به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی برای تاسیس کمیته های فنی متناظر در رشته لاستیک و فولاد ظهر چهارشنبه با حضور سودابه یحیی زاده مدیرکل دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی، محمود رضا طاهری مدیرکل استاندارد استان، خانلری عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی و مسئولان اجرایی، اساتید، متخصصان و مدیران عامل و کنترل کیفیت واحدهای تولیدی استانهای کشور در سالن باغستان قزوین برگزار شد.
در حاشیه این نشست سودابه یحیی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: هدف اصلی از انتقال نظرات علمی کشور در فرآیند تدوین استانداردهای بین المللی در راستای حفظ منافع ملی است.
وی افزود: وقتی یک استاندارد در سطح جهانی با مشارکت همه کشورهای عضو نوشته شود به عنوان معیار فنی برای هر گونه مبادلات تجاری و بازرگانی در سطح بین المللی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی یادآورشد: بدیهی است انتقال نظرات فنی و دفاع از مصالح کشور در این فعالیت می تواند در آینده منشاء اثر مفیدی در مبادلات تجاری کشور باشد و موضوع پیوستن به WTO و دیگر عرصه های بازرگانی و تجاری خارجی را شفاف کند.
تدوین 25 هزار استاندارد ملی در کشور
این مسئول از تدوین 25 هزار استاندارد ملی در کشور خبر داد و اظهارداشت: این تعداد استاندارد در حوزه های مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات، غذایی، آمار، مدیریت، تدوین شده است.
یحیی زاده تصریح کرد: تاکنون بیش از 236 کمیته فنی در سطح سازمان بین المللی ایزو مسئولیت تدوین استانداردهای جهانی را بر عهده دارد.
فعالیت 100 کمیته فنی متناظر در کشور
این کارشناس استاندارد افزود: در حال حاضر بیش از 100 کمیته فنی متناظر در کشور تشکیل شده که وظیفه جمع بندی نظرات کارشناسان علمی کشور و انتقال این دیدگاهها به مجامع بین المللی را بر عهده دارند که تاکنون 17 استاندارد بین المللی نیز با محوریت کشورمان در حوزه ایزو تدوین شده است.
وی بیان کرد: مسئولیت پنج دبیرخانه کمیته فنی فرعی سازمان ایزو به ایران واگذار شده که کمیته های فنی فرعی خوراک دام، فرایند کشاورزی(SMIIC) کمیته فنی آرایشی و بهداشتی، کمیته فنی کودها و بهسازها و کمیته فنی مواد سطحی از آن جمله است.
یحیی زاده گفت: تاکنون استانداردهای موفقی در صنایع غذایی و نانو توسط کارشناسان کشورمان تدوین شده که در این راستا 17 استاندارد تدوین و به ایزو ارائه شده و 14 استاندارد نیز در دست تدوین است.
وی از تشکیل کمیته های متناظر در هفت استان کشور از جمله قزوین هم خبرداد و اظهارامیدواری کرد با راه اندازی این کمیته ها زمینه استفاده از دیدگاه کارشناسان فعال حوزه های مختلف فراهم شود.
تشکیل 50 کمیته فنی متناظر در سال جاری
یحیی زاده اظهارداشت: مهمترین برنامه امسال تاسیس کمیته دهای فنی متناظر در حوزه های مختلف است که تاکنون 100 کمیته در کشور تشکیل شده است.
وی گفت: در سال گذشته 24 کمیته فنی متناظر راه اندازی شده و امسال با رشد دوبرابر تلاش می کنیم تا پایان سال 50 کمیته فنی متناظر را فعال کنیم.
در این نشست پس از برگزاری انتخابات از سوی شرکت کنندگان آقایان خانلری به عنوان رئیس، باقری نائب رئیس و خانم حاج حسینی دبیر کمیته فنی متناظر لاستیک تعیین شدند.
اعضاء کمیته آهن خام و چدن نیز بعداز ظهر امروز تعیین می شوند.
نظر شما