۱۷ خرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۰۱

اختردل:

50 درصد مبتلایان به سل در خراسان شمالی روستایی هستند

50 درصد مبتلایان به سل در خراسان شمالی روستایی هستند

بجنورد - خبرگزاری مهر: كارشناس مسئول بيماران سل دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالي گفت: نیمی از مبتلایان به بیماری سل در استان در روستاهای این استان ساکن هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسين اختردل صبح شنبه در جمع خبرنگاران به وضعیت بیماری سل در خراسان شمالی پرداخت اما وی با اجتناب از ذکر شمار مبتلایان به بیماری سل در این استان، تنها به ذکر این نکته بسنده کرد که وضعيت سل در استان و شمار مبتلایان به این بیماری در استان نسبتا مطلوب است.

وی افزود: ميكروب سل دير رشد مي كند و فرد مبتلا به آن ممكن است تا مدت ها هيچ گونه علايمي نداشته باشد.

این مسؤول با بيان اينكه بيماري سل با سرفه هاي بيش از دو هفته كه گاهي با خلط و گاهي نيز بدون خلط همراه است مشخص مي شود، اضافه كرد: كاهش وزن، تعريق شبانه، درد قفسه سينه و ... از جمله علايم بروز سل در افراد است.

اختردل با اشاره به اينكه تمام اقدامات درمان سل در استان به صورت رايگان انجام مي شود، تصريح كرد: كشت نمونه خلط بيمار در آزمايشگاه كه در استان نيز انجام مي شود دقيق ترين و قطعي ترين روش تشخيص اين بيماري است.

وي با بيان اينكه تمامي اقدامات از جمله تشخيص و درمان سل در استان انجام مي شود، اظهار داشت: تنها در مواردی خاص كه مقاومت دارويي به صورت شديد اتفاق مي افتد بيماران به بيمارستان هاي تهران و مشهد ارجاع داده مي شوند.

به گفته اين مسئول دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي سل به دو دسته ريوي و خارج ريوي تقسيم مي شود كه خارج ريوي عمدتا واگير ندارد اما در سل ريوي به خصوص اگر نمونه خلط مثبت باشد؛ بیماری واگير دار است.

اختردل در خصوص درمان اين بيماري گفت: خوشبختانه اين بيماري با داروهاي نوتركيبي كه در اختيار سيستم شبكه  قرار مي گيرد قابل درمان است.

وي با اشاره به اينكه درمان اين بيماري به صورت نظارت روزانه و در منزل بيمار انجام مي شود، گفت: اين اقدام علاوه بر اينكه نظارت بر مصرف داروي بيمار را به همراه دارد كنترل عوارض دارويي را نيز توسط گروه درمان ميسر مي سازد.

اختردل با اشاره به اينكه 50 درصد مبتلايان به سل در روستاهاي استان ساكن هستند، افزود: بيماري سل وابسته به جنس نيست ولي عواملي استعداد ابتلابه اين بيماري در افراد را بيشتر مي كند.

وي اعتياد به خصوص از نوع تزريقي، سوء تغذيه ناشي از فقر، زندگي در محيط پرتراكم و تماس با افراد داراي بيماري‌هايی مانند ايدز، ديابت و... را از جمله عوامل مبتلا شدن افراد به سل عنوان كرد.

به گفته كارشناس مسئول بيماران سل در استان ميزان بروز سل در خراسان شمالي بين مردان و زنان تقريبا يكسان است.

وي با تاكيد بر این که در درمان بيماران مبتلا به سل پيگيري اطرافيان بیمار اهمیت بسزایی دارد، افزود: درمان اين افراد به صورت كامل انجام مي شود و علاوه بر این افراد زير شش سال به صورت خاص و افراد بالاي شش سال در صورت وجود علايم تحت بررسي قرار مي گيرند.

اختردل آموزش عمومي در خصوص علايم سل، مراجعه افراد مشكوك به مراكز درماني، اطلاع رساني به صورت جمعي و.. را از جمله عوامل موثر در پيشگيري اين بيماري برشمرد.

اين مسئول در خاتمه با بيان اينكه در بيماران مبتلا به اين بيماري اثر سوء تغذيه در نتايج درمان به اثبات علمي رسيده تصريح كرد: بيشتر بيماران مبتلابه سل در خراسان شمالي از وضعيت معيشتي خوبي برخوردار نيستند كه توجه گروه خيران را مي طلبد و خيران مي توانند جهت كمك به اين بيماران در استان با شماره تلفن 09153048957 تماس بگيرند.

کد خبر 2305953

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha