به گزارش خبرنگار مهر، رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صبح چهارشنبه در اولین کنگره بینالمللی بیماریهای التهابی روده و اختلالات ناشی از گلوتن در ایران اظهار کرد: بیماریهایی مانند سرطان و قلب در دنیا سر و صداهایی زیادی داشته و اغلب پزشکان و مردم با آنها آشنا هستند اما بیماریهای گوارشی و التهاب روده در جهان مظلوم واقع شدهاند.
محمد رضا زالی ادامه داد: افزایش روز افزون این بیماری در مراجعات روز افزون به بیمارستان ها و مطب ها برای درمان مشخص است و این دلیلی بود تا برای بیمارهای گوارشی چاره اندیشی کنیم.
وی ادامه داد: این بیماری علاوه بر دردی که برای بیمار دارد فرد را در طول زمان زمینگیر می کند و بر کیفیت زندگی بیمار تاثیر گذار است.
زالی همچنین تاکید کرد: این بیماری به دلیل هزینه های زیادی که برای درمان در بردارد و بار مالی بردوش خانواده و دولت می گذارد و از نظر اقتصادی نیز پیشگیری از این بیماری و اطلاع رسانی در باره آن ضرورت دارد.
وی در ادامه شیوع این بیماری در جوامع و هزینه های اقتصادی ان را انگیزه برگزاری این کنگره بین المللی ذکر کرد و ابراز تاسف کرد از اینکه این بیماری در سنین کودکی شایع شده است.
رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: در سنین کودکی و زیر 20 سال هشداری است چون این بیماری در این سنین که آغاز شود عوارض آن برای مدت طولانی دامنگیر فرد است.
وی همچنین تاکید کرد: رشد چشمگیر بیماریهای روده در سالهای اخیر به دلیل تغییر عادات غذایی دلیل برگزاری این همایش برای بیماری های گوارشی بوده است.
دبیرعلمی کنگره بین المللی بیماریهای التهابی روده و اختلالات ناشی از گلوتن درایران نیز در این افتتاحیه از شیوع این بیماری در سطح خاورمیانه خبر داد و گفت: این بیماری مزمن و چهارمین علت مرگ و میر در سالهای اخیر بوده است.
حمید اسدزاده افزود: 10 تا 15 درصد مراجعه به پزشکان بیماریهای التهاب روده اعلام شده و نسبت به 20 سال اخیر میزان بروز آن چندین برابر شده است.
دبیرعلمی کنگره بین المللی بیماریهای التهابی روده واختلالات ناشی از گلوتن درایران، بر ضرورت پیشگیری از این بیماری ها با رعایت اصول تغذیه تاکید کرد و گفت: با شیوع این بیماری در کشور میزان آن تا چند سال آینده بیشتر نیز خواهد شد.
اسدزاده زمینه های ارثی، سبک زندگی غربی و جوان بوده جامعه ایران را از دلایل شیوع این بیماریها دانست.
وی همچنین با تاکید بر اینکه افرادی که زمینه ارثی دارند یا یکی از اعضای خانواده شان مبتلا شده است باید سالانه چکاب کنند؛ افزود: در حال حاضر در پنج درصد افراد مبتلا به بیماریهای گوارش این نوع سرطان نیز دیده می شود.
اسدزاده روش شناسایی این سرطان را استفاده از کلونوسکوپی اعلام و افزود: بیمارستان رضوی تجهیزات کامل برای تشخیص بیماریهای گوارشی را دارد.
نظر شما