به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز اخوان اظهار داشت: 90 درصد نسوز مورد نیاز کشور در داخل و حدود 60 تا 70 درصد آن در استان اصفهان تولید می شود.
وی با بیان اینکه حدود 70 تا 80 درصد از نسوز تولید شده در صنعت فولاد مصرف می شود، گفت: بین 60 تا 70 درصد فولاد کشور هم در اصفهان تولید می شود، بنابراین تولید نسوز در اصفهان یک مزیت است.
رییس انجمن صنایع همگن کانی غیرفلزی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با بیان اینکه نسوز علاوه بر فولاد، در صنایع پتروشیمی، آلومینیوم، مس، کاشی و سرامیک و سیمان هم مصرف می شود، ادامه اداد: در افق چشم انداز 1404، پیش بینی تولید 34 میلیون تن فولاد، 94 میلیون تن سیمان، 8 دهم میلیون تن آلومینیوم، 8 دهم میلیون تن مس، 4دهم میلیون تن سرب، 120 میلیون تن محصولات پتروشیمی و 3 و نیم میلیون تن شیشه در کشور شده است که برای تولید نسوز مورد نیاز آن باید تمهیدات لازم صورت گیرد.
وی افزود: پیش بینی می شود میزان نسوز لازم، 930 میلیون تن باشد، در حالی که هم اکنون ظرفیت تولید ما 570 هزار تن است که 330 هزار تن از آن به تولید رسیده است.
اخوان عنوان کرد: مصرف داخلی نسوز حدود 400 هزار تن است و کمبودی در حدود 40 هزار تن داریم که از کشورهای اروپایی و چین وارد می شود.
وی افزود: با اجرای طرح های توسعه و احداث کارخانه های جدید می توان این کمبود را تامین کرد.
اخوان علت عدم تولید کارخانه های نسوز با ظرفیت کامل 570 هزار تن را عدم تولید بعضی از فرآورده های نسوز مانند آجرهای شاموتی دانست که به جای آن نسوزهای دولومیتی با کیفیت بالاتر جایگزین شده است.
این فعال بخش خصوصی با اعلام اینکه حدود 68 کارخانه تولید سیمان در کشور وجود دارد، بیان کرد: در حال حاضر حدود 80 میلیون تن سیمان در کشور تولید می شود که اصفهان با داشتن 7 کارخانه سیمان، حدود 10 درصد کل سیمان کشور را تولید می کند.
رییس انجمن صنایع همگن کانی غیرفلزی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گرانی حمل و نقل را بزرگترین مشکل صنعت سیمان در کشور دانست و افزود: به دلیل گرانی حمل و نقل، تولیدکنندگان سیمان فقط به کشورهای همسایه صادرات دارند که دولت باید با پرداخت یارانه و فراهم کردن امکاناتی مانند کشتی های مخصوص، امکان صادرات به سایر کشورها را فراهم آورد.
وی همچنین با اعلام اینکه بزرگترین کارخانه شیشه و بلور کشور در استان اصفهان واقع است، اظهار کرد: چینی تولید شده در این کارخانه، از نظر کیفیت، رنگ و طرح بسیار مرغوب است.
اخوان تاکید کرد: چینی های مظروف ایرانی کیفیت خوبی دارند چون از نظر ماشین آلات و تکنولوژی در سطح خوبی هستند.
وی اضافه کرد: در ایران چینی تشریفاتی تولید نمی شود چراکه مواد اولیه آن یا موجود نیست یا گران است و تکنولوژی لازم هم وجود ندارد و بر روی آن سرمایه گذاری نشده است.
رییس انجمن صنایع همگن کانی غیرفلزی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در خصوص کارخانه های تولید کاشی و سرامیک گفت: 15 درصد از بزرگترین کارخانه های کاشی و سرامیک کشور در اصفهان واقعند و حدود 10درصد کل تولید کاشی و سرامیک کشور در این استان صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید سالانه کاشی و سرامیک ایران حدود 400 میلیون متر مربع است، گفت: پیش بینی می شود تا پایان برنامه پنجم این میزان به مرز 600 میلیون مترمربع برسد.
اخوان گفت: کاشی و سرامیک کشور در دنیا رتبه هفتم و در آسیا رتبه سوم را دارد، از نظر مصرف هم در دنیا رتبه چهارم و در خاورمیانه رتبه اول را داریم و شرایط ما به گونه ای است که از نظر کمیت تولید نسبت به ایتالیا در رتبه بالاتری قرار داریم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 120 شرکت در کشور به تولید کاشی و سرامیک مشغولند که چنانچه دولت به نحو مقتضی این صنعت را با تامین تسهیلات ارزی، سرمایه در گردش، انرژی و حمل و نقل حمایت کند، ایران می تواند با داشتن کارشناسان ورزیده، منابع مواد اولیه و انرژی تا رتبه سوم تولید کاشی و سرامیک دنیا صعود کند.
رییس انجمن صنایع همگن کانی غیرفلزی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان تاکید کرد: صنایع کانی غیرفلزی این ظرفیت را دارد که از نظر اشتغالزایی، صادرات و بهره وری از صنایع استراتژیک کشور محسوب شود.
نظر شما