به گزارش خبرنگار مهر، درگذشت استاد لطفی شوک بزرگی به همه فرهنگ دوستان و علاقه مندان به هنر کشور وارد کرد. هنرمندی که چهره ماندگار استان گلستان بود و سال ها برای موسیقی کشور تلاش کرد. زمانی که بحث تشییع و دفن پیکر این استاد بزرگ در استان عنوان شد این موضوع توسط فرهنگ دوستان مطرح شد که قطعه هنرمندان استان گلستان و مرکز استان کجاست؟ مفاخر استان را بعد از فوت کجا دفن می کنند؟ چند نفر از چهره های سرشناس فرهنگ، ادب و هنر این منطقه مقبره خاص دارند و اصلا تا چه حد قبل و بعد از فوتشان شناخته می شوند؟
مشاهیری مانند میرداماد استرآبادی، فخرالدین اسعد گرگانی، فصیحی گرگانی، ابوطالب میرفندرسکی، مختومقلی فراغی، حکیم لامعی گرگانی، ابوعبدالله فتح جرجانی، صدقی استرابادی وابوسلیک گرگانی از جمله مشاهیر شهرستان گرگان در صده های گذشته به شمار می آیند که شاید برخی حتی با نام این افراد آشنا نباشند.
وقتی تاریخ را ورق می زنیم متوجه می شویم که علاوه بر بزرگان صده گذشته، طی سال های اخیر نیز افراد نام دار زیادی را از دست داده ایم و اکنونی نه تنها کسی آن ها را نمی شناسد بلکه حتی مقبره ای مشخص هم برای آن ها ساخته نشده تا حدقا علاقه مندان آنان برای قرائت فاتحه آن را پیدا کنند و این دغدغه ای بود که هواداران لطفی داشتند. این که استاد مانند سایر بزرگان این سرزمین غریبانه در وطن خود دفن شود.
موزه مشاهیر و مفاخر ابتدایی ترین ایده ای است که می توان برای پاسداشت زحمات گذشتگان در استان داشت. اینگونه موزه ها سبب شناساندن چهره های نامدارمشاهیر این شهر به نسل های امروز و آینده خواهد بود.
به همین دلیل سال ها پیش و در دولت قبل طرح ساخت پارک موزه مشاهیر و مفاخر گرگان تصویب شد و قرار شد در زمان مشخصی ساخته شود اما امروز با گذشت سال ها از تصویب آن، این طرح حتی به مرحله اجرا هم نرسیده است.
ساخت این پارک موزه ره آورد سفر دوم دولت نهم بود که در زمان دولت وقت به تصویب رسید اما در همان مرحله باقی مانده است تا اینکه اخیرا درگذشت استاد لطفی تلنگری برای از سر گرفتن این بحث توسط مسئولین شهری و استانی شد.
نبود قطعه هنرمندان در استان نیز یکی دیگر از ضعف های متولیان فرهنگ به شمار می رود، وجود این مکان برای معرفی مشاهیر و هنرمندان فرهیحته گرگان به نسل های آینده یک ضرورت به حساب می آید که به دلیل مظلوم واقع شدن هنر و هنرمند در این شهر تاکنون هیج تلاشی از سوی مسئولین انجام نشده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در توضیح پیش بینی قطعه هنرمندان در شهر گرگان گفت: سالهاست که بحث ضرورت قطعه هنرمندان مطرح شده و مکاتباتی نیز شکل گرفته است. در نشست های اخیر اعضای شورا با چند تن ازاهالی فرهنگ و هنر ضرورت این موضوع بررسی شده است.
غلامرضا منتظری با اشاره به این نکته که فضای امام زاده عبدا.. با توجه به تراکم موجود چینین مشخصه ای را ندارد، اظهار کرد: ظاهرا در دستور کار شورا زمینی با عنوان قطعه هنرمندان قرار دارد، اختصاص این قطعه نیازمند تملک هایی است که شهرداری باید انجام دهد.
عروج محمد رضا لطفی نه یک آغاز است و نه یک پایان، تدارک قطعه هنرمندان نیاز شهر گرگان است
وی ضمن اشاره به درگذشت استاد لطفی اذعان کرد: عروج محمد رضالطفی نه یک آغاز است و نه یک پایان، سراغ دیگران هم این هجرت و کوچ می آید از این رو شایسته است که ما مفاخر و مشاهیر خود را به جامعه برای نسل های آینده در قالب قطعه هنرمندان معرفی کنیم.
منتظری بیان کرد: این استنباط نشود که هنرمندان با بقیه فرق دارند بلکه باید اینگونه نگاه کرد که مفاخر و مشاهیر تنها متعلق به خانواده خود نیستند بلکه به تمام مردم کشور تعلق دارند به همین خاطر باید به این موضوع به صورت ویژه توجه شود.
وی اعلام کرد: در 10 سال آینده کودک و نوجوان این مرزو بوم وقتی در کنار یادمان استاد لطفی حاضر شد این سوال در ذهنش نقش خواهد بست که استاد لطفی که بوده و چه نقشی در حوزه فرهنگ داشته است؛ ذهن کنجکاو نسل های آینده مطمئنا در مورد شخصیت هایی مشابه لطفی سوال خواهد پرسید و زمینه ایجاد ذهن جستجوگر در پرداختن به هنرمندان پیشکسوت و دیرین استان در احداث پارک موزه مشاهیر و قطعه هنرمندان نهفته است.
مفاخر و مشاهیر پشتوانه معنوی و تکیه گاه فرهنگی جامعه محسوب می شوند
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ادامه داد: اعتقادمان این است که مفاخر و مشاهیر پشتوانه معنوی و تکیه گاه فرهنگی جامعه محسوب می شوند.
وی یادآور شد: اگر گفته می شود که قطعه هنرمندان در شهر گرگان یک ضرورت است به این جهت است که این مکان را تبدیل کنیم به کلاسی برای گفتگو های علمی و فرهنگی تا تراز دانش و بینش فرهنگی و هنری جامعه رشد پیدا کند.
وی روند احداث پارک موزه را مشروط به همکاری وزارت ارشاد، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و شهرداری گرگان دانست و افزود: در سال گذشته موافقت ساخت پارک موزه از معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی کشور گرفته شد اما تاکنون این طرح به مرحله عملیاتی نرسیده است.
وی راه اندازی پارک موزه مشاهیر و مفاخر استان را یک نیاز اساسی برای جامعه دانست و بیان کرد: با احداث این پارک می توان به نیاز اساسی نسل های امروز و آینده در پاسخگویی به معرفی مشاهیر استان پاسخ داد به همین جهت تدارک این پارک موزه و قطعه هنرمندان در مرکز استان یک ضرورت است.
نائب رئیس کمیسیون توسعه، عمران و حمل و نقل شهری و معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر گرگان در توضیح پیش بینی مکانی با عنوان قطعه هنرمندان در شهر گرگان، گفت: محل دفن که مشخص است در آرامستان گرگان باید انجام شود و برای راه اندازی آن هم چند دستگاه اجرایی دخیل هستند.
کاخ موزه گرگان مکانی است که در آن مجسمه های مومی مشاهیر گرگان زمین به نمایش درآمده است
در صورت اجرایی شدن آرامستان به اختصاص زمین قطعه هنرمندان فکر می کنیم
سید محمد قدس مفیدی افزود: در صورت اجرایی شدن آرامستان جدید شهر گرگان، به طور قطع به اختصاص زمینی با عنوان قطعه هنرمندان فکر می کنیم.
وی ادامه داد: اما 2 بحث مطرح است اینکه آیا آرامستان به مکان مورد نظر انتقال می یابد و دوم اینکه قرار است چه سیاست گذاری در این بخش اتخاذ شود هنوز مشخص نشده است.
قدس مفیدی در توضیح احداث پارک موزه مفاخر و مشاهیر گفت: اکنون در حال انتخاب مشاور برای پارک موزه هنرمندان هستیم؛ در این پارک تندیس هنرمندان در معرض نمایش قرار خواهد گرفت.
نائب رئیس کمیسیون توسعه، عمران و حمل و نقل شهری و معماری و شهرسازی شورا، ادامه داد: احداث پارک موزه مفاخر و مشاهیر بهانه ای برای زنده نگه داشتن یاد و خاطر هنرمندان گرگانی در ذهن نسل های آینده و از طرفی فضای مفرحی در راستای تعدیل سرانه های عمومی فضای سبز به شمار می آید.
وی از مکان یابی پارک موزه مفاخر و مشاهیر گرگان ظرف 20 روز آینده خبر داد و افزود: بهترین کار برای احداث یک پروژه، واگذاری آن به مشاور برای مکان یابی است، مشاور پس از مکان یابی با شورا و شهرداری جلسه ای خواهد گذاشت تا مکانهای اعلام شده مورد برسی قرار بگیرد.
برای شناخت مشاهیر شهر گرگان، فضای سبز در قالب پارک موزه احداث می شود
قدس مفیدی اظهار کرد: برای افزایش فضای سبز می توان با هویت برخورد کرد، یعنی برای شناخت مشاهیر شهر گرگان فضای سبز را در قالب پارک موزه مفاخر و مشاهیر شهر احداث شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر تنها یادگار مشاهیر استان، مجسمه های مومی هستند که در کاخ موزه گلستان قرار دارند و چند خطی درباره آن ها زیر هر مجسمه نوشته شده است. مجسمه هایی که چهره بسیاری از آن ها تنها تصوری از آن ها است ، اما در حقیقت آنچه که از آن ها به یادگار مانده نه این چهر خیالی مومی است و نه زندگی نامه دو خطی آن ها. بلکه تلاشی که برای حفظ و احیای علم، فرهنگ و هنر این سرزمین کرده اند به یادگار مانده است.
اگر مسولان و متولیان خود را بانی فرهنگ و هنر این سرزمین می دانند حداقل گام برای ادامه راه این مفاخر زنده نگه داشتن نام، یاد و راه آن ها است. لذا باید احداث ساخت موزه و پارک مشاهیر را دغدغه خود قرار دهند و بیش از آنچه که در 6 سال گذشته تلاش کرده اند برای احداث آن تلاش کنند.
نظر شما