۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۰:۴۷

کارگاه گوهر دین و تجربه های دینی برگزار شد

کارگاه گوهر دین و تجربه های دینی برگزار شد

به همت قطب علمی فلسفه دین نخستین کارگاه علمی دانش افزایی در سال جاری با موضوع گوهر دین و تجربه های دینی با ارائه حجت الاسلام علیرضا قائمی نیا و دکتر یوسفیان پیرامون گوهر دین و تجربه های دینی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر،  به همت قطب علمی فلسفه دین وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نخستین کارگاه علمی دانش افزایی در سال جاری با موضوع گوهر دین و تجربه های دینی صبح شنبه 27 اردیبهشت ماه با همکاری دانشگاه معارف اسلامی در محل تالار علامه طباطبایی این دانشگاه در قم برگزار شد.

در این کارگاه که با ارائه حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیرضا قائمی نیا عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و دکتر یوسفیان پیرامون گوهر دین و تجربه های دینی برگزار شد، دکتر قائمی نیا طی سخنانی به تبیین ریشه های تاریخی بحث گوهر دین پرداخت.

وی گفت: در مباحث دین شناسی و فلسفه دین، بحثهای زیادی شده است، اما گوهر دین و پرداختن به مباحث پیرامون آن، یک نوع بحث متفاوتی است که از اهمیت خاصی نیز برخوردار است و چنین به نظر می رسد که در عصر جدید متکلمان مجبور به طرح آن شده اند.

حجت الاسلام قائمی نیا افزود: فرارسیدن عصر رمانتیسم، به این معنا که عقل جای خود را به احساس دادن، نیز یکی دیگر از عوامل پیدایش بحث گوهر دین می باشد به این بیان که فلاسفه به جای تبیین حقایق عقلی عالم، به سراغ  تبیین احساسات و نوشتن رمان رفتند و این عصر با پایان دوره «هگل» شروع می شود، چرا که هگل آخرین دستگاه عقل را ارائه داده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: همه این جریانات تاریخی این پرسش مهم را در اذهان متکلمین مسیحی برجسته کرد که واقعا حقیقت دین چیست و چگونه می شود از آن دفاع کرد.

وی با بیان اینکه مسئله گوهر دین در اسلام به نوعی دیگر مطرح شده است گفت: گوهر دین به صورتی که در میان متکلمین مسیحی وجود دارد در اسلام نیست، بلکه به نوعی دیگر در قالب مسئله ایمان مطرح بوده است و حتی در صدر اسلام، فرق اسلامی هر کدام به نوعی با تعریف خود از ایمان به عنوان یک گوهر دینی در صدد بودند که دیگر فرقه ها را از دایره ایمان خارج کنند و کفر آنان را ثابت نمایند.

حجت الاسلام قائمی نیا افزود: امروزه ناچاریم با توجه به فلسفه دین در غرب، مسئله ایمان را در دین اسلام به شکل جدیدی تعریف نمائیم، چرا که امروز این سوال که حقیقت دین چیست؟ در میان متکلمین اسلامی نیز مطرح می باشد.

این کارگاه دانش افزایی روز گذشته با حضور اساتید و دانش پژوهان در تالار علامه طباطبایی دانشگاه معارف اسلامی در شهر مقدس قم برگزار شد.

کد خبر 2293384

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha