۱۳ خرداد ۱۳۹۳، ۱۹:۳۳

وال استریت ژورنال:

اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته ای با ایران نقش حاشیه ای دارد/ استراتژی اتحادیه برای افزایش چانه زنی مقابل آمریکا

اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته ای با ایران نقش حاشیه ای دارد/ استراتژی اتحادیه برای افزایش چانه زنی مقابل آمریکا

عضو ناظر شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا که معتقد است توافق هسته ای با ایران برای اتحادیه اروپا از اهمیت زیادی برخوردار است در عین حال معتقد است اروپا در این مذاکرات به حاشیه رانده شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا با درج مطلبی با اشاره به نزدیک شدن به زمان تعیین شده برای امضاء توافق هسته ای بین ایران و گروه 5+1 به اهمیت این توافق برای اتحادیه اروپا پرداخته و در عین حال یادآور می شود که اروپا تا به حال در این مذاکرات نقش یک بازیگر حاشیه ای را داشته است.

در ادامه این روزنامه به 4 راهکار ارائه شده از سوی "الی گرانمایه" عضو ناظر شورای روابط خارجی اروپا برای تحرک بخشیدن به اتحادیه اروپا در روند مذاکرات هسته ای و افزایش اهرم های اروپا در این مذاکرات می پردازد.

به اعتقاد این کارشناس شورای روابط خارجی دستیابی به توافق هسته ای با ایران به نفع اروپا است زیرا با این کار هم از احتمال گسترش سلاح هسته ای در جهان کاسته خواهد شد و نیز از فجایع افزایش تنش های نظامی جلوگیری خواهد شد.

الی گرانمایه از دیگر مزایایی دستیابی به توافق هسته ای با ایران را گسترش تعامل اقتصادی اروپا و ایران دانسته و همچنین معتقد است بعد از آن می توان با ایران در زمینه های امنیتی در منطقه همکاری کرد مانند مناطقی مثل سوریه و مبارزه با القاعده.

این کارشناس ارشد اروپایی معتقد است اروپا برای مذاکرات هسته ای با ایران باید 4 سناریو و استراتژی را در نظر داشته باشد که عبارتند از:

- در صورتیکه تا 20 جولای ایران و گروه 1+5 بتوانند درباره امضاء موافقت نامه به توافق برسند در این صورت باید اروپا به سوی کاهش تحریم های ایران قدم بردارد روندی که در آمریکا زمانگیرتر است زیرا در آمریکا برای کاهش تحریم ها باید رضایت کنگره هم جلب شود. همچنین بلافاصله اروپا باید برای پایان دادن به درگیری ها در سوریه وارد تعامل با ایران شود.

- در صورتیکه ایران و گروه 1+5 بخواهند زمان را برای دستیابی به توافق تمدید کنند در این صورت اروپا می تواند از فرصت استفاده کند و پیشنهاد کاهش خفیف برخی تحریم های ایران را ارائه کند با اینکه ممکن است آمریکا با این پیشنهاد مخالفت کند.

- در صورتیکه مذاکرات در ماه های آینده با شکست مواجه شود و متوقف شود در این صورت اروپا باید به نقش قبلی خود قبل از مذاکرات برگردد و سعی کند از افزایش تنش های نظامی جلوگیری کند و راه را برای دیپلماسی همچنان باز نگهدارد.

چهارمین سناریو به نظر نویسنده این است که ممکن است توافق هسته ای با ایران حاصل شود اما کنگره آمریکا کاهش تحریم های ایران را نپذیرد. در این صورت به اعتقاد وی اتحادیه اروپا باید یک بسته شامل لغو تحریم مالی ایران و لغو تحریم های بخش نفت ایران را ارائه دهد و در عین حال سعی کند به کنگره آمریکا بقبولاند که حمایت نکردن از توافق موجب فروپاشی رژیم بین المللی تحریم ها خواهد شد.

به اعتقاد وی هرچند چنین اقدامی از سوی اروپا ممکن است موجب شود تا تحریم های کنگره امریکا شرکت های اروپایی را هدف قرار دهند مگر اینکه دولت آمریکا استثناهایی قائل شود.

به هر حال گرانمایه معتقد است چنین اقدامی از سوی اتحادیه اروپا برای این اتحادیه بدون هزینه نخواهد بود و کشورهای عضو باید برای کاهش این هزینه ها تلاش های سیاسی و حقوقی خود را بسیج کنند.

کد خبر 2304806

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha