نادر نیک پرست در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به منظور ارائه هرچه بهتر خدمات بهداشتي و درماني به عشاير خراسان شمالي طرح ابتكاري تحت عنوان خانه بهداشت سيار از سوي دانشگاه علوم پزشكي استان به صورت پايلوت به اجرا درآمد تا میزان اثر گذاری آن بر بهداشت عشاير این منطقه مشخص شود.
وي با اشاره به اينكه با اجراي اين طرح براي عشاير استان نتايج خوبي حاصل شده است، افزود: در حال حاضر خانه بهداشت همراه يك تيم پزشكي شامل يك خانم و آقا در منطقه شاه جهان بين شهرستان شيروان و اسفراين جهت ارائه خدامات بهداشتي عشاير به صورت ثابت مستقر است.
نيك پرست اظهار داشت: علاوه بر آن خانوارهاي عشاير ساير شهرستان هاي استان نيز از خدمات ارائه شده از سوي اكيپ هاي پزشكي سيار بهره مند مي شوند.
به گفته معاون بهداشتي درماني دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالی، تيم هاي سيار بهداشتي متشكل از پزشك، دندانپزشك، ماما، دارويار، بهورز، كاردان بيماري ها، بهداشت خانواده و بهداشت محيط به موقع با مراجعه به مناطق عشاير نشين استان خدمات بهداشتي ارائه مي دهند.
وي تشكيل پرونده سلامت خانوار، ويزيت افراد توسط پزشك و ماما، توزيع دارو براي بيماران، واكسيناسيون و ... را از جمله خدماتي عنوان كرد كه توسط تيم هاي بهداشتي و با وضعيت بيمه روستايي به عشاير ارائه مي شود.
نیک پرست اظهار امیدواری کرد که اجرای این طرح بتواند در راستای ارائه هرچه بهتر خدمات بهداشتی و درمانی به عشایر منطقه موثر واقع شود.
به گزارش خبرنگار مهر، خراسان شمالي با دارا بودن 867 هزار نفر جمعيت پنج هزار خانوار عشاير دارد كه در قالب دو ايل و 38 طايفه به صورت ثابت و كوچرو در استان زندگی می کنند.
نظر شما