اجرا است.
نظر شما