به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند ظهر پنج شنبه در جلسه شورای اداری لرستان با اشاره به ظرفیتها و پتاسیلهای لرستان در زمینه های مختلف اظهار داشت: 12.8 درصد منابع آبی کشور در لرستان وجود دارد.
وی با اشاره به شرایط آب و هوایی مطلوب استان لرستان عنوان کرد: همچنین هم اکنون سه درصد از سنگ ساختمانی جهان در استان لرستان تولید می شود.
استاندار لرستان با اشاره به جاذبه های گردشگری و بکر، وجود دو هزار و 500 اثر ملی، 800 هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان لرستان بیان داشت: همچنین قرار گرفتن لرستان در کریدور شمال به جنوب، رتبه بین سه تا پنج به لحاظ امنیت، وجود نیروهای تحصیلکرد و ... از دیگر مزیتهای لرستان است.
متوسط سرانه درآمد مردم لرستان 49 درصد میانگین کشور است
بازوند با اشاره به وجود دو منطقه اقتصادی در شهرستانهای ازنا و بروجرد تصریح کرد: متاسفانه لرستان علیرغم وجود این پتانسیلها در بحث بیکاری طی چند سال گذشته رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به نرخ 17.1 درصدی بیکاری لرستان در سال 92 بیان داشت: این نرخ در بین جوانان 51 درصد است و این امر یک زنگ خطر برای استان محسوب می شود.
استاندار لرستان با اشاره به مهاجرت سالانه هفت هزار نفر از استان لرستان ادامه داد: همچنین متاسفانه سهم استان لرستان از تولید ناخالص ملی تنها 1.12 درصد است در حالیکه جمعیت لرستان 2.4 درصد کشور است.
بازوند با اشاره به سهم پنج دهم درصدی ارزش افزوده در حوزه صنعت و معدن این استان بیان داشت: متوسط سرانه درآمد مردم لرستان 49 درصد میانگین کشور است.
42 درصد از معوقات بانکی لرستان مربوط به بنگاههای زودبازده است
وی با اشاره به وجود پروژه های بزرگی که بیش از هشت سال است در لرستان تعطیل هستند افزود: این پروژه ها عموما پروژه های اقتصادی بزرگی هستند که موجب شده اند اقتصاد لرستان زمین گیر شود.
استاندار لرستان با اشاره به عدم همخوانی منابع و مصارف بانکی استان لرستان تصریح کرد: هم اکنون 900 میلیارد تومان معوقه بانکی در لرستان داریم.
بازوند با اشاره به انحراف بیش از 67 درصد بنگاههای اقتصادی زودبازده ادامه داد: هم اکنون 42 درصد از معوقات بانکی لرستان مربوط به این بنگاههای زودبازده است.
وی با اشاره به وجود هزار و 350 پروژه نیمه تمام در استان لرستان بیان داشت: برای تکمیل این پروژه ها بیش از هشت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
استاندار لرستان بیان داشت: همچنین حوزه صنعت استان نیز نیازمند هزار و 700 میلیارد تومان سرمایه در گردش است.
افزایش پروازهای فرودگاه خرم آباد از شش پرواز به 24 پرواز
بازوند با اشاره به رویکرد و آسیب شناسی صورت گرفته برای برون رفت از این مشکلات و چالشها در لرستان ادامه داد: مهم ترین رویکردی که در نظر گرفته ایم فراهم کردن زمینه لازم برای ورود بخش خصوصی به استان است.
وی با اشاره به راه اندازی کشت و صنعت لرستان با ورود بخش خصوصی ادامه داد: همچنین ارتقای زیرساختهای استان مانند طرح توسعه فوردگاه خرم آباد با اعتبار 51 میلیارد تومان از سوی قرارگاه خانم الانبیا نیز یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته است.
استاندار لرستان با اشاره به افزایش پروازهای فرودگاه خرم آباد از شش پرواز به 24 پرواز ادامه داد: اجرای مجتمع تجاری ونک پارک با همکاری بخش خصوصی نیز در دستور کار قرار گرفته شده است.
بازوند با اشاره به پیگیری صورت گرفته از طریق معاون اول رئیس جمهور برای پرداخت سالانه دو هزار میلیارد تومان تسهیلات به استان لرستان ادامه داد: در این راستا این موضوع هفته گذشته در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح و مقرر شد این تسهیلات به صورت استقراض از بانکهای کشور به استان پرداخت شود.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی راه آهن دورد - خرم آباد - اندیمشک بیان داشت: همچنین تدوین شند اشتغال استان با برشهای شهرستانی نیز یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در این مدت بوده است.
استاندار لرستان با اشاره به ارائه پیشنهادات مجمع نمایندگان استان و همچنین استانداری لرستان به کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: این پیشنهادات در دو قالب بخش ارائه شده که یک بخش آنها نیازی به مصوبه مجلس ندارد و می توان در قالب جلسه با حضور وزرا و یا معاونان آنها مورد بررسی قرار گیرند.
بازوند افزود: همچنین یک بخش دیگر از این پیشنهادات نیاز به قانون دارد و خواسته ایم که در بودجه سال 94 برای استان لحاظ شوند.
دولت از انتقادات به طور حتم استقبال می کند
بازوند در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران کارهای فراوانی را انجام داده است اظهار داشت: نباید ما بگوئیم که هیچ کاری صورت نگرفته چرا که این امر کم لطفی به اقداماتی بوده که انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه نظام و دولت به اندازه کافی در کشور کار کرده است بیان داشت: ما نباید همه این اقدامات و کارهایی که انجام شده را نادیده بگیریم.
وی با اشاره به برخی انتقادات در رابطه با توزیع سبد کالا در کشور عنوان کرد: اینکه می گویند بی تدبیری صورت گرفته در این زمینه درست نیست. ضمن اینکه رئیس جمهوری نیز از روند توزیع کالا در مرحله اول از مردم عذرخواهی کرد.
استاندار لرستان با بیان اینکه دولت از انتقاد به طور حتم استقبال می کند گفت: ولی این انتقادات باید به شکل منصفانه باشد.
بازوند با بیان اینکه دولت می توانست پول و یا کارت های پول را به جای سبد کالا بین مردم توزیع کند بیان داشت: این امر با توجه به تورمی که در کشور وجود داشت به صلاح نبود.
استاندار لرستان با بیان اینکه همچنین به نواقص اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و بیان داشت: در این مرحله قرار بود 50 درصد حامل های انرژی به بخش تولید اختصاص یابد ولی عملا اینگونه نشد ولی چه کسی آمد و انتقاد کرد.
وی با بیان اینکه باید همه به دولت و رئیس جمهوری برای رشد و توسعه کشور کمک کنیم، بر ضررت همراهی و همگرایی مسئولان در این مسیر تاکید کرد.
بازوند در مورد علت عدم انصراف بسیاری از مردم در رابطه با گرفتن یارانه بیان داشت: این امر به این دلیل است که وقتی مردم جابجایی هشت هزار میلیاردی و سه هزار میلیاردی را می بینند دیگر نمی توانند اعتماد کنند و اعتمادشان از دست رفته است.
نظر شما