به گزارش خبرنگار مهر، نورمحمد فردی ظهر امروز در نشست مدیریت بحران شهرستان قدس که با حضور نماینده ستاد بحران استان تهران در قدس، کارشناس ستاد بحران استان، شهردار این شهر و شماری دیگر از مسئولان شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: زمانی که حادثه ای رخ می دهد مدیریت باید متفاوت عمل کند.
این مسئول ادامه داد: در دنیا 41 حادثه و بلای طبیعی شناخته شده که 31 مورد آن در ایران و 25 مورد در استان تهران رخ می دهد، از این رو مسئولان باید همواره آمادگی خود برای مقابله با بحران را حفظ کنند.
وی عنوان کرد: قدس دارای جمعیت بالایی است که باید یک جمعیت هلال احمر مستقل داشته باشد اما هنوز این مهم محقق نشده، در این خصوص از مسئولان استانی تقاضا می شود تا زمینه استقرار هرچه سریعتر هلال احمر را در شهرستان فراهم کنند.
فرماندار قدس اضافه کرد: به شهرستانهایی مانند قدس که نیازمندی های بسیار و امکانات محدود دارند باید توجهی ویژه شود، 70 درصد بافت مسکونی قدس فرسوده است و در عین حال تراکم جمعیتی بسیار بالایی دارد و اگر خدای ناکرده حادثه ای همچون زلزله رخ دهد فاجعه ای جبران نشدنی به بار خواهد آمد.
وی افزود: مدیریت بحران چهار مرحله اصلی دارد؛ مرحله نخست، مهم و کم هزینه همان اصل پیشگیری است، دومین مرحله آمادگی است که مستلزم آموزش است، مرحله بعد مقابله با بحران و مرحله آخر بازسازی محل حادثه تا اثرات منفی ناشی از واقعه از ذهن مردم پاک شود.
فردی تصریح کرد: مسئله مهمی که در مدیریت بحران بسیار حائز اهمیت است حفظ آرامش و تدبیر است و سه موضوع مهم شامل حفظ جان انسان ها، کنترل محیط و تردد و شناسایی نیازهای منطقه و رفع آنها باید در زمان حوادث مد نظر باشد.
از بین رفتن یک سوم مردم قدس با بروز زلزله 4 و 5 ریشتری
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس اظهار داشت: در خصوص بحث بیمارستان صحرایی که مسئولان قصد راه اندازی آن را دارند با معاونت درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و سپس دانشگاه ایران مکاتبات بسیاری انجام شد که پاسخ این بود که استقرار بیمارستان صحرایی تنها در زمان بحران امکان پذیر است.
حسین میرشریفی افزود: در صورت وقوع زلزله چهار تا پنج ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین، یک سوم شهروندان قدس از بین می روند.
فرسودگی70 درصد از بافت شهر قدس
شهردار قدس نیز با اشاره به کمبودهای تجهیزاتی این مجموعه در زمان بروز بحران های احتمالی گفت: با توجه به فرسودگی 70 درصد از بافت مسکونی شهر، ساخت غیراصولی ساختمان ها، جمعیت 400 هزار نفری و همچنین عرض کم معابر اگر زلزله چهار تا پنج ریشتری که در حالت عادی تلفات جانی ندارد، در قدس رخ دهد یک سوم از جمعیت شهر از بین می روند.
محمدصادق کولیوند افزود: کمبود اعتبار و نبود تجهیزات لازم از مهمترین مشکلات سازمان هایی مانند آتش نشانی است، در حال حاضر نردبان های آتش نشانی قدس فقط تا طبقه سوم را پوشش می دهند حال آنکه در شهر ساختمان های هشت طبقه نیز وجود دارند و برای خرید یک نردبان بلند باید پنج میلیارد تومان هزینه کرد.
وی تصریح کرد: با همه این مشکلات شهرداری از هیچ کوشی دریغ نکرده که نمونه آن ورود به مسئله تقاطع غیر همسطح است که با وجود عدم ارتباط با شهرداری اما برای حل مشکلات مردم اعتباری را به این پروژه تزریق کرد، این کمک ها در صورتی انجام می شود که فضاها و سرانه های شهر بدون در نظر گرفتن زاد و ولد جدید و مهاجرت به هیچ عنوان پاسخگوی نیاز شهروندان نیست.
کولیوند افزود: همچنین شهرداری با آماده سازی اتاق بحران تلاش دارد تا نقشه شهرستان را با تمامی جزئیات آماده و در آن اماکن عمومی همچون مدارس، مساجد، بیمارستان ها و دیگر مراکز را ترسیم و مشخص سازد؛ در سایه این اقدام و با همراهی ادارات خدمات رسان محل عبور شبکه های آب، برق و گاز نیز مشخص می شود تا در زمان وقوع حادثه مشکلات احتمالی کاهش یابد.
وجود مشکلات اعتباری در ستاد بحران استان تهران
در ادامه این نشست نماینده ستاد مدیریت بحران استان تهران در شهرستان قدس گفت: رویکرد ستاد مدیریت بحران استان تهران بر اساس پیشگیری و آمادگی برابر بحران است.
رضا قنبری افزود: ستاد مدیریت بحران استان تهران دو موضوع مهم را در دستور کار خود داده، یک رویکرد شهرستانی و یک رویکرد شهر بزرگ تهران که البته شهرستان های استان نیز بنا بر اهمیت شهر تهران و مرکزیت آن باید آمادگی مقابله با بحران های احتمالی پایتخت را نیز داشته باشند.
وی ادامه داد: مشکلات اصلی این ستاد کمبود اعتبار و تجهیزات است که اگر شهرداری ها بتوانند در زمینه تجهیز آتش نشانی ها کمک کنند یاری بسیاری خوبی به ستاد مدیریت بحران کرده اند.
کمبود آب شرب در قدس با نزدیکی به تابستان
رئیس آبفای شهرستان قدس نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: شهرستان با کمبود آب شرب روبرو است، نیاز این شهرستان در هر ثانیه هزار لیتر است که در حال حاضر 700 لیتر در مدار شبکه جریان دارد و برای جبران این 300 لیتر کاستی سه حلقه چاه به تازگی وارد مدار شده و پنج قطعه زمین برای حفر همین تعداد حلقه چاه در نظر گرفته شده است.
سید محمدصادق بهشتی افزود: البته برای رفع مشکل کم آبی شهرستان نیاز فوری به 15 حلقه چاه جدید است که آبفای قدس با توجه به مشکلات اعتباری آمادگی حفر این چاه ها را دارد.
وی عنوان کرد: مشکلات مناطقی از شهرستان نیز که دارای قطعی آب شرب بودند با خرید و نصب منبع آب و به کار گیری سامانه پمپ بین مسیر تا حدی کاهش یافت ولی با توجه به نزدیکی زمان پیک مصرف طی روزهای گرم تابستان و همچنین ماه مبارک رمضان باید فکر ویژه ای برای حل این مشکل شود.
نظر شما