علیرضا شعبان نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: روند تغيير كاربري اراضي، كشاورزي اين استان حاصل خيز را به شدت تهديد و هر ساله مساحت زیادی از زمين هاي زراعي و باغي اين استان به ساختمان هاي مسكوني، ويلاهاي شخصي و غیره تبديل مي شود.
وی همچنین اظهارداشت: تغییر کاربری زمین های کشاورزی به مسکونی در کوتاه مدت درآمدی نصیب کشاورزان می کند اما این نشاط و درآمد خیلی پایدار نخواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی باید درآمد کشاورزان را افزایش و سختی کار را کاهش داد.
وی افزود: به جهت کاهش سختی کار و هزینه های کشاورزی طرح تجهیز و نوسازی اراضی در شالیزارهای استان در حال انجام است.
شعبان نژاد اظهارداشت: آبرسانی اصولی و علمی به مزارع، استفاده از تکنولوژی روز، احداث راه دسترسی در مزارع، کاهش 50 درصدی هزینه های کشاورزان و سختی کار از مزیت های برجسته و مهم این طرح است.
وی تصریح کرد: از مجموع 238 هزار هکتار اراضی شالیکاری استان 180 هزار هکتار قابلیت تجهیز ونوسازی را دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از اجرای طرح تجهیز و نوسازی در 68 هزار هکتار مزارع شالیزاری استان خبر داد و افزود: در یک برنامه سه ساله بر اساس فاینانس 55 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان تجهیز و نوسازی می شود.
وی در ادامه بر ضرورت مقرون به صرفه بودن کشاورزی استان تاکید کرد و بیان داشت: حفظ و صیانت اراضی کشاورزی یک ضرورت غیر قابل انکار است.
شعبان نژاد تصریح کرد: کشاورزی در استان باید از سنتی به مدرن سوق پیدا کند تا سودهی با ثباتی داشته باشد.
نظر شما