۱۹ خرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۰۸

حجت‌الاسلام آذربایجانی در گفتگو با مهر:

بالندگي فرهنگ ديني مهم‌ترين انتظار رهبري و علما از دولت است/ راهکارهای رفع نگرانی‌های فرهنگی

بالندگي فرهنگ ديني مهم‌ترين انتظار رهبري و علما از دولت است/ راهکارهای رفع نگرانی‌های فرهنگی

قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تخصصی اخلاق حوزه علمیه قم گفت: یکی از مهم‌ترین انتظارات مقام معظم رهبری و علما از مسئولان این است که فرهنگ دینی و سبک زندگی اسلامی به معنای واقعی کلمه و به دور از شعارزدگی در سطح جامعه محقق شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مسعود آذربایجانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دغدغه‌های مقام معظم رهبری پیرامون مسائل فرهنگی اظهار کرد: مقام معظم رهبری به نکات و مسایل بسیار مهمی در عرصه فرهنگ اشاره کردند که بی شک توجه به آنها و تلاش در مسیر عملیاتی سازی آنها می تواند جامعه ما را از یک خطر و آسیب جدی برهاند.

وی گفت: البته در راستای فعالیتهای فرهنگی باید به دو بُعد کوتاه مدت و بلند مدت توجه داشت و برای هر کدام به طور خاص و جدی برنامه ریزی کرد و باید روش های کوتاه مدت و بلندمدت را به موازات یکدیگر مورد استفاده قرار داد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه افزود: در بخش کوتاه مدت آنچه قابل ذکر و توجه است این که باید آسیب ها و مشکلات فرهنگی ما دسته بندی شده و به صورت جدی تر بر روی زمینه ها و بسترهای شکل گیری آنها و نیز راهکارهای عملیاتی حل آنها کار شود؛ به هر حال ما چه در بحث فضای فرهنگی دانشگاه ها، چه در سطح جامعه، چه در سطح خانواده ها و به طور کلی فرهنگی عمومی با چالش ها و مسایلی روبرو هستیم که نمی توانیم از آن ها غفلت کرده یا به سادگی از کنارشان بگذریم.

در این بخش، راهکارهای کوتاه مدت باید به عنوان یک هدف عاجل و فوریِ فرهنگی در نظر گرفته شده و به صورت جدی و کارشناسی شده از سوی صاحب نظران و دلسوزان درباره آن بحث و نظر صورت گیرد تا در مرتبه بعد خروجی های این جلسات در راستای اصلاح آسیب های فرهنگی و در قالب برنامه های شش ماه و یک ساله تدوین شده و به اجرا در آید.

جديت در مقابله با مظاهر آشكار ضدفرهنگي

حجت‌الاسلام آذربایجانی با بیان اینکه ما باید برای مقابله با مظاهر آشکار ضد فرهنگی، در سایه برنامه ریزی و کارِ کارشناسی شده، جدیت به خرج دهیم اظهار کرد: در این راستا باید فعالیت های چندجانبه نگر باشد به عنوان مثال در ابعاد اجتماعی از توان و فکر جامعه شناسان بهره ببریم، در مسایل مربوط به روانشناسی از کارشناسان و صاحب نظران و در امور دینی و اعتقادی نیز از متفکران و نخبگان این حوزه استفاده كنیم و مشورت بگیریم تا به این طریق به یاری الهی بتوانیم با اصلاح و ساماندهی آشفتگی و نابهنجاری های فرهنگی، گامی رو به جلو برداریم.

وی ادامه داد: در بعد دوم که ناظر به مباحث بلند مدت و زیرساختی است آنچه مهم است این که ما نیاز به مطالعات و بررسی های عمیق تری در این باره داریم به ویژه با عنایت به این حقیقت که فرهنگ ما آمیخته به فرهنگ دینی و اسلامی است و متاسفانه تا حدی نیز با فرهنگ غربی اختلاط دارد.

به گفته این کارشناس حوزوی در وضع موجود برای دست یابی به نقطه و وضعیت مطلوب، قبل از هر چیز نیاز به رصد کامل اوضاع و شرایط داریم و این که آسیب‌ها را به صورت کمی و کیفی شناخته و برای آن ها در فضایی شفاف، چاره اندیشی کنیم. در وهله بعد و برای رسیدن به نقطه مورد نظر بر اساس چشم انداز و نگاه های بالاتر می بایست دو مقطع پنج ساله و ده ساله را تا افق 1404 را برنامه ریزی کرده و پیش بینی كنیم و بر اساس آنها دست به فعالیت های جدی برنامه ریزی بزنیم تا به یاری خداوند، زیرساخت های لازم برای رشد و اعتلای فرهنگی جامعه فراهم شود.

وی به برخی از الزاماتی که در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرد اشاره کرد و افزود: نخست آن که متاسفانه ما در بخش رسانه های جمعی کمتر شاهد یک نگاه هدفمند هستیم و به همین خاطر است که گاه دچار برنامه ها و مطالب و محتواهای سخیف و مبتذل می شویم. دیگر این که در بحث کلان نظام تعلیم و تربیت کشور، با وجود سند ملی آموزش و پرورش باید جدی تر عمل کرده و با دعوت از تیم های کارشناسی بسترهای عملی و اجرایی لازم را برای تحول مورد نظر و مطلوب فراهم كنیم. نکته سوم این که در بحث های سیاست گذاری، اقدامات مسئولان و دولتمردان باید در فضا و حال و هوای حمایت از مباحث فرهنگی باشد.

حجت الاسلام آذربایجانی گفت: در عرصه مباحث اخلاق اجتماعی از آن جا که معتقدیم «الناس علی دین ملوکهم»، باید به این نکته توجه داشت که نگاه و رویکرد مسئولان در بدنه جامعه بسیار تاثیرگذارتر است، حال چه در سطح عملکردهای اقتصادی، چه سیاسی و نیز نوع برخورد و مواجهه مسئولان در ابعاد اجتماعی و... . این مساله از آن رو حایز اهمیت است که بدانیم اگر مسئولان خود مراقب رفتارها و برنامه های خود نباشند به ویژه از جنس کارهای فرهنگی، تاثیر نامطلوبش را در جامعه شاهد خواهیم بود.

دغدغه مهم مقام معظم رهبري و علما

رئیس مرکز تخصصی اخلاق حوزه علمیه قم یکی از مهم ترین دغدغه های مقام معظم رهبری، علما و مراجع معظم تقلید و انتظاراتشان از مسئولان و دولتمردان خاصه سکان داران عرصه فرهنگ کشور را این دانست که فرهنگ دینی و سبک زندگی اسلامی به معنای واقعی کلمه و به دور از شعارزدگی در سطح جامعه محقق شود، چراکه در این صورت است که می توان به ایجاد آرامش و امید در زندگی افراد کمک کرد.

وی تاکید کرد: برای ترویج فرهنگ دینی باید از افرادی بهره جست که دارای تعهد و تقوای لازم برخوردار باشند و بنا بر آنچه که رهبر معظم انقلاب بدان اشاره فرمودند استفاده از جوانان مؤمن و انقلابی که اول خودشان دغدغه فرهنگی داشته باشند می بایست در اولویت قرار گیرد.

حجت‌الاسلام آذربايجاني گفت: در واقع مسئولان فرهنگی کشور باید از همه توانمندی های موجود کشور به ویژه جوانان مومن وانقلابی هر چه بهتر و بیشتر بهره گیری کنند تا ان شاء الله بتوانیم در سایه وحدت و همدلی و دغدغه مندی همگانی به نتایج بهتری در این باره برسیم و حتی الامکان بخش قابل توجهی از نگرانی های رهبری و توده های مردم را برطرف سازیم.

کد خبر 2307645

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha