یوسف یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از بین گونه های گیاهی مجاز با شرایط خاص باریجه و کتیرا آماده واگذاری است افزود: 1200گونه گیاهی شامل دارویی، خوراکی و صنعتی درعرصه های طبیعی این استان شناسایی شده است که از این تعداد 125گونه خودرو و 227گونه گیاه دارویی و مابقی خوراکی هستند که در مزارع می رویند.
وی تصریح کرد: گیاهان داروئی علاوه بر نقش خاصی که در اقتصاد داخلی دارند می توانند تاثیر به سزائی در امر صادرات غیر نفتی داشته باشند.
استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن کوه البرز و زاگرس تنوع گیاهی بالایی دارد
یوسفی با اشاره به تنوع بالای گیاهی در استان گفت: استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در زاویه برخورد دو رشته کوه البرز و زاگرس دارای شرایط آب و هوایی متنوعی بوده و همین امر سبب تنوع گیاهی بالایی در نقاط مختلف استان شده است.
وی افزود: از یک سو تنوع اقلیمی و تنوع گیاهی بالایی که نیاز به شناسایی دارد و از سوی دیگر توسعه چشمگیر استان در دهه های اخیر، به ویژه توسعه شهری و صنعتی اراک، ساوه و شازند، تغییرات کاربری اراضی مرتعی و عدم تعادل بین دام و مرتع، خطر کاهش تنوع زیستی و انقراض برخی گونه های گیاهی را افزایش داده است.
وی در ادامه افزود: سازمان جنگل ها بخشنامه ای را تنظیم کرده و گیاهان را به 3دسته تقسیم کرده، یک دسته اقلام ممنوعه شامل گیاهانی مانند ریزوم صعلب، پیاز و گل لاله سرنگون، پیاز گل نرگس، پیاز گل ختمی، ریشه کاسنی، ریشه ریواس وحشی، ریشه ی چوبک، روناس، شیرین بیان و پیاز موسیر هستند که به هیچ عنوان بهره برداری نمی شوند.
موسیر، آنقوزه و بادرنجبویه دنایی در معرض انقراض
یوسفی با اشاره به دسته دوم گفت: اقلام مجاز مشروط مانند گون، کتیرا و باریجه هستند که می شود با مطالعه از آنها بهره برداری کرد و با آگهی به متقاضیان واگذار می شود.
وی افزود: دسته سوم گیاهانی هستند که مجاز نامیده می شوند مانند تره کوهی، آویشن و پونه کوهی که به عنوان خوراکی آزاد است.
وی تصریح کرد: 3 گونه موسیر، آنقوزه و بادرنجبویه دنایی در معرض انقراض قرار دارند.
یوسفی در پایان افزود: بهره برداری غیرمجاز از گیاهان دارویی و صنعتی مراتع جرم محسوب می شود و با متخلفان برخورد می شود.
نظر شما