به گزارش خبرنگار مهر، خداکرم جلالی ظهر پنج شنبه در جمع تشکلهای مردم نهاد منابع طبیعی استان مرکزی بر ضرورت حفظ و حراست از عرصههای طبیعی تاکید کرد و ادامه داد: مشارکت مردم و دستگاههای اجرایی در امر حراست از عرصههای طبیعی امری مهم و ضروری است و باید مورد توجه قرار گیرد.
32 میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 32 میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد که 6.5 میلیون هکتار از منابع طبیعی در کانونهای بحرانی بیابانی است اظهارداشت: جلوگیری از بیابانزایی نیازمند تزریق اعتبارات مناسب و همچنین مشارکت جدی مردم است.
جلالی با بیان اینکه کنترل کانونهای بحرانی و برقراری امنیت اکولوژیک در مناطق بیابانی از مهمترین سیاستهای سازمان جنگلها به شمار میرود، ادامه داد: از 35 سال گذشته تاکنون تنها 7.5 میلیون هکتار طرح بیابانزدایی و تثبیت شنهای روان در سطح کشور اجرا شده است.
300 میلیارد ریال اعتبار به منظور اجرای طرحهای ملی بیابانزدایی
وی از اختصاص 300 میلیارد ریال اعتبار به منظور اجرای طرحهای ملی بیابانزدایی در سال جاری خبر داد و گفت: امروز یکی از بسترهای لازم برای رسیدن جوامع به توسعه پایدار برخورداری از منابع طبیعی ارزشمند و سالم است که بدون آن رسیدن به توسعه پایدار امکانپذیر نخواهد بود.
معاون وزیر کشاورزی خاطرنشان کرد: مبنای توسعه کشاورزی و امنیت اکولوژیکی جامعه برپایه حفاظت و صیانت از منابع طبیعی است و هر گونه رفتار مغایر با آن تاثیر مستقیم بر کیفیت زندگی انسان و تنوع زیستی دارد.
جلالی ادامه داد: توانمند سازی جوامع محلی و مشارکت جویی در مشاغل جانبی ، علاوه بر اشتغال پایدار و تولید ثروت و بهبود کیفیت زیست بهره برداران، وابستگی آنها را به عرصه های منابع طبیعی کاهش می دهد.
سیاست دولت بر توانمندسازی جوامع محلی است
وی عنوان کرد: سیاست دولت بر توانمندسازی جوامع محلی است و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در رایزنی وسیع با دولت و مجلس به دنبال تامین اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح ها است.
این مقام مسئول ادامه داد: دولت تدبیر و امید اساس کار خود را در استفاده حداکثری از مشارکت مردمی در پیشبرد برنامه ها گذاشته و باید از این ظرفیت در شناساندن و رعایت حقوق، اخلاق و فرهنگ سازی در عرصه منابع طبیعی بهره گرفته شود.
معاون وزیر کشاورزی بیان کرد: پیگیری پروژه های بین المللی ترسیب کربن، و پروژه های منابع طبیعی جامعه محور با مشارکت سازمان ملل در اولویت برنامه های امسال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است.
گفتنی است رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در سفر دو روزه خود به استان مرکزی از قابلیتهای منابع طبیعی شهرستانهای اراک، اشتیان و ساوه بازدید و چالشهای این حوزه را بررسی کرد.
نظر شما