۲۰ خرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۳۲

توافق جدید نفتی ایران-چین/ امضای قرارداد 2 میلیارد یورویی در پکن

توافق جدید نفتی ایران-چین/ امضای قرارداد 2 میلیارد یورویی در پکن

ایران و چین به منظور بازگشایی فاینانس 2 میلیارد یورویی ساخت مجتمع پتروشیمی بوشهر در عسلویه به توافق رسیدند و قراردادی برای دریافت این اعتبارات اسنادی با شرکت چینی Catic در پکن امضا شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مقامات جمهوری اسلامی ایران و چین دو سال قبل برای گشایش حدود 20 میلیارد دلار فاینانس طرح‌های نفت، گاز و پتروشیمی یک قرارداد کلی در پکن امضا کردند.

با گذشت دو سال از توافق نفتی دو طرف در پکن، گشایش منابع مالی و فاینانس طرح‌های جدید پتروشیمی توسط شرکت‌های چینی آغاز شده است به طوری‌که حسن پیوندی معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بازگشایی حدود 4 میلیارد دلار منابع فاینانس طرح‌های پتروشیمی ایران خبر داده است.

بر این اساس تاکنون فاینانس هفت طرح جدید صنعت پتروشیمی ایران توسط فاینانسورهای چینی بازگشایی شده است و مسئولان پیش بینی می کنند که به زودی منابع ارزی 13 طرح دیگر صنعت پتروشیمی ایران توسط فاینانسورهای چینی بازگشایی شود.

در ادامه بازگشایی فاینانس طرح های پتروشیمی، ایران و چین به یک توافق دو میلیارد یورویی به منظور بازگشایی منابع فاینانس مجتمع پتروشیمی بوشهر دست یافته اند.

از این رو در جریان مذاکرات اخیر میان مقامات شرکت چینی "Catic" با مدیران ارشد شرکت سرمایه گذاری ساتا و مجمع پتروشیمی بوشهر در پکن، چگونگی عملیاتی شدن این فاینانس و جزئیات آن مورد مذاکره قرار گرفته است.

میزان این فاینانس مجتمع در دست ساخت پتروشیمی بوشهر بالغ بر 15 میلیارد یوان چین (معادل دو میلیارد یورو) تخمین زده شده و پیش بینی می شود با تزریق این مبلغ فاینانس عملیات فاز دو اجرای این پروژه پتروشیمی به زودی آغاز شود.

واحدهای فرآیندی پتروشیمی بوشهر متشکل از 8 واحد بوده که با دریافت گاز ترش و شیرین سازی تا مرحله تولید اتان و متانول به عنوان محصولات واسطه و سپس تولیدات گلایکل ها و پلی اتیلن، اسید استیک و ونیل استات منومر زنجیره تولید رادر چهارمرحله طی می کند.

تمامی مراحل احداث این مجتمع پتروشیمیایی با بهره گیری از دانش فنی داخلی و توسط مشاوران، مهندسان، پیمانکاران و سازندگان داخلی انجام می شود. در حال حاضر عملیات احداث واحدهای شیرین سازی، استحصال اتان و متانول و خرید تجهیزات ثابت و دوار واحدهای شیرین سازی، استحصال اتان و متانول در حال پیگیری و اجراست.

بر اساس برنامه زمان بندی تعریف شده پیش بینی می‌شود فاز اول این طرح پتروشیمی تا دو سال آینده و فاز دوم آن تا پایان سال 96 در مدار بهره برداری قرار بگیرد.

به گزارش مهر، یکی از اهداف دولت تدبیر و امید افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران به 100 میلیون تن و افزایش ارزش تولید محصولات به 40 میلیارد دلار در سال است.

از این رو بیژن زنگنه وزیر نفت با انتقاد از روند توسعه صنعت پتروشیمی در چند سال اخیر وعده داده است که دومین جهش توسعه صنعت پتروشیمی در دولت تدبیر و امید رقم خواهد خورد.

یکی از مهم ترین راهکارهای جذب 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی به منظور تکمیل و راه اندازی طرح های نیمه تمام و جدید پتروشیمی گشایش منابع فاینانس و خطوط اعتباری توسط فاینانسورهای چینی است.

عباس شعری مقدم مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اخیرا با بیان اینکه برخی واحدها دسترسی به منابع ارزی ندارند که باید ارز مورد نیاز آنها از مسیر چین یا صندوق توسعه ملی تامین شود، گفت: طرح‌های زیادی را در بخش پتروشیمی در دست اجرا داریم که به هیچ وجه نمی توان برای اجرای آنها به فاینانس چین یا صندوق توسعه ملی امید بست.

کد خبر 2308501

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha