۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۶:۳۸

احرامی:

2300 میلیارد ریال برای جبران خسارتهای بخش کشاورزی آذربایجان غربی نیاز است

2300 میلیارد ریال برای جبران خسارتهای بخش کشاورزی آذربایجان غربی نیاز است

ارومیه – خبرگزاری مهر: مسئول ستاد حوادث غیر مترقبه جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از نیاز اعتباری 2 هزار و 300 میلیارد ریالی برای جبران خسارتهای حوادث غیر مترقبه به بخش کشاورزی استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد احرامی  پیش از ظهر شنبه در جلسه بررسی میزان خسارت وارده به بخش کشاورزی آذربایجان غربی با اعلام اینکه بیشترین خسارات به محصولات باغی سیب، انگور و درختان هسته دار و محصولات زراعی گندم، جو و کلزا وارد شده، افزود: بر اساس برآوردهای انجام شده هم اکنون 2 هزار و 300 میلیارد ریال برای جبران بخشی از خسارت وارده به بخش کشاورزی اعتبار نیاز است.

وی با بیان اینکه بررسیها نشان می دهد از ابتدای سال زراعی جاری تا کنون 36 درصد باغات ارومیه و به ترتیب باغات میاندوآب، مهاباد و سلماس متحمل بیشترین خسارات شدند، اعلام کرد: طی 15 سال گذشته بالغ بر 43 هزار و 550 میلیارد ریال خسارت ناشی از حوادث غیرمترقبه به بخش کشاورزی استان وارد شده است.

مسئول ستاد حوادث غیر مترقبه جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خواستار بازنگری در روند تخصیص اعتبارات حوادث غیر مترقبه بخش کشاورزی شد و ادامه داد: ارائه کمکهای بلاعوض ، استمهال مطالبات بانکها، تامین اعتبار از محل اجرای پروژه های عمرانی و ارائه تسهیلات بانکی با کارمزد کمتر باید جز سیاستهای حمایتی دولتی قرار گیرد.

احرامی از عدم تخصیص اعتبارات لازم برای جبران بخشی ازخسارت وارده به بخش کشاورزی آذربایجان غربی طی 3 سال گذشته خبر داد و گفت: در سال زراعی جاری، حدود 17 هزار و 260 هکتار از اراضی باغی استان اعم از درختان سیب، انگور و درختان هسته دار تحت پوشش خدمات صندوق بیمه کشاورزی قرار گرفته که نسبت به سال قبل 118 درصد افزایش دارد.

وی با بیان اینکه امسال بیش از 120 هزار هکتار از اراضی زراعی زیر کشت محصولات پاییزه آذربایجان غربی نیز تحت پوشش خدمات صندوق بیمه کشاورزی قرار گرفته، ادامه داد: از 155 نوع محصول کشاورزی و دامی تولیدی در استان 57 محصول تحت پوشش خدمات صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار دارند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در مجلس شورای اسلامی بر لزوم تداوم تولید در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی در استان و حفظ بازار موجود تاکید و عنوان کرد: متاسفانه با توجه به سقف بالای میزان خسارت سرمازدگی و سیل به بخش کشاورزی، احتمال تعطیلی برخی از کارخانجات صنایع تبدیلی و بیکارشدن هزاران کارگر وجود دارد .

نادر قاضی پور اظهار داشت: استفاده اصولی از نهاده ها ، سموم و کودهای مورد نیازدر جهت پایداری تولید و تقویت بخش کشاورزی استان ضرورت دارد.

محمد قسیم عثمانی رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی و نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی با اعلام آمادگی نمایندگان استان جهت حل مشکلات بخش کشاورزی، گفت: درحال حاضر برای برون رفت از مشکلات پیش روی بخش کشاورزی باید برنامه پیشگیری 8 ساله تدوین تا با یک برنامه ریزی منسجم و دقیق بتوان به اهداف مورد نظر دست یافت.

عبدالکریم حسین زاده نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با تاکید بر ضرورت آسیب شناسی و مدیریت بحران دربخش کشاورزی، اعلام کرد: با مشارکت فعال، آگاهی و اطلاع رسانی به موقع و صحیح به کشاورزان قبل از شروع بحران می توان ازبروز بسیاری از این تهدیدات و خسارات جلوگیری کنیم .

 

 

کد خبر 2293005

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha