۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۸:۴۹

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

دفاع عضو هیات نظارت بر صدا و سیما از راه اندازی شبکه های خصوصی/ انتقاد از آگهی های زیاد تبلیغاتی در رسانه ملی

دفاع عضو هیات نظارت بر صدا و سیما از راه اندازی شبکه های خصوصی/ انتقاد از آگهی های زیاد تبلیغاتی در رسانه ملی

نماینده مردم تهران گفت: راه اندازی شبکه های خصوصی تلویزیونی با نظارت و رگولاتوری صدا و سیما مغایرتی با اصل انحصاری بودن صداو سیما از سوی حاکمیت در اصل 175 قانون اساسی ندارد.

بیژن نوباوه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر درباره حمایت نمایندگان از تشکیل شبکه های تلویزیونی خصوصی گفت: این شبکه ها می تواند کمک حال صدا و سیما باشد، شبکه هایی که هزینه های آنها را اسپانسر های غیر دولتی پرداخت کنند اما با مقررات خاص و تحت نظر صدا و سیما فعالیت کنند.

عضو هیات نظارت بر صداوسیما افزود: صاحبان این شبکه ها می توانند برای برنامه سازی سرمایه گذاری کنند و شبکه ها با برنامه ریزی منسجم برنامه های صرفا ورزشی، اقتصادی، فرهنگی، خانوادگی و مستند و.... تهیه کنند.

نماینده مردم تهران ادامه داد: ایجاد شبکه های خصوصی قوانین بسیار سختی به دنبال خواهد داشت، به طور مثال تبلیغات در این شبکه ها محدود خواهد بود و برای آن سقف یک میلیاردی یا کمتر و بیشتر تعیین می شود.

نوباوه ادامه داد: در کشورهای های پیشرفته شبکه های خصوصی چنین کارکردی دارند که برای جلوگیری از تحمیل تمام فشارهای مالی تهیه برنامه های تلویزیونی به دولت ایجاد می شوند، برنامه آنها تعریف شده است و سیاست های پخش و سیاست های تولید براساس کمیته تنظیم مقررات طراحی و ابلاغ می شود.

این نماینده مجلس افزود: ضوابط کار شبکه های خصوصی مشخص و بسیار سخت گیرانه است به طوری که هر کس نمی تواند هر چیزی که دوست دارد تولید کند.

وی گفت: در حال حاضر بیش از 20 شبکه در کشور فعال هستند که تمام هزینه های تولید برنامه در آن ها بر دوش صدا و سیما است، بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان برای تولید برنامه در این شبکه ها هزینه می شود و صدا و سیما نیز مجبور شده برای تامین هزینه ها به شیوه خود درآمد زایی متوسل شود که این امر به فراخور خود آگهی های بسیار زیاد در شبکه های تلویزیونی را منجر شده و نتیجه آن مخاطب گریزی است.

نوباوه با اشاره به اینکه کشورهای دنیا حدود 4 شبکه دولتی دارند ادامه داد: شبکه های خصوصی فیلتر شده و به تولید برنامه می پردازند. در آمریکا هزار شبکه رادیو و تلویزیون وجود دارد که فقط 10 شبکه آن حق انتشار خبر دارد.

نماینده مردم تهران افزود: این امر علاوه براینکه در تنوع برنامه های تلویزیونی موثر است، هزینه های دولتی را کاهش داده و رقابت برای تولید برنامه های مفید افزایش می دهد.

نوباوه خاطرنشان کرد: اینگونه نیست که هر کس هر برنامه ای بخواهد در شبکه های خصوصی پخش کند، در حقیقت صل 175 قانون اساسی که صدا و سیما را در انحصار حاکمیت قرار میدهد نیز با راه اندازی شبکه های خصوصی تحت نظر صدا و سیما محفوظ خواهد بود.

کد خبر 2289786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha