به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز در جلسه خبری افزایش تولید محصولات اساسی را نخستین محور این برنامه با رویکرد تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: افزایش عملکرد تولید در گندم با دیدگاه کاهش سطح زیرکشت این محصول در اراضی که کشت گندم در آن اقتصادی نیست اولین گام در نخستین محور برنامه است.
وی افزود: افزایش تولید دانه های روغنی و جو نیز از دیگر محورهاست.
معاون زراعی وزیر جهاد کشاورزی درباره محور دوم این برنامه گفت: افزایش درآمد صادراتی با هدف کاهش واردات از دیگر اقدامات برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
کشاورز افزود: تولید و افزایش صادرات محصولات باغی پسته ، کشمش ، خرما ، سیب و صیفی برای افزایش درآمد صادراتی در این برنامه تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای 91 و 92 بدترین شرایط را از نظر طراز تجاری داشتیم، اظهارداشت: در این سالها ارزش واردات به کشور 14 میلیارد دلار بود در حالی که ارزش صادرات 6 میلیارد دلار گزارش شده ، در این سالها تراز صادرات 8 میلیارد دلار منفی بوده است.
معاون زراعی وزیر جهادکشاورزی افزود: با اجرای این برنامه تا سال 97 تراز تجاری در این بخش به منفی 2 میلیارد دلار خواهد رسید.
کشاورز، مدیریت مصرف بهینه آب را از دیگر محورهای برنامه افزایش تولید محصولات دانست و گفت: افزایش تولید محصولات با توجه به ظرفیت آب کشور و افزایش بهره وری منابع پایه تولید اجرایی می شود.
وی، تغییر الگوی کشت ، معرفی بذرهای مقاوم به کم آبی ، تغییر فصل کشت برخی محصولات از تابستان به زمستان و توسعه طرح های نوین آبیاری را از دیگر محورهای برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
کشاورز تاکید کرد: برای تحقق این طرحها به اعتبارات دولتی تکیه نداریم و این طرحها با همکاری بخش خصوصی و تشکل های کشاورزی اجرایی خواهد شد.
معاون زراعی وزیر جهادکشاورزی از افزایش تولید نهاده های تولید مورد نیاز کشاورزان در برنامه افزایش تولید محصولات خبر داد و گفت: در این برنامه نهاده های تولید بذر اصلاح شده ، سموم استاندارد ، کودهای آبی و طبیعی ، نهال های شناسنامه دار و ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی تولید و به منظور افزایش تولید و افزایش بهره وری در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی از تدوین برنامه ساماندهی تولید و توزیع کود با کیفیت ، ساماندهی تولید بذرهای اصلاح شده و نهالهای شناسنامه دار و اختصاص ردیف اعتباری مناسب برای تأمین تراکتور ، کمباین و دیگر تجهیزات کشاورزی خبر داد.
معاون زراعی وزیر جهاد کشاورزی از توسعه مکانیزاسیون برای تمام محصولات کشاورزی و به ویژه محصولات باغی در سال 93 سخن گفت و درباره تغییر الگوی کشت در کشور اظهارداشت: این برنامه زیر نظر برجسته ترین پژوهشگران کشور بررسی شد و از هفته آینده به صورت آزمایشی در چهار استان فارس ، اصفهان ، خراسان و کرمان اجرا می شود.
نظر شما