۲۱ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۳۹

نشست فیلم "متروپل" در مشهد/

کیمیایی: روزهای سختی پیش روی سینماست/ طوسی: کیمیایی خود را در گذشته غرق نمی‌کند

کیمیایی: روزهای سختی پیش روی سینماست/ طوسی: کیمیایی خود را در گذشته غرق نمی‌کند

مشهد – خبرگزاری مهر: کارگردان فیلم "متروپل" گفت: روزهای سختی پیش روی ما و سینمای ماست و جمعیتی که تراژدی را شناخت، کمدی را نیز می‌شناسد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد و بررسی فیلم "متروپل" شب گذشته با حضور مسعود کیمیایی، کارگردان فیلم، جواد طوسی، منتقد سینما، فرزین جیرانی مدیرعامل کانون هنرمندان خراسان رضوی و جمعی از علاقمندان سینما در هتل پارس مشهد برگزار شد.

مسعود کیمیایی در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در مشهد و یادآوری خاطراتی که از فیلم "سلطان" در این شهر دارد، ابراز کرد: مقوله بازیگر برای سینمای من بسیار مهم است.

وی عنوان کرد: بازیگر تمام بافت و استخوان‌بندی و گفت‌وگوی من با سینماست و به عبارتی تمام آن چیزهایی است که این سینما دارد مانند مقوله موسیقی و مونتاژ.

کیمیایی با بیان اینکه در این سال‌ها به بازیگر فرصت داده نمی‌شود، افزود: دائما بازیگر از دیالوگی به دیالوگ دیگر پرتاب می‌شود و در واقع فرصتی برای او فراهم نمی‌شود تا توانمندی‌اش را بروز دهد.

کارگردان فیلم "متروپل" تاکید کرد: بازیگر برای من عنصر اصلی فیلم است همچنان که موسیقی یک عنصر انکارناپذیر است.

موضوع متروپل از دست رفتگی سینما است

کارگردان سینمای ایران به فیلم "متروپل" اشاره و عنوان کرد: موضوع متروپل از دست رفتگی سینما است.

وی با اشاره به وضعیت سینمای ایران گفت: روزهای سختی پیش روی ما و سینمای ماست و می‌بینیم که کمدی‌ها به چه شکلی درآمده‌اند و این اعتقاد بیشتر می‌شود که وقتی جمعیتی تراژدی را شناخت، کمدی را نیز می‌شناسد.

کیمیایی ابراز کرد: سینما لطمه شدیدی با کامپیوتر می‌خورد و در واقع انسان خلاقیت خود را به این دستگاه می‌سپارد.

وی تاکید کرد: انسان یک روز خیلی سخت خلاقیت خود را از کامپیوتر پس می‌گیرد چرا که ممکن است این دستگاه در آگاهی و اجرای آگاهی کمک کند اما خلاقیت به طور کامل منحصر به انسان است.

نمی‌توانیم کیمیایی را نادیده بگیریم

جواد طوسی منتقد سینما هم در این نشست ابراز کرد: موافق و یا مخالف کیمیایی باشیم، نکته‌ای که بارز است این است که نمی‌توانیم او را نادیده بگیریم.

طوسی عنوان کرد: کیمیایی قهرمان باورپذیر را وارد سینمای ایران کرد، سینمای او برگرفته از سینمای وسترن نبود، زیرا مخاطب شناسی را تغییر داد و آن را قهرمان پذیر کرد.

وی با اشاره به فیلم‌های کیمیایی از ابتدا تا متروپل عنوان کرد: دوره مرگ مولف به پایان نرسیده و فیلم‌های کیمیایی بیانگر این واقعیت است که وی همچنان پیشنهاد اخلاقی می‌دهد و خود را صرفا در گذشته غرق نمی‌کند.

این منتقد برجسته سینما ابراز کرد: کیمیایی در هیچکدام از فیلم‌های خود نگاه منفعل نداشته او در یک آرمان خواهی عدالت خود را تعریف کرده و همین مسائل است که تشخصی انکارناپذیری به سینمای کیمیایی می‌دهد.

زیبایی شناسی مهمترین مولفه سینمای کیمیایی

وی با اشاره به  فیلم "ردپای گرگ" اظهار کرد: سینمای کیمیایی از این فیلم به بعد از شرایط متاثر است و شاید یکی از دلایلی که بسیاری انتقاد می‌کنند چرا فیلم‌های اخیر کیمیایی قهرمان ندارد همین است زیرا وی از شرایط خود نیز متاثر است.

طوسی گفت: زیبایی شناسی یکی از مهمترین مولفه‌های سینمای کیمیایی است.

وی یکی از مهم‌ترین آسیب‌های جدی سینمای ایران را جدایی میان ادبیات و سینما عنوان کرده و افزود: این مسئله در مورد مسعود کیمیایی کمتر دیده می‌شود و حداقل سه فیلم وی کاملا منطبق بر ادبیات است.

وی با بیان اینکه هیچگاه موافق و مخالف نسبت به سینمای کیمیایی بی تفاوت نیستند تاکید کرد: روشنفکری هیچگاه برای کیمیایی تبدیل به اتیکت نشده است.

کد خبر 2309157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha