به گزارش خبرنگار مهر، کوروش پرند رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در مراسم افتتاح نخستین دوره آموزش مربیان کشور آفریقایی بروندی در مرکز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای کشور مستقر در کرج با بیان اینکه در این روابط رویکرد تعامل دو سویه هدفمند و مبتنی بر منافع دو جانبه دنبال می شود، اظهار داشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای در تعاملات بین المللی خود، کشورهای آفریقایی را به عنوان یکی از کشورهای هدف مدنظر دارد تا بتواند با برنامه ریزی و تدابیر اثربخش و مناسب به توسعه و پیشرفت این کشورها کمک کند.
وی گفت: با توجه به توانمندی های ایران در حوزه مهارتی الگوی جدیدی را برای توسعه تعاملات بین المللی و حضور موثر در این عرصه تحت عنوان "دیپلماسی مهارتی" طراحی کرده ایم که اکنون در حال اجراست. این طرح شرایطی را فراهم می کند تا کشورهای دیگر به ویژه کشورهایی که دغدغه توسعه دارند بتوانند از فضای تعاملات دنیا در حوزه فناوری به تبادل تجربه بپردازند.
به گفته پرند طراحی ساختار نظام آموزش های مهارتی، ساخت و طراحی و تجهیز مراکز فنی و حرفه ای، طراحی و اجرای بانک جامعه اطلاعاتی مهارت آموختگان، اموزش مربیان آموزش فنی و حرفه ای و تدوین استانداردهای آموزشی از جمله زمینه های همکاری جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آفریقایی است.
وی یادآور شد: در برنامه های عملیاتی تعامل با کشورهای آفریقایی تاکنون 20 نفر از مربیان کشورهای تانزانیا و زنگبار در مرکز تربیت مربی تحت آموزش قرار گرفته اند و در دوره اخیر نیز 16 مربی کشور بروندی در رشته های چوب، برق، مکانیک خودرو، جوشکاری و فناوری اطلاعات آموزش می بینند.
ساخت مرکز فنی و حرفه ای ایران در بروندی
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اظهار امیدواری کرد این آموزشها در مسیر توانمندسازی کشورهای افریقایی موثر باشد.
وی همچنین از ساخت و تجهیز مرکز آموزش فنی و حرفه ای جمهوری اسلامی ایران در کشور بروندی خبر داد و افزود: اعتبار این طرح از محل کمک های توسعه ای وزارت امور خارجه تامین خواهد شد.
کشورهای آفریقایی به تکنیک ایران نیازمندند
معاون وزیر و رایزن فرهنگ کشور بروندی در ایران نیز در سخنانی با بیان اینکه ایران و بروندی از سالها قبل روابط نزدیکی دارند که بازسازی سفارت ایران در بروندی در سال 2012 این تعامل را توسعه بخشیده است، گفت: تعاملات پلیتیک و دیپلملتیک دو کشور به ویژه در بخش های اقتصادی و اجتماعی تاثیر گذار بوده است.
"پانگراس" با اشاره به این دوره آموزشی تاکید کرد: بدون تردید کشور ما به این تکنیک بسیار نیازمند است تا بتواند این آموزشها را به نسل های آینده انتقال دهد.
وی ایرانیان را مردمی محترم با تاریخی غنی توصیف و اظهار امیدواری کرد تعاملات دوسویه گسترده تر شود.
وزارت تعاون در اجرای اسناد امضا شده مصمم است
در ادامه این مراسم حسینی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سفر هیئت ایرانی در دولت دهم به کشور بروندی اظهار داشت: این سفر نقطه عطفی در روابط دو کشور محسوب می شود و بیش از هشت سند همکاری با حضور روسای جمهور دو طرف امضا شد. امروز این سندها رنگ واقعیت به خود گرفته و یکی از برکات آن برگزاری دوره های آموزشی اخیر است.
حسینی با بیان اینکه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در اجرای اسناد امضا شده برای همکاری بسیار مصم است، گفت: خوشبختانه ظرفیتهای این وزارتخانه فوق العاده است و سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان یکی از زیرمجموعه های این وازتخانه بسیار خوب و قوی عمل کرده است.
به گفته وی 11 زیرمجموعه دیگر با همین قدرت و توان در قالب زیرمجموعه هایی از این وزارتخانه فعالیتهای بین المللی انجام می دهند.
تعاملات بین المللی، راهبرد ایران در عرصه بین الملل
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه تعاملات بین المللی را از راهبردهای جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: با توجه به همکاری های موثر ایران در عرصه مهارتی با کشورهای مختلف، انتظار داریم جمهوری اسلامی ایران نقش بیشتری در عرصه بین المللی به عهده بگیرد و این پیشنهاد را به سازمان بین المللی کار پیشنهاد کرده ایم.
وی ظرفیتهای آفریقا را یک واقعیت خواند و با تاکید بر اهمیت نیروی انسانی تاکید کرد: بزرگترین سرمایه برای توسعه هر کشوری نیروی انسانی است که می تواند از هیچ، همه چیز بسازد و نیروی انسانی با مهارت می تواند این کار را عملی کند.
بحران بیکاری جهانی به علت فقدان مهارت است
وی با تاکید بر اینکه برای غلبه بر بحران بیکاری که جهان را فرا گرفته باید آموزشهای مهارتی را جدی بگیریم، گفت: در کشور نیز آموزشهای مهارتی و فنی و حرفه ای در سطح آموزش عالی و متوسطه بیش از گذشته مورد توجه است.
دوره آموزشی های مهارتی ویژه مربیان فنی و حرفه ای کشور آفریقایی بروندی روز شنبه در مرکز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای کشور مستقر در کرج آغاز شد.
در دوره آموزش مربیان فنی و حرفه ای کشور آفریقایی بروندی، 16 مربی که سه نفر آنان را بانوان تشکیل می دهند، به مدت یک ماه آموزش می ببینند.
مدرسان مرکز تربیت مربی کشور اجرای این دوره آموزشی را به زبان فرانسوی برعهده دارند.
مربیان خارجی پس از گذراندن دوره آموزشی از مراکز تاریخی و فرهنگی ایران دیدن خواهند کرد.
نظر شما