رضا رفیع، مجری و طنزپرداز برنامه «قندپهلو» در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پیشنهاد تهیه «قند پهلو» در شبکه آموزش از سوی خود این شبکه بوده است، اظهار کرد: تهیه برنامهای در حوزه طنز و ادبیات طنز در شبکه آموزش از سوی خود شبکه مطرح شد و این برنامه با نظرات و پیشنهاداتی که من دادم، تکمیل شد. شبکه با این پیشنهاد که دوستان در مقابل دوربین شعرهایی بگویند که خود نوشتهاند، استقبال کرد و با نشستهایی که با تهیه کننده برنامه امیر قمیشی داشتیم، آیتمهایی را در نظر گرفتیم و برایشان نامهایی را انتخاب کردیم و به این شکل، برنامه کلید خورد.
سرودن شعر طنز سختتر از شعر جدی است
وی افزود: در دور اول اجرای برنامه «قند پهلو» بیشتر از دوستان و افرادی که در حوزه شعر طنز فعال بودند دعوت به شرکت در این برنامه کردیم. سرودن شعر طنز در ادبیات از شعر جدی سختتر است. بسیاری از دوستان از سن نوجوانی در قالب شعر نو، سپید و سنتی شعر میگویند ولی طنز خیلی دیرتر اتفاق می افتد چون شعر طنز به لحاظ سخت بودنش، یک پله بالاتر از شعر جدی است. ابتدا باید شاعر بود و آشنا به ادبیات و سپس بتوان وارد شعر طنز شد و به همین دلیل برای شرکت در برنامه «قند پهلو»، ملاک سن نبود بلکه ملاک طنزپرداز بودن و شاعر بودن بوده است.
این طنزپرداز، تغییر در محتوای این برنامه را متناسب با استقبال مخاطبان دانست و خاطرنشان کرد: قالب این برنامه ثابت ولی محتوا متغیر است به طوری که آیتمها به همین شکل حفظ میشوند اما متناسب با میزان استقبال مخاطب، ممکن است یک آیتم را حذف کنیم یا آیتم جدیدی را برای نوآوری و تنوع قرار دهیم.
افزودن آیتمهای جدید برای نوآوری
رفیع با بیان اینکه در هر سری از برنامه «قند پهلو» حداقل یک آیتم جدید اضافه کردهایم تا نوآوری شده باشد، ادامه داد: فعلا در همین قالب و با تغییر محتوا پیش میرویم، اما با توجه به اینکه تعداد طنزپردازان محدود است، امیدواریم در آینده با روشهای دیگر مثل تغییر ساختار بتوانیم این برنامه را ادامه دهیم.
شعرهای «قندپهلو» میتوانند کتاب شوند
مجری برنامه «قند پهلو»، شعرهای طنزی را که در این برنامه سروده شدهاند مناسب ارزیابی کرد و با بیان اینکه میتوان مجموعه این شعرها را در یک کتاب گردآوری کرد، گفت: شعرهایی که در این برنامه خوانده میشوند همه مناسب هستند و برای اینکه درجه خوب بودنشان را نشان بدهیم از حضور داوران در این برنامه استفاده کردهایم. از سوی دیگر خود بینندگان هم به آنها امتیاز می دهند. اگر قرار است شعرها در یک کتاب تدوین وگردآوری شوند، بهتر است یک مقداری از حال و هوای برنامه هم منتقل شود؛ مثلا درباره یک عکس شعر میخوانیم و یا درباره یک کاریکاتور شعر می گوییم درنتیجه باید حتما در آن کتاب، آن عکس و کاریکاتور هم بیاید و شعرهایی که دوستان شاعر گفتند در زیر آن طرح و عکس بیاید، در غیر این صورت با حذف آن موارد، شعرها آن جذابیتی که در رسانه دارند در کتاب نخواهند داشت.
رفیع استقبال مخاطبان از این برنامه را به عجایب روزگار، تعبیر و اظهار کرد: من کلمه وحشتناک را برای استقبال مخاطبان از این برنامه به کار میبرم تا هم تعبیر طنزآمیز باشد و هم نشاندهنده اوج استقبال مردم. مردم به طرز وحشتناکی و در حدی که هیچ کس تصور نمیکرد از برنامه استقبال کردند. کسی فکر نمیکرد این برنامه همه اقشار مردم را دربرگیرد و تودههای مختلف مردم، مسئولان، طبقات و صنفهای مختلفی را پوشش داده و مورد استقبال قرار گیرد و این یکی از عجایب قضیه است.
ارسال 120 هزار بیت برای مسابقه پیامکی در یک شب
مجری «قند پهلو» تصریح کرد: زمانی که مسابقه پیامکی که در آن مخاطب باید فکر کند و شعر بسازد، برگزار میشود و در یک شب 120 هزار بیت به برنامه فرستاده میشود، این نشان از ارتباط مناسب برنامه با بینندگان دارد. از طرفی استقبال مردم از عوامل این برنامه در خارج از محل کار و یا خانه، همه به این مفهوم است که «قندپهلو» به اهداف خود نزدیکتر شده است.
به گزارش مهر، سری جدید جنگ ادبی «قند پهلو» با شرکت طنزپردازان مطرح کشور با اجرای رضا رفیع و داوری شهرام شکیبا با تهیه کنندگی امیر قمیشی در ماه مبارک رمضان از شبکه آموزش سیما پخش میشود.
نظر شما